Celkem:
členů4377
aut786
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Almera / Motor, převodovka / Almera - chcípá, nedrží volnoběh, škube

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Almera - chcípá, nedrží volnoběh, škube
martin.hancl

08.12.2014 21:01:35
Ahoj všichni,
mám Almeru N15, r.v. 99, motor 1.4, 64 kW.
Před několika týdny, možná měsíci, začal chcípat motor. Jedu a najednou spadne otáčkoměr na nulu, vypne se motor, rozsvítí oranžový vrtulníček, po chvíli zase chytne a jedeme dál...ta chvíle je různě dlouhá, někdy pár desetin vteřiny, někdy pár vteřin, do toho občas zalítá ručička otáčkoměru od nuly do 3, 4, i 7 tisíc ot.
Když auto chcíplo třeba na křižovatce nebo před domem, tak téměř hned chytlo. To už teď neplatí, teď už musím startovat docela dlouho a na několikrát, ručka ot lítá, oranž vrtulník bliká a ozývá se nějaké cvakání (releové).
Když jsem propojil piny 1 a 2 v OBD, vyblikalo to 21 a 11, ale nevím, co s tím mám dělat.
A dneska se přidal nepravidelný a nízký volnoběh a škubání do cca 2 tisíc ot.
Poradí někdo, prosím?

sjaro

08.12.2014 23:00:01
Obidve chyby ukazuju na problem s rozdelovačom a tiež ju može sposobovat slaba bateria.Trebalo by rozobrat rozdelovač či tam nie je niečo uvolnene,otačkomer ide od toho tanierika čo je v rozdelovači.

martin.hancl

13.12.2014 10:22:45
Tak jsem rozebral rozdělovač a nic uvolněného nebo rozbitého tam není. Tedy krom teplem vyžhaveného plastu kolem konektorů a drátů, který se při dotyku téměř rozpadl, to ale nepokládám za vinu a viníka problému.
Zapalovací cívka proměřením vykazuje:
faston - faston: cca 1 ohm
faston - pružinka: cca 10 kohmů
kondík 250/2.2R80V: neprůchodnost na odporový rozsah měřícího přístroje (nemám měřák na kondenzátory), což by mělo být OK
A tu elektronickou srágorku se 7-mi pinovým konektorem proměřit neumím, asi se to ani nedá, prý je to ono slavné tyristorové zapalko. Má na sobě kostičku s fotočleny, mezi kterými rotuje ten plíšek s otvorama, to bude asi ten snímač polohy klikového nebo vačkového? hřídele. Takže pokud je tahle kostička v čoudu, předpokládám, že vyměnit jedině v kuse s tyr. zapalováním, že?
Přikládám dva obrázky, první je fotokostka se zapalkem (dle názoru mého kamaráda), druhý je kondík.
Otázka zní: co dál?
Do se servisu nebo vyměnit a uvidí se?
V pondělí mi přijdou nové svíčky, jsem ale trochu skeptický a neočekávám zlepšení.
Kamarád taky něco říkal o čidlu teploty vody, mohlo by to dělat?

tom

13.12.2014 15:53:55
Pokud jsi nic neobjevil v rozdělovači, projdi konektory a Zkus ještě rozebrat a vyčistit volnoběžný ventil. A možná i mrknout na váhu vzduchu, jestli není zasraná.

Hrudik

Tak to sem já

13.12.2014 21:27:53
Čidlo teploty by to mohlo dělat taky na jednom nemenovaným pekáči mě trápilo taky.

jozef1974

14.12.2014 10:13:08
tak ja mel podobnou poruchu na Sunny 1,6 motor skoro stejny , a problem byl ze netesnilo na viku ventilov ty trubice na svicky, dostaval se tam motorovy olej (celkem malo ubytek nebil znat a ani motor nebyl znecisteni) a pak hazelo jiskru kudy tudy ,na volnobech neslapal pri rozbihani skubalo, pak v otackach motor jel jako by nic.pomohlo pretesnit ty trubice a vymena kablov ke svickam stare byli zaolejovanz a olej spečeny.

kuhr1

19.04.2016 17:34:16
je potřeba vyměnit snímač otáček smajl 44

NO HITS

13.10.2019 01:02:22
Chyba 11 - snímač polohy vačky (je v rozdělovači)
Chyba 21 - obvod signálu zapalování

Takže výměna rozdělovače ostatně spálenej rozpadlej konektor měl napovědět

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme