Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Murano / Motor, převodovka / CVT divné řazení ?

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

CVT divné řazení ?
puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

29.12.2014 17:25:42
Co by to mohlo byt ? Možná už mám stihomana ale.

Zda se mi, že mi CVT nějak divné řadí. Pri pusteni nohy z plynu mi při snížení rychlosti spadnou otáčky a pak vytočí zpět na vyšší a zároveň problikne (zesvetli a ztmavi) pristrojovka cca na 0.5sec. Výsledek je jako podřazení. Ale nevím jestli to zhoupnuti a probliknuti je v pořádku.

Nemělo by to při podrazeni držet otáčky případně z 1500 otáček vyskočit na 2000 bez "pádu" ručičky ? Občas se mi zda ze cítím při podrazeni jakoby zhoupnuti auta (někdy i takové lehké kopnuti). Jinak motor tocim pri bezne jizde max do 3500-4000. po Praze většinou do 2000-2500.

Na diagnostice mi to hází chybu P0744. Může to mít na to vliv?

puczmeloun

31.12.2014 01:12:41
Pořád to sleduji a stává se to hlavně při rychlostech do 50km/h. vždy třeba při dobrždění do zastavení nebo jen při lehčím brždění a nebo při sundání nohy z plynu. Ve větších rychlostech je vše OK.

Když jsem dnes zkoušel sekvenci tak ta funguje tak jak má. a zdálo se mi že když jsem ujel po Praze cca 10km (15min) na sekvenci tak pak D fungovalo spravne ze nepadalo.

Jeste jsem si myslel ze by to mohlo byt tim ze neni zahráty olej. ale po dnesni jizde po D1 se pak po prijezdu do Phy zavada objevila.

Oleje je tam dost cca o 0,5cm vic nez je max u sraficky HOT.

Alexxx

11.01.2015 08:38:21
Vojto nevím kolik to má najeto ale ta chyba co jsi napsal tak je chyba TCC ústrojí což je laicky řečeno elektronická spojka.
A ta má nějakou životnost.

Mrkni sem třeba tam něco vyčteš, je to EN smajl 11

http://forums.nicoclub.com/2005-murano-cvt-problems-t398177.html

http://www.nissanclub.com/forums/2007-2012-nissan-altima-discussion-2-5-3-5/358041-service-engine-soon-light-came-odbii-code-p0744.html

puczmeloun

11.01.2015 22:21:22
No nějak sleduji to padání a cukání ... Někdo mě utěšoval slovy že to je stejně v pohodě, že když jezdil vnovějším merglovi tak cukal daleko víc ... .D

Zatím to vypadá že vše funguje tak jak má ... uvidímě. Jinak myslíš že ten díl Honziku pujde vyměnit ?

Alexxx

14.01.2015 18:38:46
Ahoj, pokud to má elektronickou spojku a pokud by se jednalo o problém v ní, a je měnitelná, jako že u nissanu bývala měnitelná tak by mělo. Ono je to trošku nemoc tech spojek......

Stačí když se tam dostane vlhkost, trochu v tom zrezne onen magneticky material a pak už muže jednotka vyhodnocovat jako vadu.

Ale jako fakt jsem nekoukal do servisniho manualu, pišu jen tak ze zkušenosti smajl 11

puczmeloun

14.01.2015 21:10:38
No nejakej pistek nebo co by to mohlo delat.

ale zjistil vcera co ta chyba dela. Jedinej rozdil je zatim pri jizde te, ze pokud prehodim z automatu na sekveneci tak mi to nenecha aktuálni rychlost ale jakoby podradi. Napr. na dalnici pri 140 ma automat 6ku, ale prepnu na skeveneci a mam 5ku. paka zaradim za 6 prehodim na automat a vse je ok ...

Takze doufam ze tento problem nicemu extra nevadi. jinak vse slape tak ajk ma

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme