Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Primera / Motor, převodovka / WP11 - tuhost řazení ?

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

WP11 - tuhost řazení ?
ganmiki

22.01.2011 23:45:30
Zdravím, jak tak koukám po těch WP tak jsem už ve dvou seděl a u obou mě ( narozdíl třeba od mého starého Volva 740 ) překvapilo jak se pohybuje s řadicí pákou, na můj vkus je pohyb jak zleva do prava tak mezi kvalty nahoru - dolu docela dlouhý a pocitově je to taková "volná kvedlačka " , asi bych to přirovnal když jsme měli starýho Peugeota 205, je to normální ? Případně jak tuhé by to mělo být ( jestli se to vůbec dá definovat ) ? Jak říkám, u mého 25 let starého Volva, když chytnu za šaltpáku tak mám pocit, že je to "natěsno " u těch dvou WP 11 to bylo o dost "volnější" nebo jak to popsat.
Díky moc.

Santi

22.01.2011 23:51:53
Já myslím, že stav řazení bude odpovídat stáří auta a najetým km. V P11 jsem tedy ještě neseděl, ale obecně u Micry, N16 a Maximy mám řazení OK. Nedá se to tedy srovnávat s novým autem. Napiš spíš víc o stavu auta a najetých km.

ganmiki

24.01.2011 16:04:48
Tak já to myslel tak nějak obecně, protože každý auto má jinak dělanou převodovku a kulisu řazení a tím se mění ten subjektivní pocit řazení, mám to jiný teď u Volva ( "pevnější" )a měl jsem to jiné u Citroena ( "volnější" ).

Santi

24.01.2011 19:44:16
Co jsem měl nissany, tak byl především problém s řazením zpátečky.
Jinak OK, u P11 ti bude muset pomoci nějaký její majitel smajl 1 Ale pokud se ti to u dvou stejných aut zdálo stejné, tak to bude zřejmě i u ostatních.

petagne

26.01.2011 10:31:21
Ahoj,
mám P11 z 1997 a řazení není dokonalý, ale relativně přesný H-čko.
Dráhy jsou možná delší než je teď zvykem a teď v zimě pozoruju, že než se to zahřeje, tak je řazení tužší. - Zjevně olej, co je v převodovce není dělanej úplně do zimy smajl 10. Možná je to to, co popisuješ smajl 7.

Jinak před koupí jsem zkoušel asi 3 P11 (vč. P11C) a u všech bylo řazení horší než u tý mý. Byly takový vyčvachtaný, u některý jsem pořádně ani nevěděl, co tam je za kvalt.

ganmiki

26.01.2011 17:42:03
Ahoj, díky za názor, to bude ono,zaměřím se na to při prohlídkách, zrovna teď v sobotu se chystám na jedno podívat( http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/nissan/primera/8119616 ), kdyby jste náhodou někdo o tomto konkrétním kusu něco věděl budu rád.

Díky

petagne

26.01.2011 23:54:50
Ahoj,tak o týhle nevím nic (to by byla velká náhoda kdyby jo smajl 11).
Takle podle obrázků vypadá docela zachovale a kilometry si myslím že by mohly odpovídat. Ale člověk nikdy neví. - volanty a řadící páky se na P11 ochmatávaj relativně dost rychle, takže ten potah na volantu nemusí až tak nic znamenat. (doufám, že je to ta s potahem volantu)

Ale určitě by to chtělo, aby to šel zkouknout ňáký odborník.

Jak se tu už asi psalo - v bazaru dokážou okecat a nakecat všechno a člověk se pak jen diví a platí za opravy ... .

Tak hodně štěstí smajl 7
P

ganmiki

29.01.2011 21:46:58
Tak jsem dnes skouknul nějaký WP11 a zatím tedy nic moc, jedna měla zkřivený dveře a takovej nějakej podezřelej blatník ( asi bouraný ) k tomu nefunkční klima, docela hlučnej řetěz a najeto 124 tis. smajl 1 za 50t. drahý, další měla puchýře na zadním blatníku, takže taky bouraný, špatně opravený a teď to kvete zevnitř, taky za 50t. tedy opět drahý, další byla vážný kandidát na koupi, pěknej lak pouze přední nárazník v jednom místě úplně nelícoval, ale blatníky v pohodě takže to bouraný nebylo asi nějakej ťukanec a utrženej úchyt, malinká dirka v zadní lampě taky nic důležitý, moc pěkný interiér, čistý, neošoupaný, serviska a najeto velmi pravděpodobně poctivých 160tis, motor tichounkej, řazení pevný, fakt to vypadalo dobře, jenže pak jsem si všimnul poměrně velký koroze na řidičových dveřích úplně dole u rantlu a po nastartování svítilo ABS, tedy asi čidlo, což dává opravu i s tou korozí někde kolem 7t. k tomu ekovýpalný a to mi za 65t přišlo dost, pak by to celkem vylítlo na nějakých 75t. přinejlepším a to nedám, škoda. Musím hledat dál.

tom

30.01.2011 09:33:07
Myslím,že na tom nic neuspěcháš a nabídka je dost velká. Tak přeji uspěšné hledání.... smajl 44

ganmiki

30.01.2011 12:54:39
Hmm, no mě tedy nabídka nepřijde až tak velká, minimálně tedy pokud člověk chce konkrétní specifikaci ( WP11, benzín,nebouranou a plně funkční do 65 tis. ). Snad se dočkám.

petagne

30.01.2011 20:19:40
no je to těžký, ale fakt se asi vyplatí počkat a ono se něco najde - ale člověka to svádí no ... smajl 10
ale P11 kombi zrovna před pár měsíci někdo prodával a ta vypadala hodně pěkně a udržovaně + cenově to bylo v tvým limitu - myslím, že jsi to finančně dobře odhadl a že se něco hezkýho najde smajl 7
good luck

tom

31.01.2011 15:43:20
ganmiki

31.01.2011 15:55:53
Díky Tome, ale musí, dělám takový poměrně minoritní sport a jak objíždím turnaje tak ty jsou v přírodě a potřebuji v autě přespávat což je hlavní důvod, no a navíc se mi ten kombajn neskutečně líbí, tedy ne tenhle faceliftovanej,ten čumák mi přijde už "moc Renault", ale klasická WP11 je zepředu elegantní.No včera jsem ještě "zaktivoval" jednoho dovozce co jsme s ním ve Volvoklubu měli jen dobrý zkušenosti, takže hledáme i v rajchu, tak věřím, že to dobře dopadne.Díky.

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

31.01.2011 18:23:25
ale ta primera vypada velice dobře ... a za tu cenu ... asi se naní dojedu podívat, alenechápu proč tam má zdraženo pro velký zájem. tak ji snad měl prodat smajl 11

ganmiki

31.01.2011 18:47:09
smajl 1 ano, vůbec jsem ten nadpis nečetl, ale slogan "spěchá pro velký zájem zdraženo" je taky trošku mimo mojí logiku smajl 7 zřejmě nejaká nová světová obchodní strategie smajl 1

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme