Celkem:
členů4377
aut786
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Micra / Často kladené dotazy / Micra K11-výměna čepů a těsnění oken

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Micra K11-výměna čepů a těsnění oken
sluník

27.10.2010 16:42:55
smajl 36 Ahoj, potřebuju u Micry K11 vyměnit čepy na přední nápravě. Trošku jsem hledal nějaké srovnání sad podle výrobců (co která vydrží, ceny atd.), ale nic moc. Co mi doporučíte? Co jste kdo pořídil a jak to slouží? Případně i kde nakoupit? Druhá věc je, že sháním těsnění do okna pátých dveří. Trochu do auta teče, protože to těsnění už za moc nestojí a navíc tam chybí spojka. Nemáte někdo tušení kde ho sehnat? Ptal jsem se všude možně, ale zatím bez úspěchu. Třeba u Nissana mi neustále tvrdí, že to sklo je lepené. Jenže já tam mám ještě klasickou gumu, viz obrázky. Navíc ta guma bude pomalu potřeba vyměnit i na předním okně.
Díky za rady a názory

smajl 37 aky už mi měnili čep na levé straně, ale čéče si nemůžu vzpomenout co to bylo za značku. Jinak Nippartsem by si neměl nic zkazit S tou gumou ti moc nepomůžu, ale je divný, že ji nemají jako náhradní díl

smajl 37 Na předním okně jsou gumové lišty - levá a pravá strana a uprostřed je plastová krytka každá guma je svařena ze 2 kusu a ve spoji to rádo praská. Na zadním okně je guma, která je nahoře svařená a u starších aut praská. Ani zadní ani přední guma nejde vyměnit bez vyřezání a nového nalepení skla. Guma zadního okna i lišty předního okna jde samostatně bez problémů v Nisanu objednat, ale pozor ať nemáš infarkt, když ti budou říkat cenu!!. Já bych to neřešil, je to jen vzhledová vada, nebo pokud to opravdu chceš řešit, šel bych k formě co lepí okna a existují i přední i zadní neoriginální náhrady , které jsou zcela vyhovující. Nebo bych z nějaké podobné gumy vyřezal kousek vrchu gumy a ten bych tam lepidlem na okna vlepil. Ty mezery nemají žádný vliv na funkčnost - určitě tama nemůže zatíkat.

smajl 37 A doplnění k čepům. Určitě si kup jen čepy a nech si vyměnit pouze čepy i kdyby ti nabízeli celý ramena. Ramena bývají ve všech (100%) mikrách zarezavělý na tom předním šroubu co jde durch ramenem do karoserie a nejde to rozebrat. Musí se to řezat, případně odvrtávat, kupovat nový pevnostní přesný šrouby (cca 150,- Kč jeden v Nissanu) atd. Takže měnit celý rameno na mikře je práce na ho*no. samozřejmě Nipparts

smajl 37 Teď si nejsem úplně jistý, ale myslím si, že na předním okně mám gumu z jednoho kusu (podívám se). Na zadním okně je stoprocentně z jednoho kusu. Bohužel do toho kufru zatéká tou dírou po chybějící spojce a rohy, které se, jak to napsat, odchlýpávají od odveří - viz. obr. (oslí uši). Tím jsem si jistej, důkladně jsem to zkoušel s vodou. Pod tou gumou je takovej rantl, kterým voda těmi dveřmi stéká dolů (uvnitř duté části kufru) a pak už to kape na dno kufru. Ta guma se vymění jednoduše. Je to stejná technologie jako třeba u Favorita, kde jsem jich pár měnil. Jen je problém ji sehnat. Je mi jedno jestli bude originál nebo ne. Podle mě to sklo nejde přilepit technologií jako je to třeba u Fabie. Ta plechařina je tvarově připravená na klasickou těsnící gumu, která se v té době dělala. Není tam žádná velká plocha, aby se tam dalo dát lepené těsnění. Trochu začínám mít dojem jestli ten typ K11 není jen v papírech a ve skutečnosti to není K10. Jinak čepy nemám problém vyměnit. Spíš jsem chtěl doporučení, které koupit.

smajl 37
K tym capom je to tak ze sa asi najviac oplatia tie nipparts, su lacne aj pomerne kvalitne, a k tym oknam sa cudujem ze zateka, lebo aj predne aj zadne na K11 su lepene, a ta guma naokolo je len "okrasna" nemalo by to zatekat aj keby tam vobec nebola, skorej bude pricina v tom ze je okno zle nalepene, alebo sa poskodilo to lepidlo a teraz to tadial tecie. Ked sa pozries zvnutra tak uvidis ze je to len na lepidle a ze guma zvnutra nie je. Vo vacsine pripadov okien co maju taky cca 4 cm cierny lem na skle znamena ze su lepene, a ten cierny okraj je na to aby to lepidlo nebolo vidiet. Doporucujem preto navstevu nejakeho autoskla a tam si nechat okno vyrezat von a znovu ho nalepit.
Este jedna vec tieto tesnenia sa daju zohnat aj lacnejsie ako v Nissane, napriklad Pilkinton alebo Autosklo HD a podobny predajcovia autoskiel to predavaju za polovicu ako original.

smajl 37 Zadní sklo který by bylo nasazená v gumě jsem an mikře K11 ještě neviděl a to jsem jich měl v ruce minimálně 100 ks, vžd bylo okno lepenýa je lepený i u tebe!! ale asi špatně. ta guma je jen mezi sklem a rámem dveří jakoozdoba, a vudec tam být nemusí /tak jako u novějších almera miker. V gumě jsou jen boční okna (pokud nejsou otvírací). takže ti nzbyde nic jiného než sklo vyřezata znovu nalepit, jinak to tam poteče pořád. A to jestli při lepení tam tu gumu dáš nebo ne je úplně jedno a žádný vliv na funkci rostlináře (a funkci zatékání) to nemá. Určitě když se podíváš po městech an jiný K11 tak nikde nenajdeš zadní sklo nasazený. Fotka je K11, K10 je hranatá!
Na fotce u předchozího příspěvku vidíš, že je sklo lepené, že zespodu ej plech a ení tam žádná guma. navíc ten plech je ohlý ven (k slu, aby rtam nezatíkalo).

smajl 36 Chci se prosím, dotázat, zda-li čepy na ramenech jsou snadno vyměnitelné nebo jsou zde zalisované. Tluče mi jak pravá, tak i levá strana přední nápravy a prohlídkou bylo zjištěno, že jsou v háji čepy na ramenech. Byl jsem upozorněn, že čepy jsou lisované a ať raději koupím celá ramena , protože budou vymačkané i silenbloky ( nezdá se ). Tak nevím, většinu si opravím sám, ale jestli budou lisované, tak asi budu mimo hru. Mají pravdu nebo ne.
Musím tomu vychytat drobné mouchy, jinak vozítko pro ženu super.

smajl 37 Bohuzial treba kupit cele ramena, ale zase nie su drahe 60 EUR/ks ale na nete ich ponukaju aj za ovela menej, na ebayi, aukre a inych strankach.
http://www.yatego.com/pri...386854Y1aeae786c3ec32af2e

http://www.yatego.com/pri...386854Y1aeae786c3ec32af2e

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme