Celkem:
členů4377
aut786
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Micra / Podvozek / Micra K11 výměna tlumičů

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Micra K11 výměna tlumičů
sluník

27.10.2010 16:36:41
smajl 36 Zdravim, chci se zeptat jestli vybrat tlumic kapalinovy nebo vzduchovy? A jestli nekdo nevi jak slozite je to vymenit? Jak je to tam uchycene? Jedna se o predni napravu... Dik

smajl 37 Predni naprava bude mit asi pruzinu na tlumici a to znamena stahovak na pruziny . A pak bys musel mit jeste povolovak na to ulozeni tlumice kdyz ho vyndas ven ,ale to se da obejit ,ale je to srajda . Je lepsi servis protoze to chce specialni naradi . Tlumice kup bud Monrou nebo Kayba -myslim ze plynokapalinovy a dvouplastovy jsou . Jinak kdyz se delaj predni tlumice je dobry vymenit nahore na tlumici axialni lozisko mohlo by za chvili odejit -pruzina se vlastne otaci s kolem a nahore se to neotaci tak tam je lozisko ,aby se to tocilo jinak by pruzina lupala a preskakovalo po tom ulozeni a hur by se vracel volant a sel vic ztuha .
Jinak tlumic s pruzinou je cca na 4 sroubech -jeden dole a tri nahore ty povolis od motoru .

smajl 37 Len upresnim ze tlmic je uchyteny na 2 skutkach dole pri brzdovom kotuci na tlmici je aj uchytena brzdova hadicka, treba vybrat zavlacku a hadicku uvolnit nech sa neposkodi, hore su 2 skrutky a potom sa vyberie cely kus (Tlmic s pruzinou ), potom treba pouzit stahovak na struny (striahnut strunu aby nepruzila) a potom povolit to vrchne ulozenie. To axialne lozisko je iba par guliciek v drziaku medzi dvoma plechmi, podla mna to staci rozobrat vycistit v technicom benzine a potom dobre namazat vazelinou navkladat naspat gulicky a nemalo by to robit problemy, ak to vsak bude viditelne vydrane tak je lepsie vymenit za nove.
Ak si to este nerobil a nemas stahovak tak sa do toho nepustaj, dnes vymenu tlmicov robia skoro v kazdej predajni za par EUR, ak nebudes menit to axialne lozisko treba ich upozornit ze to chces precistit a namazat lebo inak sa na to asi vyprdnu. Inak zadne tlmice na Micre sa menia najlepsie, staci povolit jednu skrutku na naprave a jednu maticu v kufri a vyberieme tlmic, staci vlozit novy a priskutkovat, a je to vybavene, netreba robit nic ine a netreba mat ani specialne naradie.

tom

27.10.2010 19:20:02
Pro upřesnění,špatné horní uložení tlumičů je projevuje takovým dunivým boucháním např na prohlubních kdy se auto prohoupne. Na to,že je to plastové axiální ložisko a kus gumy v plechu,tak dost drahá sranda. Někdy ani nemusí být vidět poškození a tluče to.
Jinak já osobně pokud bych si měl vybrat,volil bych raději Kayabu,než Monroe. I proto,že jde do prvovýroby.
Jinak je to popsano snad vše.

Alexxx

28.10.2010 09:54:25
Filip K11

23.11.2011 18:37:16
Teď tu čtu o tom bouchání na nerovnostech a zajímalo by mě čím to je že mi to bouchá u zadní nápravy.. Jinak se chystám měnit tlumiče i pružiny přece jen mám 220 000 a myslím že jsou tam ještě origo smajl 10

tom

24.11.2011 15:42:16
Tlumiče ano,ale pokud ty pružiny nejsou nějak hodně zkorodované,tak je to myslím zbytečná investice. To bouchání můžou být i ty tlumiče. ale mohla by to být i vůle v ložiskách. je tam toho více možností.

Filip K11

24.11.2011 16:28:34
Jde o to, že to auto je už hodně měké.. přemyšlím o sportovních, ale nevím.. Je to o hodně tvrdší? Nevíte někdo?

sluník

25.11.2011 10:29:19
Je to tvrdší, ale zase taková tragedie to není.Řekla bych že to skoro ani nepoznáš.Sportovní tam má Honza ( http://www.nissan-club.cz/clenove/honza ) a když s ní jedu, tak mi to nepřijde zas tak markantní rozdíl o proti té mé.

Alexxx

03.12.2011 18:17:25
No ale až na to že já tam mám sportovní pružiny a ne tlumiče, takže to ani tak tvrdší být nemuže jde jen o to že to sedí nz a zatáčky se dat tak projíždět rychlejc se stejnou trejektorii , a samozřejmě pořádnejma gumama smajl 10

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme