Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Primera / Motor, převodovka / P10 - servo kapalina

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

P10 - servo kapalina
puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

17.01.2014 23:09:12
Hola ola. Jak již Hrudik psal chcije mi na 3mistech servo. Podle hrudika mám červenou kapalinu.

Co se ale stane pokud tam naleju červenou a nebude tam červena ? Zatím jsem nalil tak 1deci

Alexxx

19.01.2014 16:59:06
Ahoj, každé mísení všech kapalin není nikdy doporučováno. Dojde tím vždy k znehodnocení kvalitnější tou méně kvalitní, a je jedno jestli to jestli to je kapalina do serva, chladící a nebo třeba i benzín. Nikdy nedojde ke zlepšení vlastností horší kapaliny na úroveň lepší.
To asi tak k tomu míchání smajl 1
A k tomu servu ? Nalej tam nějakou lepší ne to nejlevnější co bude mít specifikaci DEXTRON II a máš to smajl 11 A na barvu se moc nekoukej, ostatně abych řekl maximálně by to mohlo mít ještě barvu žlutou ale pokud to bude splňovat specifikaci tak to neřeš smajl 11

No a co se stane pokud tam naliješ to co tam nepatří ? To je jednoduchý zadřeš a nebo vydřeš čerpadlo a pak se z toho zblázníš až budeš jezdit bez posilovače smajl 1

Takže třeba Castrol ATF Dextron 2 je červený a Hydraulickej olej který by to taky asi zkouslo je žlutý ale to je přesně ono že to co ma spec ti třeba v zimě zůstane stejně vyskozní a ten hydrauličák ti pomalu tuhne smajl 10

Ber to tak že se tím to čerpadlo taky za běhu maže a chladí smajl 10

jozef1974

20.01.2014 17:37:49
Alexx smajl 44 .
Puczmik jaky duvod mas tam cpat nejake sračky ? naplni to tym čim se ma, a nedelej hloupe pokusy smajl 32

Hrudik

Tak to sem já

20.01.2014 20:37:38
To je bandita on se toho auta mermomocí chce zbavit smajl 5

puczmeloun

21.01.2014 07:39:25
Jde mi o to ze jsem neměl čas kapalinu vypustit nhelde na to ze ani nevím jak.
Červenou kapalinu jsem koupil v auto Kelly. Prý je to stejné jako převodovka kapalina. Doleval jsem ji z toho důvodu, ze jsem občas slyšel motor serva běžet na prázdno. Tak me zajímalo co se stane když to namixuju
Jake jsou následky - např olej ma jinou viskozitu.

Jinak je samozřejmostí ze vymenim celou kapalinu smajl 10

P.s. specifikaci bohužel neznám smajl 5

jozef1974

21.01.2014 09:35:54
lepši nejakej olej jak žadny. nasledky mužou byt ,čerpadlo,posilovač rizeni a taky sem videl sežrane a ucpane hadice uvnitr.

Alexxx

21.01.2014 15:46:14
Lidově řečeno že ti řekli že je to i do převodovky, tak to řekli správně smajl 11 jinak se to mění tak že to vypustíš někde rozpojením hadice a zase odpovídající množství tam naleješ, a čerpadlo si to natáhne, ono se nezadře hned, přece jenom je to olej a ne voda , takže i zbytkový množství maže a mezitím už tam budeš mít i novou kapalinu smajl 10
Maš to samý jako s klimatizací, kompresor má 2 náplně, kompresorový olej a mazivo, ale vzhledem k tomu že ten olej podléhá stáří v podstatě stejně jako chladivo tak je ještě do chladiva přidána mazací složka. smajl 11 a taky to funguje v rozmezí tlaku smajl 11

puczmeloun

30.01.2014 12:26:39
Takže hadičky přetěsněné, prorezlý chladič uřiznut a nahrezen hadící.
Naprostá spokojenost.

puczmeloun

26.04.2014 11:35:17
Tak včera kaluž pod autem ... po zkoumání jsem zjistil - ano já sám se tomu divím, že sem na to přišel smajl 11 - na uník servo kapaliny v okolí toho kloubu od volantové tyče. Ta hadice je mokrá cca do 10cm od kloubu. pak už je sucho. Po jízdě (za jízdy se nedokážu koukat pod motor smajl 11) mi to regulérně kapalo. Z nádobky mi zmizelo cca 2-3cm servo kapalny.

Má otázka - Jelikož by to prý mohlo být odejité servo (nevím jestli čerpadlo, či co) tak by mě zajímalo jestli by se to projevovalo kapáním po jízdě. Jinak doufám že to bude jen hadice. A ještě mě napadlo. dyž to bude pod tlakem, tak by to nemuselo kapat co ? smajl 11

puczmeloun

27.04.2014 10:35:16
Takže hadice vymeněna. Opravdu byla prasklá. seřizli jsme ji, nasadili a chcalo to znovu. Dírka byla cca 10 cm před koncem hadice.
Naštěstí měl Supermarket Opel otevřeno a tak jsem použili hadici od chladící kapaliny (expanzky). No hlavně obě auta byla červená smajl 11

Vydží mi to ? smajl 11) Děkuji za rady

Brouček

27.04.2014 11:57:03
Hlavně už tam z toho Opla nic nedávej.Nebo z toho budeš mít hybrid.A koukám že si ruce špiní někdo jinej. smajl 7 smajl 1

puczmeloun

27.04.2014 14:51:37
Já se umazal až potom smajl 11)

Jinak jsme rád že na Opelu ta hadička vubec byla ...

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme