Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Primera / Elektroinstalace / Originál rádio s CD changerem v Primeře P11C

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Originál rádio s CD changerem v Primeře P11C
Useph

Nissan Primera

09.03.2015 14:42:44
PŘÁTELÉ, KAMARÁDI, MÁM NA VÁS TŘI JEDNODUCHÉ DOTAZY:

Můj problém spočívá v tom, že mi přestal hrát nejspíš CD changer. Všechno fungovalo jak má, když jsem vozidlo koupil. Asi tak po měsíci jsem stiskl na originálním autorádiu tlačítko SRC, které přepíná mezi rádiem, kazetovým přehrávačem a cd changerem. V CD měniči jsem měl nandaných 6 cd a střídavě je pravidelně přehrával, tlačítkem SRC občas přepnul na rádio a nebo zpět. Všechno prostě fungovalo správně. Až jednou jsem přepnul na rádio a když jsem chtěl poté poslouchat zase CD, najednou mi sice načtou všechna CD, ale nehraje zvuk, pouze při zvýšení hlasitosti do opravdu vysokých hodnot z repráků vychází šumění. CD v měniči jsem několikrát vyndal a zandal, zkoušel i otočit CD (to hází pochopitelně error) a po několika pokusech během několika týdnů stále nic. První dotaz zní, zda někdo z vás neví, co by mohlo být příčinou?

Druhá prosbička - mám k vozidlu také přípravu pro rádio, kdybych chtěl nahradit originální rádio nějakým vlastním, kde je tlačítko výstražných světel a klasická obdélníková díra na vlastní autorádio. Chtěl jsem na úkor nefunkčního changeru nandat do auta vlastní rádio, ale nevím, jaký gryf použít na vyndání toho originálu, pokud to někdo z vás dělal někdy? Jsou tam dvě packy v horní časti po stranách, ale jak je uvolnit, nebo zda mám odmontovat ovladače klimy? Nechci zbytečně nic dělat silou a mít více škody, než užitku.

Při té příležitosti chci zkontrolovat kontakty, které by mohli mít vliv na nefunkčnost changeru a pokud na nic nepřijdu, dám si do auta vlastní rádio. Třetí otázka zní: Lze poté propojit třeba i changer s vlastním rádiem? (Jako že bych měl najednou možnost 7 cd - 6 v měniči, 1 v rádiu, pokud by se mi podařilo changer rozchodit) Nebo v tom má prsty NATS a changer je kompatibilní pouze s originálem?

jozef1974

09.03.2015 19:31:25
Originál vyndas tak že do tych direk po stranach strcis niečo odpovedajucemu priemeru A dostatočné dlhé, napríklad Drat. Changer spolupracuje iba S rádiom Blaupunkt. Tak to bolo aspoň U P11.

sjaro

10.03.2015 23:39:58
Trochu to poopravim,nissan cd changer spolupracuje so všetkymi nissan radiami ,ktore maju nissan vyvod na cd changer.Z P11 sa da použit aj do napr.N16 clarion s kazetakom,alebo P12 clarion s CD.
Nats je len v radii v cd changeri neni.
Treba odpjit na radii konektor a na CD changeri a presvietit draty ,je možne že niektory je zlomeny ked to zostalo bez zvuku.

Useph

Nissan Primera

14.03.2015 16:04:34
Díky kluci. Budu to muset projít tu kabeláž, v konektoru na rádiu to nebylo, ani v konektoru u changeru, takže až na něco přijdu, napíšu sem podrobný popis pro případ, že by v budoucnosti někdo měl stejný problém.

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

30.03.2017 08:02:29
Přesunul jsem do správné sekce smajl 11

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme