Celkem:
členů4377
aut786
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Nissan qashqai 2.0 dci 4WD

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Nissan qashqai 2.0 dci 4WD
Nissan Qashqai

01.10.2013 11:31:56
Zdravim Vas,

Prosim o radu mam problem se spotrebou. Vcera jsem jel 250 km a od pipniti rezervy do pipnuti rezervy to bylo 250 km a ja natakoval za 1000 kc to je asi 28 l. Prumerna spotreba je tudiz asi 11,2 a pocitac ukazuje 9. Jednou jsem jel prumernou za 7,2 a pocitac ukazoval 8,5. Uz si nevim rady a ve vysocanech mi to jen pripoji na diagnostiku a reknou ze nic nenasli a zkasnou me o 750.kc.

Auto jsem kupoval na sporilove, kde jsem byl strasne nespokojen se servisem , jelikoz mi prodali auto, ktere nebylo pripravene k prodeji , nebyl teda problem s doopravenim veci a i te spotreby , kde mi rekli ze to bylo spatne nastavene cerpadlo, je pravda ze to na pocitaci kleslo ale porad se mi to nezda.

PROSIM O RADU. DEKUJI

tom

02.10.2013 19:00:06
Spotřeba tedy vskutku šalená. smajl 9

jozef1974

02.10.2013 19:09:42
nemas na tom kolecku nahodou stale navolene 4WD nebo 4x4 ?

Hrudik

Tak to sem já

02.10.2013 21:18:35
Takhle se spotřeba těžko odhaduje spíš bych natankoval plnou jezdil bych a potom zpět dotankovat a výš přesně za kolik jezdíš takhle spočítáš taky spotřebu ale je to plus mínus autobus mně taky vycházela tímhle způsobem 13 a když sem natankoval plnou namotal km znovu dotankoval tak vyšlo 9,5 a to mám bez 3decy třílitra a že ho nešetřím to ti kluci můžou potvrdit.
Tak že bych nejdřív zkusil co nejpřesněji změřit spotřebu.
na dvoulitra to žere poměrně dost ropy ty pnul bych teda že to musí hulit jako liazka jestli nehulí tak falšuje počitač ale to bych nechal opravdu po tom co uděláš přesnější měření spotřeby.
Ještě zkontroluj jak píše Jožka volič 4wd Zkus to udělat jak píšu a pak dej vědět.
Jinak vítej mezi námi smajl 7 smajl 44

vik2

03.10.2013 07:48:34
""od pipniti rezervy do pipnuti rezervy to bylo 250 km"" - z tohohle jsem pochopil, že to právě tak udělal.
Nebo ne??
Možná by to měl majitel objasnit...
A potom se víc rozepsat jak se auto chová ... táhne/netáhne - hulí/nehulí a pod...

Hrudik

Tak to sem já

03.10.2013 11:37:43
Vik sam vys jak to stema plovakama je ze nekdy fyxlujou jako blázen tak že se tomu moc neda věřit proto sem napsal ten můj způsob ten si myslím že je přesnější od plny nadrze.kouknout na gumy jestli tam sou jaký tam maj běh zkontrolovat správný tlak

Nissan Qashqai

04.10.2013 19:24:38
Ne ne nemam zaple 4 x 4. Byl jsem v servise na zdravotni prohlidce a ptal jsem se na tu spotrebu a rekli mi ze je to regeneraci FPČ. Jelikoz se s autem jezdi prevazne praha a jednou tydne nejaka ta dalkasmajl 5

Prave ze, nehuli vubec a jede to jako blazen, krasne taha zespoda a maximalne vidim zasebou prach a vzdalejici se auta smajl 1

Na zdravotni prohlidce mi prisli na netesnost vodni pumpy, tak vas prosim nevite kde ji sehnat nejak vyhodne? V nissanu chteji asi 5,5 tis a v kelly litr a druhou znacku za 1,5 tis. Poradte prosim

LukasKL

pit stop jak na dakaru :)

04.10.2013 21:15:55
Vodní pumpu vidí v Kelly od Grafu (seženu o 300levněji než je MOC), na Starline ani nekoukám, zbývající 2 pumpy nemají ani na centrálním skladu. Když to nemají na skladu, tak obvykle je termín dodání cca 5 týdnů.
V Elitu jsou od Airtexu (tuhle značku neznám)za 1150,-, ta od Saleri taky není na skladu.
Jakou správnou vybrat, to je těžký. Hlavně ne Starline...

Hrudik

Tak to sem já

05.10.2013 18:16:28
sjaro

11.10.2013 22:36:54
Kludne tam možeš dat Airtex.
Čo sa tyka spotreby maš vadny termočlanok za PDF a stale sa ti spušta regeneracia,nikdy sa ale kvoli vadnemu termočlanku neukonči.Vysokou teplotou sa mu posunie rozsah a diagnostika o nom nevie.

Nissan Qashqai

20.10.2013 22:19:09
Ten termoclanek jde vimenit?
V utery jdu na vymenu te vodni pumpu a pak jeste potrebuju doresit nejake divne klepani na predni naprave. Je divne ze tohle resim uz rok a nemuzou prijit co to je. Menili stabilizatory pak silembloky na ramenou a myslim ze i cepy ale stale to divne tlice, hlavne pri rychlejsi jizde na nerovnostech a je to cejtit i v pedalec, neustale se mi rozhazuje geometrie. Kamps rikal bud neco v rizeni a nebo ulozeni tlumicu tak nevim. Mate nekdo nejake zkusenosti. Klido vam to privezu ukazat. Nesnasim uz toho Nissana, myslim ty jejich servisy.

jozef1974

22.10.2013 16:41:06
je to horni uloženi tlumiču s velkou pravdepodobnosti, u nas v praci maji 2 kolegove ten qashqaj a oba už to rešili,po vymene je klid.
1 kolega to měnil 2x,paradoxne to daval delat do nissanu, kde udajne montuji nejaky vylepseny protoze origo byli vadny, a udelali mu to na zaruku, zrejme bylo auto jeste v zaruce.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme