Celkem:
členů4378
aut787
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Murano / Podvozek / vibrace od zadní nápravy

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

vibrace od zadní nápravy
Sakai

29.01.2015 17:22:15
Hledám někoho zkušeného a prosím o radu. V servisu neví. Těsně nad sedmdesátkou se od zadku začnou šířit vibrace a při osmdesátce se to třese, jako by auto mělo hranatá kola. Po stovce se to uklidní. nehučí to, jen to poskakuje. Na zadním sedadle cestující protestují.
Auto má vzadu nové pružiny, tlumiče, tyčky stabilizátoru, brzdové destičky. Kotouče přebroušeny. Kola jsou vyvážená, gumy se nesjíždějí. Když dám za jízdy neutrál, třese se to pořád stejně. Když zašlápnu ruční brzdu, ještě se to trochu zhorší. Má někdo nějaký nápad, kromě poslat to do šrotu? Díky za rady.

Hrudik

Tak to sem já

29.01.2015 18:42:00
Nejsem žádnej servismen ale co takhle kardan většinou se to děje když jsou v háji kříže.

sjaro

30.01.2015 10:14:03
Predny križ zvykne strpat autom niekde okolo 30 km rychlosti ,zadny okolo 70.Ale rozhodne bude treba skontrolovat aj stredove uloženie kardanu.Možno by bolo dobre demontovat kardan a skusit sa odviezt aby sa vylučil problem so zadnym diferencialom a ložiskom v zadnom kolese.

jozef1974

30.01.2015 20:36:40
ja si myslim ze je to kardan moj robi to iste a chyba je v tom tichrane teleskopickom mam ho vymlateny

Sakai

02.02.2015 15:47:15
Děkuji všem za názor. Též jsme podezřívali kardan, ale před chvílí jsme se svezli s vyndaným kardanem, a dělá to pořád. Navíc kříže jsou v pořádku. Ložisko vůbec nehučí, tak asi těžko. Budeme zkoumat dál, nejspíš metodou pokus-omyl.

Hrudik

Tak to sem já

02.02.2015 22:01:33
A který si vyndal máš tan dva.Příznaky co tady popisuješ tak nasvědčuji kardanům i když může být kříž v pořádku tak tam může být hrk na tisícihranu jak psal Jožka osobně na T2 mám hrk na předním kardanu na tisícihranu teleskopu a kříže sou OK u zadního máš kříž a měl by tam být také tisícihran do převodovky. myslím že by mohla kopat i poloosa nebo hrk v homokynetickým kloubu. Nedostalo to nějakou ránu?

Sakai

04.02.2015 11:04:58
To je právě to. Jsem si absolutně jist, že to žádnou ránu nedostalo. Určitě ne za poslední řekněme rok a půl, víc i nepamatuju. Kardan je jeden, ve dvou kusech, a všude je to OK. Poloosa vyndaná, taky jí nic není. Jediné, co jsme asi nezkoumali vyndané, je ten tisícihran. Ale taky se zdá být v pořádku. Nikde nejsou žádné vůle (nebo naprosto minimální, přece jen to má skoro 230 tis.km). Ale díky za tip.

Sakai

06.02.2015 15:03:14
Tak přátelé, je hotovo. Ani kardan, ani ložiska, ale vysunutý a zcela zadřený brzdič. A to měnili kotouče a destičky asi tak měsíc předtím, než to začalo vibrovat. Tolik pro ty, kteří by měli podobný problém.

Hrudik

Tak to sem já

06.02.2015 22:04:13
No vidíš to by mě nenapadlo že to může dělat toto.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme