Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Almera / Elektroinstalace / Pravy ukazovatel smeru

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Pravy ukazovatel smeru
jozef1974

18.09.2011 20:57:55
ahoj sano, najskor si myslim ze skrat alebo preruseny kabel budes mat priamo na tej smerovke v blatniku, az by si mal vyrazenu poistku nesla by ti cela strana, takze este raz skontroluj priamo tu smerovku, kontakty na ziarovku, a potom kable.

sano13

PANEL

18.09.2011 21:34:32
Ahoj Jozefe.Skrat mysliš konkretne kde.Na pristrojovke som dokonca prehadzoval kontrolky medzi sebou.Lenže ona nesvieti a je dobra.Podla mna toto bych vylučil.Na blatniku mi rano ešte fungovala.Ked dam aj vystražne t.j.všetky:/tieto dve mi nesvietia.Napada ma či nejake relatko alebo či nejaky obvod.Neviem si vobec poradit.

Brouček

18.09.2011 21:48:14
Tohle může dělat klidně špatné(zaoxidované) ukostření toho blinkru.Někdy to dělá i blbá žárovka.Jdi nesnažším směrem a to je vyčištění kontaktů na blinkrech a výměnou žárovky.Tím vyloučíš tuto závadu.Potom bych teprve pátral dál.

sano13

PANEL

20.09.2011 16:01:34
čau Jozefesmajl 2nes som to skušal,bola na blatniku vypalena žiarovka,tak toto je hotove,ale na tej pristrojovke kontrolka stale nefunguje.Aj som ju zamienal komplet s objimkou medzi ostatnymi a nic.Mam obavy aby nebolo nieco horsie.Neviem si to vysvetlit.Včera som na pumpe umyval vapkou auto a rožla sa mi kontrolka motora/pomarančova/.Sama smola ,Vyblikal som ju a znovu sa rozsvietila.Neviem čo by som mal ešte skontrolovať.Myslim že to sposobila voda,ved predtym všetko OK.Dik kazdemu za radu..

jozef1974

20.09.2011 19:49:02
no jasne ,voda je previt, treba tlakovym vzduchom vyfukat kable na hlave rozdelovaca + kable k svieckam,pripadne vsetky konektory ku ktorym sa dostanes (vstrekovanie,vaha vzduchu atd.),alebo casom to vyschne samo,jedine co nevyschne su trubice v ktorych su naskrutkovane sviecky, a tam voda dokaze narobit riadnu balamutu tam naozaj len tlakovym vzduchom.
co sa tyka pristrojovky chcelo by to podla el.schematu premerat, neviem nakolko si v el.zrucny ale tuto urcite v manualoch nejaku potrebnu schemu najdes.
este otazka - funguje ta kontrolka pri vystraznych smerovkach ?

sano13

PANEL

20.09.2011 20:48:37
Jezef moc ti dik:Ta smerovka na prednom blatniku bola vypalena žiarovka.To som si vydychol,takže blinkre už funguju.Jozef,ked som robil diagnostiku všetkych kontroliek na pristrojovke všetky sa rožli okrem toho praveho ukazovatela smeru.To znamena,že tam neni napatie.Lamem si nad tym hlavu,že tam zrejme čosi este bude.Nevies?Stou kontrolkou akože porucha motora/pomarančova/bolo by idealne,keby zas bolo teplo a všetko by povysychalo.Unas strašne počasie prši nenormalne.Jozef poruchu musim zas vyblikat?,alebo ta kontrolka sama zhasne?

jozef1974

20.09.2011 20:52:10
ta kontrolka pokial viem svieti iba ak je porucha aktivna, ak chyba nie je aktivna kontrolka by mala zhasnut i ked zavada ostane ulozena v RJ

sano13

PANEL

20.09.2011 23:24:35
Joži,v ted den ked sa mi rosvietila ta pomarančova kontrolka,otvoril som kapotu nad motorom v podstate kryt vzduchoveho krytu bol mokrý,uchytenie prednych tlmičov tiez,a to nehovorim o spodku auta pod motorom.Ale trebars umyvarky na pumpe,taktiež voda strieka zospodu a doteraz sa nič take nestalo.Pokontrolujem čo sa bude dat,len čo počasie zmudrie.A čo sa tyka tej pristrojovky tam je udajne volaka dioda ,cez ktoru je napajana kontrolka ukaz.smeru/12V/.Ta bude prerušena,alebo prepalena..To bude ten problem zistit hodnotu,a zrejme vymeniť.Zistit akurat zo schemy zapojenia. Smola,smola,smola.Joži ,dik za každu tvoju odpoved.

jozef1974

21.09.2011 17:25:23
nemas zac dakovat,pomozem ako viem ,ale su to len rady od pocitaca, lepsie je vidiet,pocut a citit smajl 20

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme