Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Pokec všeobecný / Stání na mostě

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Stání na mostě
Rohac

16.01.2011 15:32:40
Zdravim smajl 11

dneska jsem si vyzvedl zpoza stěrače reklamu na mestskou policii a pekne jsem se nasral teda smajl 11

A protoze google mi nepomohl, tak se obracím na Vás

Nevite kde bych sehnal definici mostu dle zákona? Musí být nejak označen jeho zacatek? A jak je to s najezdem na most - odkdy uz je to most a kdy je to teprve najezd... Nenasel jsem nic oficialniho a nehodlam platit jestli nemusim smajl 11

Dik za pomoc, Rohac

aumirek

16.01.2011 15:50:35
no nic nehledej nic takového jako začátek a konec mostu neexistuje.Osobně pokud budou trošku rozumní a nebudou chtít majlant bych asi zaplatil.Ono jelikož není nikde dáno kde je začátek a konec tak to je těžké.Jinak nemusíš s nima souhlasit a oni mohou to jen dát k přestupkové komisi ale k policajtum ne měštáku.A tam jsou 2 možnosti jelikož policajti většinou měštáky nemusej tak to projde.V opačném případě to je horší a pokud i tam nebudeš souhlasit rozhodne soud a to nevím měl li bys chut to absolvovat když výsledek nemusí bejt jistej.A ještě jedna věc je li bloková pokuta 200 kč u přestupkové je to mnohem víc a čím dál tím výší pokuta

Brouček

16.01.2011 19:21:11
Otázka je,kde jsi skutečně stál.Policajti budou mít jistě fotku(v digitálním světě žádný problém)a je otázka,jestli jsi nestál na sjezdu nebo nájezdu na most.Také záleží,jestli tam není někde značka zákazu zastavení.Když člověk nezná tvou situaci,těžko může radit.

aumirek

16.01.2011 19:36:27
kde stál je prvořadá otázka a jestli tam nakonec ještě kus před mostem není zákaz ale dohadovat se kde začíná a končí most je uplně stejné jako kdy začíná bejt tma a musíš svítit ale ne dením osvětlením

Brouček

16.01.2011 19:50:02
to:aumírek.Právě to myslím.Jsem li si jistý,že jsem na mostě nestál,půjdu klidně do správního řízení.Další věc je,jak dlouho tam stál.Jestli celej den,potom bych nic neřešil a zaplatil.Jestli hodinu,mohl bych mít poruchu a čekal na odtah.Atd. atd. atd.

Rohac

16.01.2011 21:48:33
O ty najezdy ani tak nejde, to me spis zajimalo bokem, kdyby to nekdo vedel... Me jde proste o definici mostu smajl 11 ... zni to mozna smesne, ale podle me v zakone musi bejt definovany co je to most, pokud je zakazano na nem stat.... Ulice ve ktery jsem stal jakoby prechazi v most a me jde o to, jak ja mam poznat kdy je jeste ok tam stat a kdy uz ne...

Na tom miste stavam uz dva roky kdyz je u nas plno a ted po dvou letech dostanu listek za sterac, tak me zajima co se zmenilo smajl 11 ...

Takze jeste jednou zduraznuju, nejde ani tak o tu konkretni situaci, ale o to, jak poznam most smajl 11 ... Nemuze to prece zaviset na subjektivnim pocitu mestaka, ze ted uz je to most, protoze tady zacina zabradli... nebo ted je to most, protoze uz je to vejska, nebo protoze je na zemi dilatacni spara...

EDIT: ta ulice je plna zaparkovanejch aut kazdej den, celej den ... kdyz jsem odjizdel s autem, tak jsem koukal a listek meli vsichni, takze se tam nekdo vyradil smajl 11 ... to ze tam parkuje kazdej nic neznamena sice, ale neni to tak, ze bych to pichnul nekam doprostred karlova mostu a snazil se tu nejak obhajovat.... Jsem ochotnej to samozrejme zaplatit, pokud mi nekdo ukaze, jak to mam poznat

Brouček

16.01.2011 22:13:40
Měšťáci vznikli z řezníků,zedníků,prodavačů a pod.A jak se říká,dej volovi funkci.Tvoje obrana bude asi jen to,aby Ti našel v předpisech(pravidlech),kde začíná most.Ale ve vyhlášce je psáno že na mostě a v jeho těsné blízkosti se nesmí otáčet,couvat,zastavit a ani stát.To že tam stojíš už dva roky,není argument.Na Ti může oponovat,že dva roky porušuješ pravidla.Ale jestli se tu ukáže COWBOY , zeptej se ho,ten by to mohl vědět.
Taky je možné,že tam byla přenosná značka,že budou čistit ulici a tu jsi třeba neviděl,protože ji projíždějící náklaďák porazil.

Horal

v akci

16.01.2011 23:08:10
Rohac:

řešili to i v poradně Autowebu a tam to dopadlo takhle:
citace:

"Dobrý den, řidič nesmí zastavit a stát na mostě. Je nějak určeno kde začíná a končí most? Pokud k mostu vede násep s opěrnou zdí a zábradlím - je zde možno stát, pokud to nezakazuje jiná značka, nebo se to již považuje za most? Děkuji

Tam se bude vycházet ze stavebně-technických podkladů.
Odpověď: JUDr. Tomáš Beran 18. 05. 2010 v 03:45"

Takže navštívit stavební odbor,vyšťourat staré stavební plány a zjistit od kud pokud to vlastně stavebníci zamýšleli jako most.

smajl 1 smajl 7 smajl 1 smajl 7 smajl 1 smajl 7 smajl 1

aumirek

17.01.2011 10:24:46
ta odpověd je ttěžká už vidím jak sháníš plány na karluv most.A s tím mostem je to přesně jako s tím svícenim.Šalamonsky to vyřešili tuším v anglii.Je tam napsáno řidič musí rožnout světla tehdy pokud svíti veřejné osvětlení.Ti zas maj předpis že musej rožnout lampy pokud řidiči svítí.
PS napadlo mne ještě něco.Každej most má takovou evidenční značku je to taková malá černá tabulka takže jestli to nemuže začínat u ní.Otázka je jestli je nějaká norma kde ta tabulka musí bejt

Horal

v akci

23.01.2011 10:21:13
Tak jsem tento problém nadnesl tam kde se vše nejlépe probíré a to je v hospůdce. smajl 1 smajl 1 smajl 1

A výsledek?
Starý pán,penzista (bývalý dopravák) mi řekl,že snád kdysi to bylo definovaný a most začínal a končíl tabulkou s evidenčním číslem a nosností a zákaz platil ještě 15m před a za touto tabulkou.

Jeli to tak nevím,písemně jsem to nikde nenašel. smajl 44

aumirek

23.01.2011 11:02:21
to o té tabulce jsem ti psal nebot svého času jsem pracoval u silničářu.Ona to je taková evidenčni tabulka toho mostu ale mělo to význam hlavně pro armádu dalo se z toho zjistit kde a kolik trhaviny použít.Ale nejsu si jistej jestli byla nějaká ta norma kde přesně tu ceduli dát tohle asi armádu netlačilo.Dokonce občas to codily kontrolovat já je zavezl k mostu oni vlezli i pod most něco tam kontrolovali já ale nesměl jít s nima musel jsem sedět v autě ale to je tak asi 40 let

Rohac

23.01.2011 11:59:35
Ja jsem to hledal a definice mostu v zakone(v tech co jsem udajne porusil) neexistuje smajl 2

Tak az mi nekdo ve spravnim rizeni bude tvrdit, ze jsem stal na moste tak budu tvrdit nene tohle neni most, tohle pristavaci plocha pro okridleny zirafy a at mi dokazou, ze pravdu maj oni smajl 2

Pac podle zakona je to poruseni paragrafu 22 ostavce 1 pismena l zakona 200/1990 (www.podnikatel.cz/zakony/zakon-c-200-1990-sb-zakon-o-prestupcich/cele-zneni/) kde pismeno l zahrnuje vsechny prestupky zakona 361/2000 (www.podnikatel.cz/zakony/zakon-c-361-2000-sb-zakon-o-silnicnim-provozu/cele-zneni/) a ani v jednom z tehle zakonu neni definovanej most, jen ze se na nem nesmi stat smajl 11

Jinac na miste kde jsem dostal pokutu neni uvedena ani nosnost ani tam neni tabulka s jakymkoliv cislem (hledal jsem smajl 11 )

Most predpokladam muze bejt definovej v jinejch zakonech, ale nevim kde jeste hledat a cist to vsechno asi nebudu smajl 11

aumirek

23.01.2011 13:41:27
no on ti tu nikdo stejně moc neporadi protože stejně nikdo neví kde jsi vlastně stál.Ale stou definici pro žirafi to nebude tak jednoduché neb podle stejné logiky by to platilo i uprostřed mostu.Jinak ta cedulka je taková černá a menší než SPZ a ted si ani nejsu jistej je li z obou stran.A sám jsem zvědav jak dopadneš asi bude záležet na koho narazíš a jestli to byla státní nebo měštáci oni se nemaj moc rádi.A soudit se pro 500 nevím to se muže prodražit výsledek nejistej a i v případě výhry mužeš soudní náklady teda ty svoje platit ty.

Rohac

23.01.2011 22:36:12
Me jde o princip hlavne... Soudit se nehodlam, jen mam myslim pravo na to vedet co jsem spachal... A jestli mi rekne kde to najdu, tak na miste zaplatim pokutu a omluvim se ze pridelavam panum straznikum praci smajl 7 smajl 44

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme