Celkem:
členů4378
aut787
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Doliti brzdovky
Rohac

26.11.2010 13:38:27
Zdravim, rozsvici se mi kontrolka rucni brzdy a pry to ma dva mozne duvody - bud malo brzdovky(pripadne jeji snimac), nebo snimac rucky...

Brzdovky nemam malo, ale je to spis k ty dolni hranici, takze bych ji rad dolil, ale mam problem s tim, jakou smajl 11

Takze obvyklych par otazek:
1) Vyplati se dolevat, nebo radsi rovnou vymenit?
2) Pokud dolivam, staci kdyz doliju stejny typ? nebo je problem i jiny vyrobce/stari?
3) Jak zjistim jakou brzdovku mam v aute (jestli to jde.. jestli ne, budu predpokladat, ze tam je nalita momentalne doporucena brzdovka)
4) V pripade ze doliju spatnou brzdovku, co vse se muze stat?

Dik za odpoved, Rohac

EDIT: P11, rv97, 96kw benzin smajl 11

tom

26.11.2010 15:01:37
Pokud nevíš,jak je stará,tak ji vyměň. DOT 4 bych viděl tak akorát. Značku podle libosti a ceny.
Brzdové kapaliny by se neměli míchat,myšleno např. DOT3- DOT4.
Každá má jiný bod varu.
DOT3- cca240C DOT4 cca 290C
DOT 5 se na normální vozy nedoporučuje,prý je dost agresivní a potřebuje jiné pryžové komponenty.Nehledě na to,že by se asi ani nevyužily její parametry.

Alexxx

26.11.2010 15:13:50
Přesně jak říká Tom , všechny nissany co znám tak maj DOT4ku , ostatně nic tím nezkazíš , jen upozorním ta kontrolka taky funguje tak že když máš nové destičky a hladinu na max tak postupem sjížděním všech 4 destiček či bubnu klesá hladina !!!!!!! ještě než to doleješ , tak zkontroluj v jakém stavu máš brzdy smajl 10 pač až bys pak dal nové tak by ti to přeteklo smajl 10

Woyta

26.11.2010 18:07:29
Dot5 je taky ma jinej zaklad nez dot3 a 4.
Ale dela se DOT5.1 ktera ma zaklad shodny. A neni agresivni k tesnenim.
Pokud ale nezatezujes brzdy vic nez vyrobce planoval, tak tam lej co tam patri.
Kaplina by mela mit idealne stejnou barvu jakou ma v lahvi. Pokud uz je moc tmava rozhodne vymenit.

Rohac

27.11.2010 14:49:25
Brzdy by meli byt ok, desky meneny pred 20k km a ikdyz jsem je ja sam nekontroloval, tak by nemeli byt sjety ani teoreticky ne? smajl 11

Nechce se mi k mechanikovi, ale vymenu brzdovky asi sam nezmaknu...

Je to teda velky zlo kdyz jen doleju? Predpokladam ze k ubytku brzdovky doslo pac jsem si nechaval opravovat rucku a urcite mi odvzdusnoval brzdy, takze mohl trochu vic upustit a nedolejt...

Doliti bude v podstate jen docasny, pri pristi navsteve mechanika si ji necham pripadne vymenit, ale takhle se mi nechce absolvovat tu streku jen aby mi rekl, ze to jen doleje, ze je brzdovka jeste dobra (pac pokud vim jde jen o bod varu)

Nechci nijak zanedbavat servis, jde mi ciste o to uvedomit si co ma a nema smysl a jaky jsou pripadny rizika smajl 11

Alexxx

27.11.2010 17:47:36
Hele zlo to není , klidně to dolej a až budeš dělat zase brzdy a mělo by ti to přetéct tak to bud vyšlápneš do kelímku a nebo vycucneš z nádobky stříkačkou smajl 10

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme