Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / kolísání otáček a občasné zhasínání při volnoběhu

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

kolísání otáček a občasné zhasínání při volnoběhu
HonzaJeleč

31.01.2019 08:37:57
Ahoj pánové.Nevím jestli mne hned nevyhodíte, protože mám Ford Maverick 2,7 TDi 92kW r.v.1997 a ne Nissan. Ale po přečtení vašich diskuzí jste asi jediní, kdo mi může pomoct. Byl jsem na několika diagnostikách a všude se sice připojili ale nenaskočila komunikace.Mám ten problém, že po normálním pohodovém nastartování když se motor trchu ohřeje, začnou kolísat otáčky v rychlém sledu nahoru a dolů a většinou motor zhasne.Opětovné nastartování je otázka jednoho převalení. Někdy běží normálně a někdy zhasne hned.To se několikrát opakuje. Pokud se přidá plyn, je běh téměř normální. Při jízdě zpočátku při vyřazení rychlosti má tendenci zhasnout, ale když se rosvítí kontrolka "vadná elektronika" volnoběh drží a motor jede normálně. Pokud zhasne, volnoběh zhasíná. Při jízdě cca nad dvacet kilometrů se vše ustálí a auto jede normálně i pokud svítí "vada elektroniky". Jste patrně ti poslední kdo mi můžou poradit. Budu vám nesmírně zavázán!!!

Hrudik

Tak to sem já

04.02.2019 15:08:34
Zdar
u těhle aut není moc elektroniky ale když začne zlobit umí potrápit.
podle mě bych šel po snímači kliky ten by měl být v prostoru pod vodní pumpou na prsou motoru další mě potom napadá řídící vstřik 1 valec a nakonec váha vzduchu. V jakém máš stavu palivový filr? ještě může být zanešený sítko na čerpadle. Ale první bych šel po tom snímači.
Je mi divné že při napíchnutí na diagnostiku se ti nepodařila komunikace ono v ECU toho mnoho není.

djmj

02.08.2019 09:20:53
Podľa mňa by sa mali dať vyblikať chyby, takže netreba žiadnu diagnostiku. Ale ak to zhasína po vyradení tak by som povedal, že asi PNP snímač.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme