19.11.2010 22:53:57
Koupil jsem Terránko před rokem a musim říct, že jsem maximálně spokojenej. Už je to asi 10 let co jsem chtěl Nissana Patrola, ale to Terráno mi přijde takové elegantnější, že to neni jak bačkora. Jediný co mi u Terránka chybí je uzávěrka diferenciálu. To si myslím, že tam mohli klidně udělat.
Za ten rok jsem najezdil 20 000 km a musim říct, že až na pár drobností jsem vyjel úplně všechno, to málo bylo otázkou pneumatik a právě tou uzávěrkou. Ale když jsem jednou zapadl po zimě v poli tak by se mi uzávěrka hodila, ale dostali jsme to ven taky svépomocí.
Jo není to špatná věc ale berme ohled na to že to auto je postavený jako rodiný SUV vono některý modely třeba jako patrol neměly taky uzávěrky byly to jenom konkrétní verze u našich T2 nepočítaly že se najdou blázni kteří si auta budou rajbovat v terénu.oficiálně mněli psaný pro střední terény a z toho důvodu tam nedávaly uzávěry ale jestli někdo po ní mermomocí touži nechaj se sehna ale je to pomalu zůsatková polovina ceny auta takže rozhodnutí je nakaždým
No právě, chtěli by jsme hodně muziky za málo peněz
asi nějak tak ale jak říkáš někdy by se šikla ale ty prachy za to nedám nejsem blázen to radši počkám a zavolám si traktor a to není zas tak častá situace
jj to máš pravdu než jsem si pořídil terko, tak jsem několikrát zapadnul ve sněhu v favoritem. Bylo to dobrodrůžo. Teď když v prosinci napadnulo přes půlmetru prašanu, tak jsem si ho hezky dával, až mi sníh lítal přes přední sklo. No žrádlo
K tomu to tématu,smám jsem si navlastní kůži vyzkoušel,že není potřeba uzávěrky,jen auto pořádně obut a když pěkně a bez problému šlapou spojky v diferákách tak se opravrdu člověk s pořádným obutím vyšplhá skoro všude,no co si budem vykládat že Hrudíku !!
viděl bych to asi takhle:
průjezdost T2 terénem ovliní
ze 40% obutí
a z 60% řidič
bo aj s dobrým obutím dokáže hňup zapadnout na rovině......
ARB špéra vyjde na terrko asi kolem 20 klacku a ausina na 12 t. .....já si ji budu dávat na předek
Asi nějak tak Romane je to šikovný pomocník ale řekněme si narovinu kdo z nás jezdí expedice kde jí určitě využiješ a kolik z nás vymetá v blátě každý den asi nikdo a na to že si člověk čas od času odskočí zablbnout ta si myslím že na to není potřeba ale nikomu to nebudu vymlouvat ale aní doporučovat
Mohu vědět co je to ta "ausina"?Možná bych si jí dal taky na muj předek
Aussie Locker- 100% automatická uzávěrka (špéra) http://www.uzaverky.unas.cz/jakpracuje.htm
a na Nissany to dělají tady http://www.axlelock.cz/
zdar Dave,chtěl jsem se tě zeptat na ten samosvor na zadku,jestli jsi někdy zkoušel nebo víš jak moc je samosvornej?Když zvednu zadek a jeden drží kolo,tak s tim druhym jde sice otáčet,ale stuha.Má to tak být, nebo by to ručně jít nemělo,nebo naopak?
Tak ono s tím samosvorem je to všelijak...hodně lidí tvrdí že je uplně na ho... ,každopádně učinnost bych řekl při noveych lamelach tak asi 70%....a pokud testuješ kola tak že maš jedno na zemi a druhym točíš tak čím jde otáčet těžši tím lépe ....správně by s ním nemělo jit otočit téměř vůbec....ja mam samosvar už v prdeli,bo jde okačet poměrně lehce tak to nebudu řešit (repas samosvoru finančně draha) proto to budu kompenzovat špérou na předek.
zdroj internet