Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Murano / Recenze uživatelů / Kupuji Murano poraďte prosím

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Kupuji Murano poraďte prosím
Machy

19.08.2011 10:49:08
Zdravím lidičky,

chystám se kupovat Murano první generace. Původně sem o něm ani moc nepřemýšlel ale velmi mne překvapila nízka pořizovací cena ať už na českých inzertních portálech nebo německém mobile.de.

Murano bych chtěl pořídit v cenové relaci cca 300 000Kč čím méně tím samozřejmě lépe,protože peníze které zbydou pujdou automaticky na co nejlepší doladění stavu auta a případné investice.

Určitě bych nekupoval s nájezdem vyšším než 100 000km tedy aspon ne o moc. Bral bych jedině evropskou verzi a provedení s černou kůží. Barvu ideálně tu šedou metalízu popřípadě černou. Auto ideálně po prvním majiteli a servisní knížka je podmínkou.

O možných problémech sem zjištoval veškeré informace ale o Muranu se toho člověk nikde moc nedozví takže bych byl rád kdyby ste mi poradili.

Zatím vím akorád že může být problém s CVT převodovkou ale prý se dá kolem 50 000Kč objednat z dovozu. Můžete mi poradit na co si dát při koupi pozor,jak se projevuje špatná CVT převodovka,ideálně mi dát nějaké tipy na auto které je na prodej a případně kdybych nějaké auto kupoval jestli by byl někdo ochotný jet pro auto semnou kuli prohlídce a zkušební jízdě,samozřejmě to nechci zadarmo.

Santi

19.08.2011 11:37:07
Na tohle ti asi odpoví Puczemloun. Dle připravovaných akci smajl 20 smajl 1 bude asi až v pondělí smajl 1

Horal

v akci

19.08.2011 12:08:12
Machy:

předně si člověk při koupi auta musí položit pár otázek,a to co od auta očekávám a na co ho potřebuji.
Dle tvého příspěvku soudím,že chceš něco velkého budící na cestě respekt.V případě Murana se ti to povede(i když někteří tvrdí,že s takovým UFO by nejezdili smajl 1 )Ale má to i pár záporů.Předně ve městě se se skoro pětimetrovým autem citelně hůře parkuje.I na parkovištích musíš počítat s tím,že letadlovou loď do přístaviště pro kocábky nezaparkuješ.Na tak velké auto má poměrmě malý kufr s hodně vysokým prahem.Místa na zadních sedadlech je v oblasti kolen také poskrovnu.
Protože soudím že na penězích ti nezáleží(cena auta 300000,- a klidná investice dalších 50000,-)tak tě se spotřebou nebudu zatěžovat.(Jinak je to pěknej otesánek ve městě s klidem 17-20litrů,kombinovaná cca13-14litrů,údajů od výrobce cca 9,5 l jsou snad SCI-FI ).
Jenom mě zaráží,že "peníze které zbydou pujdou automaticky na co nejlepší doladění stavu auta a případné investice".Jestli myslíš off doplňky,tak ty na polní cestu nejsou zapotřebí a Murano je přece jenom dělané více na silnici.Jestli máš na mysli nějaké ty tuzingy a tuningy tak v tomto odvětví jsem toho na tomto vozidle též mnoho neviděl a v net obchodech toho také moc není(myslím tím speciálně pro Murano)
Jinak Murano když poprvé vyjelo tak to byl unikát,první crossover mezi všemi,pro někoho divná maska, pro jiné tak nějak jiné auto z jiné doby.Věřím,že si své příznivce najde i dnes.A ty patříš patrně mezi ně
smajl 44 Nechť se ti zadaří a najdeš vůz svých snů.

PS: Dlouhou dobu stál ve vedlejší vsi v autobazaru a tak jsem se tam zajel podívat,a už tam není.
Taky by si mohl do profilu písnout odkuď jsi ať tě nehoníme po celej republice v případě že se někde něco vyskytne. smajl 7

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

19.08.2011 12:19:59
Ahoj.

Jelikož ho máme doma. nechci Tě nejak odrazovat ale uvidíš sám smajl 11

Murano jsem pořídili s cca 55tkm. a to evropskou verzi. Vetšinou v bazarech seženes americká murana (poznáš podle palubky, zadniho umisteni spz atd.) U americkych muran odchazely v evrope prevodovky. vydrezely cca 100tkm. je to z toho duvovdu ze americke murano ma o polovinu mensi chladic a neni delano na evropsky provoz. Evropske ma velky chladic prevodovka vydrzi, ale zas na ukor tohodle nema predni mlhovky. Já je tam teda montoval ale je tam přístup jak k penězům a těžká improvizace.

Ohledně spotřeby. Jezdíme s tím za cca 13-14 litrů a jezdi se s tim do 160kmph. ano dokázal jsem v zimě udělat i 22l ale to bylo na sekvenci, se ctyrkolkou. Ctyrkolka je automaticka a sama se po prekroceni 40km rychlosti vypne. motorově je v pohodě, akorat nám to začalo cca ve 110tkm zrat olej. dle servisniho manualu je mozne az 1 litr na 1000km. já mám ale ten dojem že u dolevám skoro 1,5na 1000km. oprava cca 50tis.

Ohledně pohodlí. Tatka je spokojen, mě vadí vypadvání ze sedacek (paradoxne se ji podarilo i utrhnout a nevim proc smajl 10 )bo jsme zvykly z GT na bocni vedeni. jinak auto jede pekne. problem vidim v tom ze takovedle auto nema paluubni pocitac. nebo spis takto muzes si vybrat bud palubni pocitac nebo navigaci. dohromady to proste nejak neslo. v navigaci kdyz nemas nove podklady tak mas z cr videt jen asi 3 dalnice. Kdyz sezenes CD (ja mam) tak uz tam je vse. ale mluvi jen anglicky. A ted nam odesla mechanika.

co se tyce oprav ktere tam byly delany. delali se homokinetaky, katalyzator, kotouce a desticky (automat je zere jak ja bucek smajl 2 ) Jinak je vše ok. Posledni vec co se ted resi je ta ze se na blatniku objevila rez. fotky se poslali na posouzeni do japonska a cekame jestli to uznaj jako reklamaci.

Kdyby nebyly tyhle problemy tak je tatik maximalne spokojen.

Machy

19.08.2011 16:30:16
Takže to upřesním:
Pro Horal :
Auto bude používané hlavně na dálnici o něco méně na klasických silnicích a ve městě částečně. Od auta očekávám pohodlí (doposud BMW E46,VW GOLF IV) bezpečí a pro mě lepší přehled díky většímu posazu.
V autě budu jezdit maximálně ve dvou takže velikost na zadních sedačkách neřeším krom toho když sem v autě jel tak mi vzadu přišlo místa ohromě,je pravda že měřím jen 176cm. Kufr je pro dvě osoby na dovolenou naprosto dostačující.
K tomu doladění auta... samozřejmě sem myslel doladění technického stavu,tuning a podobné opičárny neuznávám takže auto zustane naprosto v originálním stavu. Co se týká velikosti auta,tak sem byl zaměstnán dříve jako řidič dodávky takže s parkováním nemám problém smajl 10
Spotřeba mě trochu mrzí a bylo to pro mě jediné mínus než sem se rozhodl že budu uvažovat jen o Muranu. Nenajedu toho tolik a kupní cena oproti jiným autum které sem měl na výběr mi to dostatečně vynahrazuje.

pro puczmeloun :
Rozhodně budu kupovat jen evropskou verzi jelikož vím o těch rozdílech. Ten olej mě trošku znepokojuje ale jen pro to aby se něco nestalo s olejem. Těch 1500km apod. nenajedu tak rychle aby mi vadilo dolévání ale mám strach že když to takto žere aby se stim něco nestalo.
Co se týká displaye tak tam bude palubní počítač protože navigaci nepotřebuji a když jo tak mám externí.
Prosím tě jen kdyby si mi mohl napsat cenu těch oprav co ste prováděli včetně práce a jestli auto servisujete přímo v nissanu nebo někde jinde.

Horal

v akci

19.08.2011 18:14:27
Machy:

Je vidět,že si jdeš tvrdě za svým cílem ,a tak to má být smajl 44 smajl 1 .
Pro dva to bude salonní vůz,protože vepředu to má místa až až moc smajl 44 .
Jinak jízda po dálnici je beze chyb,řazení je taky v pohodě(ani jsem nepoznal)
Jinak co se týče toho parkování smajl 7 to nebylo míněno jako že s tím člověk neumí smajl 7 ale tak,že ve městech prakticky zůstávají volná místa po menších vozech a do mezery po fábce se s tím opravdu nevejdeš smajl 44 smajl 1 I když na palubním displeji je zadní a někdy i pravostranná kamera,někdy by bylo dle slov kolegy lepší kdyby tam byl klasický pípák.

Takže ti přeji,aby si našel auto dle svých představ a aby ti sloužilo jen k tvé spokojennosti smajl 44 smajl 1

Machy

19.08.2011 18:42:54
Děkuji,já doufám že nekoupím nějakou past. Samozřejmě s investicema do věcí jako jsou desky,kotouče,čepy... to beru jako spotřebák ale byl bych smutnej kdyby se mi začala kazit elektrika,motor a nevím co ještě

puczmeloun

21.08.2011 15:36:38
Machy zjistím až budu doma. dávám tomu tak max. 14 dnů. Ale jinak svezení je v tom dobré. a jestli to budes mit na to co pises tak uplne bohate dostacujici smajl 11

jinak servis byl v zaruce v nissanu, mimo zaruku jezdime do servisu Skoda smajl 11

P.S Zkusim se zeptat tatky jestli ho nechce prodat smajl 10

Machy

21.08.2011 15:52:39
Oki díky,časově na to nespěchám původně sem chtěl kupovat až po zimě uvidí se co bude,moc jich právě není tak bych to neviděl na nějakou hurá akci smajl 10

Machy

22.08.2011 13:58:00
Ještě se zeptam k evropský verzy:
CD mechaniku na hudbu mají všechny Murana ? A bere to MP3 nebo ne ?
A system BOSE mají také všechny ?

puczmeloun

22.08.2011 14:46:09
CD mechaniku by mely mit vsechny. Bose taky .. preci jenom je to TOP z nabidky ale co se tyce MP3 tak se bojim ze to nepremava ... ani snad v x-trailu nam MP3 nechodilo (stejne radio).

muzu to zkusit az budu doma.

Machy

22.08.2011 16:27:58
Dobrý nemusíš,ted sem se dočetl že to má měnič na 6cd ale mo3 nebere

puczmeloun

23.08.2011 10:23:16
No jak bych to řekl. Přijedu domu Mrdano nikde. Ptám se tedy co se stalo. .. bylo to na giagnostice v nissanu - špatné kompresní tlaky na 4 válcích. dva dávaj hodně a dva vůbec. a jako jobovka ... Tatkovi zahadne zmizela kapalina nejspis ze serva ... nedokazal zatocit ...
tak uvidime co tam bude ...

Machy

23.08.2011 16:04:37
Pak dej vědět jak ste dopadli

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme