Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Sunny / Motor, převodovka / Výměna chladící kapaliny v motoru.

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Výměna chladící kapaliny v motoru.
Mathes

15.08.2013 18:42:59
Ahoj pánové.
Včera jsem se pustil do výměny "fridexu" v mým Sunníkovi. Před několika měsíci to u Citroenu ZX šlo skoro jako po másle, tak proč ne u Nissana, že? Bohužel po nalití vody jsem zjistil, že neobíhá. Teplá voda jde jen po hadici od hlavy k chladiči, ale chladič i trubka od něho k bloku motoru (před pumpou) jsou studený. Odvzdušňoval jsem dle manuálu (pomocí drátku otevřít ventil v zátce chladiče, aby chladivo mohlo do a z expanzní nádržky), ale nic se nedělo. Topení topí, ručička teploty je téměř v "jízdní" poloze, větrák se nesepnul (kdyby ano, už by asi mohl být problém), z bloku motoru před čerpadlem teče studená voda. Nemáte někdo radu co dál?

tom

15.08.2013 19:16:30
Nejspíše je to zavzdušněný. To chtělo změřit,kolik jsi vypustil,a to samé množství se tam musí narvat. Pak je jistota,že tam není vzduch. Zkus větší otáčky,dokud to bude studený. Jinak ventilátory mají většinou čidlo právě na chladiči. Postup u Sunnyho bohužel neznám. smajl 5

Mathes

16.08.2013 11:58:55
Vypustil jsem 3,5 litru bez expanzní nádržky a nalil 3... Vyšší otáčky (dle návodu 2500ot. na 10 vteřil 3x za sebou) nic nepřinesly. Asi to zkusím znovu vypustit a znovu napustit.

tom

17.08.2013 21:14:57
Almera má odvzdušňovací šrouby. Sunny nevím,ale při projetí by se to mělo asi odvzdušnit samo???

Mathes

25.08.2013 21:35:21
Nakonec jsem to zkusil ještě naposledy. Doléval jsem kapalinu pomalu, aby nešly bubliny ven, poctivě jsem při lití odvzdušňoval a nakonec se akce zdařila... Takže pro příště už asi vím jak na to... smajl 44

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme