19.11.2010 21:28:04
zdravim,niekedy pri jazde ci uz terene alebo obycajnej ceste (castejsie na obycajnej ceste), nezalezi na tom ci mam zaradene 2H, 4H. 4L, zacne nieco buchat hucat, praskat, bzucat... mam pocit ze to ide z praveho predneho kolesa.
niekedy ako by sa nieco (nejaky kus zelza) prevalil (urobi to take bum bum) a potom nieco typu bzzzzzzzz,.
viem ze je to popis problemu ako z rozpravkovej knizky ))
ale ozaj neviem ako lepsie to opisat, nikdy to nestihnem nahrat.
jo a zvuk pocut chvilku par sekund, par krat buchne zabzuci, niekedy este raz a je opat klud.
je to dost neprijemny zvuk, ono clovek sa az bat zacne...
nestretli ste sa s tym niekto ?
Ahojda .Jestli máš na předku automatický volnoběžky a nemáš tam manuální tak to dělá nábo něco tam je špatně mně když to udělá tak ji rozeberu občas se mi stane že mi zůstane vyset pružina která tlačí na brzdičku zasekne v otvoru do kterého má zapadnout taková packa nebo jak se tomu říká a tím se nemůže odjistit nábo a má tendency jakoby se snžit sepnout kolo do režimu 4x4 zatím sem nezjistil důvod proč se tak děje. Občas se mi stane že mi ani nesepne a to řeším domontáží ručně jí zavřu nasadím na auto projedu se a potom chodí normálně takže jestli tam máš automaty tak sme na tom stejně bylo mi řečeno vyhodit a dát manuály tak nevým
Take bych řekl že to bude volnoběžka....sundej ji,tytahni vnitřek volnoběžky a nohod zpátky jen ten deklik (at se ti do ložiska nedostane bordel) a projed se....pokud to bumm bumm a bzzzzzz zmizí tak máš jistotu že jsou v tahu volnoběžky..
hej budu to asi volnobezky... viacero ludi ma taky nazor.
a chcel som vediet ako to mozem zistit ci je to ozaj volnobezka... a uz mam riesenie
vdaka vsetkym, tak nahodim ju bez toho vnutra a testnem...
budem informovat ako to dopadlo...
zdroj internet