Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

dobijeni
jozef1974

02.02.2013 16:30:54
stala sa mi takato prihoda, a odvtedy už neverim kontrolke na dobijanie akumulatora.
Po prichode autom do prace som zabudol zhasnuť svetla a vypnuť vysielačku, po šichte som samozrejme nenaštartoval. Tak som vzal štartovacie kable a čichol som si od kolegoveho akumulatora, motor v pohode naskočil,kontrolky zhasly a bez akehokoľvek varovania som autom išiel autom do dielne a akumulator dal dobijet dobiječkou. Neskôr pri jazde som si všimol na budiku ktory ukazuje stav dobijania že ukazuje niečo malo cez 11V, kontrolka dobijania nesvietila tak som tomu neprikladal žiadnu važnosť, až po dlchšej jazde som si všimol že stale ukazuje niečo okolo 11V, tak som sa rozhodol že to pre istotu odmeram a na moje veľke prekvapenie som zistil že akumulator sa nedobija i ked kontrolka dobijania nesvietila, po odmerani priamo na alternatore som nameral pri bežiacom motore 14V. Po kratkom hladani poruchy som pri motore našiel vyrazenu 75A pojistku.
Pride mi hlupe že to nie je inak istene, až by Patrol nemal namontovany budik dobijania neprišiel by som na poruchu a určite by som ostal stat niekde na ceste.
Inak neskor som zistil že je to takto zapojene aj v Primere a Sunny, tak bacha ,kontrolka niekedy nie je.
Prikladam foto pojistky.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme