Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Pokec všeobecný / Zastav se na chvíli a čti!

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Zastav se na chvíli a čti!
vlk

VLK

29.10.2011 12:05:59
Zastav se na chvíli a čti!

Když jsem včera vystupoval z vlaku, přede mnou šla pomalým tempem stará žena. Pospíchal jsem a nevěděl, jak ji předběhnout. Nepříčetně mě vytáčela. Vtom jsem se zarazil a říkám si, kam vlastně pospíchám? Ozvaly se ve mně výčitky svědomí, že jsem se v duchu zlobil na ženu, která měla dost času a navíc za svoji pomalost nemohla. Celý život pracovala a možná si i hodně vytrpěla. A možná i všechno trpělivě nesla. A já jsem takový netrpělivý a malicherný. A to všechno jen proto, abych byl o 10 minut dřív doma. Ty minuty i tak promrhám na internetu nebo u televize.
Alibisticky to shodím na dobu, ve které žijeme. Všichni jsme hrozně uspěchaní. A večer zjistíme, že jsme toho zase moc nestihli. Frustrovaní zalehneme a usneme spánkem spravedlivých. Přes SMS si vyznáváme lásku, komunikujeme přes chat a do očí si nemáme co říct. Trápí nás účty, kariéra.
Ve schránkách se nám hromadí maily, protože nemáme čas odepsat. Na polici se nám hromadí knihy, neboť nemáme čas číst, nevíme, jak voní příroda, protože nemáme čas k ní přivonět! Do kdy to ale vydržíme? Čím víc toho chceme stihnout, tím méně toho stihneme.
Věnujeme velmi času věcem, které si to nezaslouží. Neumíme se zastavit a uvědomit si hodnotu věcí. Nafotíme spoustu fotografií, ale už si je ani neprohlídneme. Vypálíme je na CD a tím to končí. Počítače máme plné hudby, na kterou nemáme čas, máme množství televizních kanálů, které ani nestačíme všechny sledovat. Místo zábavy stres!
Stále kontrolujeme mobil, jestli nám někdo nevolal, přestáváme si vážit krásných věcí, kvůli kterým se vyplatí žít.
Můj děda má 87 roků. V životě nebyl v zahraničí, nemá mobil, poslouchá jednu stanici na svém starém rádiu. A přitom si myslí, jaký krásný život prožil. S úsměvem vzpomíná, těší se z pěkného dne, z vůně dřeva, ze svých vnoučat. Žil těžký život, ale váží si ho!
To my dnes neznáme. A tak máme infarkty, rakovinu, deprese. A možná by stačilo jen zpomalit! Tvrzení, že se to nedá, neobstojí. Zamysleme se, kolik času věnujeme nepodstatným věcem. Zkusme vypnout mobily a počítače a porozprávět si.
Snad jsem si uvědomil svůj rychlý život včas, abych zpomalil. Kamarád má chalupu v malé osadě obklopené horami, není tam signál, žádná televize, obchod otevřený jen v úterý a ve čtvrtek a jedna hospoda 5x5m. Asi tam zaběhnu, abych zpomalil a nezlobil se na staré lidi, kteří si váží zbytku života a zbytečně nespěchají za smrtí, tak jako mnozí z nás!

*Pěkný den…a zpomalte…žijete jen jednou…a velmi krátce! *

Neaktivní člen

30.10.2011 15:39:39
Moc hezky napsaný - tedy řečený smajl 7 smajl 44

vlk

VLK

30.10.2011 16:13:51
smajl 1 Jedno malé srovnání:

Zamyslete se...Je nějaký rozdíl mezi zaměstnáním a vězením? Jistě, zaměstnání je lepší! ... No, posuďte sami...

vězení
Trávíte většinu času v prostoru 10 x 10 metrů
zaměstnání
Trávíte většinu času v prostoru 3x3 metry

vězení
Dostáváte 3 x denně zdarma jídlo
zaměstnání
Máte půl hodiny na to, abyste sehnali a snědli jídlo, které si zaplatíte sami

vězení
za dobré chování dostanete volno
zaměstnání
za dobré chování dostanete víc práce

vězení
Můžete se dívat na TV a hrát hry
zaměstnání
Za koukání na TV a hraní her dostanete padáka

vězení
máte vlastní záchod
zaměstnání
sdílíte záchod s dalšími lidmi, kteří čůrají na prkýnko

vězení
máte povolené návštěvy rodiny a přátel
zaměstnání
s rodinou a přáteli nesmíte mluvit ani po telefonu

vězení
všechny výlohy na váš život platí daňoví poplatníci, kteří chodí do zaměstnání
zaměstnání
všechny výlohy na váš život si hradíte sami z peněz, které zbydou po odečtení peněz na vězně

vězení
jste v moci sadistických dozorců
zaměstnání
Sadistickým dozorcům říkáte "šéfe"

Něco je asi shnilého v tom našem státě demokratickém...
No a teď se koukejte vrátit ke své práci,
nebo vás vyrazej za čtení soukromých emailů!

aumirek

06.11.2011 14:22:50
první článek moc hezky napsané a souhlasím s ním ten druhej je absolutni hloupost.Ano dá se říct že vězni se maj dobře a nemusí pracovat ale to přirovnáni je sakra skreslené.Ano jsu lidé co jim vězeni nevadi a na zimu se tam i tlačí.Přesto musí to být sakra pokřivená osobnost a těžko i říkat takovému živočichu člověk.Normální člověk by i za ty vyhody a vymoženosti tohle nikdy nechtěl zažít.
Ps doufám že pisatel tohle myslel jako žert nicméně po přečtení toho prvního není zrovna vhodné zakto žertovat spíše se zamyslet sám nad sebou

vlk

VLK

23.11.2011 00:55:20
vlk

VLK

24.11.2011 00:42:37
vlk

VLK

29.02.2012 18:30:28
smajl 10

vik2

01.03.2012 07:51:56
vlk

VLK

12.06.2012 17:11:51
smajl 12

vlk

VLK

19.06.2012 11:13:39
smajl 44

Alesh

11.07.2012 20:58:16
Bohužel má pravdu smajl 5 asi prodělám proces přesně opačný než Jackson a hurá pro sociální dávky. Pilně pracujte a plaťte daně. Spoléhám na vás smajl 26

jozef1974

31.01.2013 08:05:49
Muslimové dnes nejsou vůbec šťastní.

Nejsou šťastni v Gaze.
Nejsou šťastni v Egyptě.
Nejsou šťastni v Libyi.
Nejsou šťastni v Maroku.
Nejsou šťastni v Íránu.
Nejsou šťastni v Iráku.
Nejsou šťastni v Jemenu.
Nejsou šťastni v Afghanistánu.
Nejsou šťastni v Pakistánu.
Nejsou šťastni v Sýrii.
Nejsou šťastni v Libanonu.

Jsou vůbec někde šťastni?

Ano, jsou šťastni v Austrálii.
Jsou šťastni ve Velké Británii.
Jsou šťastni v Kanadě.
Jsou šťastni v USA.
Jsou šťastni ve Francii.
Jsou šťastni v Německu.
Jsou šťastni v Itálii.
Jsou šťastni ve Švédsku.
Jsou šťastni v Dánsku.
Jsou šťastni v Norsku.

Ano, jsou šťastni v každé nemuslimské zemi.

A koho obviňují?
Ne islám.
Ne své vůdce.
Ne sebe.

Obviňují všechny země, ve kterých se cítí šťastni!
A chtějí je změnit, aby byly takové, jako země, ze kterých přišli
protože tam byli nešťastní.

Nebo jsem tady snad něco pomotal?

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme