Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Světla pro denní svícení

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Světla pro denní svícení
sluník

12.11.2010 14:02:54
Světla na denní svícení
Dodatečná montáž světel pro denní svícení není přestavbou vozidla ani změnou technických údajů, a proto jejich umístění na vozidlo nepodléhá žádnému dodatečnému schvalování ani zápisu do TP či registru.

Hlavním přínosem těchto přídavných světel je úspora energie, neboť při jejich používání nesvítí obrysová, potkávací ani koncová světla vozidla. Úsporu přinese také prodloužení životnosti žárovek či výbojek.
Pravidla pro montáž:
Svítilny se umísťují ve vodorovné rovině ve výšce od 250 mm do 1500 mm na přední část. Vozidlavzdálenost svítilen od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm)

Jj na autě to vypadá moc pěkně, ovšem docela mi vadí, že nesvítí koncová světla vozidla.Zvlášť super to je po ránu, kdy je trochu opar a před vámi jede borec se stříbrným ( šedým,světle-modrým,černým ...) autem.Je fajn, že ho ,,vidí" ( i o tom by se dalo polemizovat ) protijedoucí auta, ale vy jako řidič auta jedoucím za borcem se světly pro denní svícení ho zahlédnete na poslední chvíli.Hmmmm tak nějak si myslím, že by nebylo na škodu, kdyby u světel s denním svícením svítil i zadek auta. Co vy na to?

Santi

12.11.2010 14:10:24
Všem nezodpovědným co s tím svítí i za snížené viditelnosti bych to utrh z auta a dal jim pokutu, že by je to pro příště omrzelo. smajl 32

Lacííí

12.11.2010 15:37:06
Naprosty souhlas s obouma, uz jsem to zazil... smajl 32

aumirek

12.11.2010 17:18:29
dení svícení jsem si předělal to kupované nic moc po nastartováni samo sepne a potom samo vypne.Nemusím žádné ledky jako deni svíceni mám komplekt plnohodnotné osvětlení nemusím sií pak lámat hlavu a pamatovat rožnout při setmění prostě startnu a kdykoliv jen jedu max mlhovky zapnu ručně

Neaktivní člen

12.11.2010 18:53:57
Já bych jim to v případě snížené viditelnosti urvala taky smajl 18

aumirek

12.11.2010 21:18:02
nejhorší je že to celodení svícení je kvuli blbcum co nedonutíš za šera deště nebo menší mlze svítit tak se dalo celodení a hotovo.Bohužel tím že to muže svítit jen vpředu tak problém s blbci přetrvává

sluník

12.11.2010 21:33:10
Aumirek: Bohužel máš pravdu. Kdybych bývala nespěchala do práce, tak jsem ho snad zastavila a za rámeček by si to nedal. smajl 29

jozef1974

13.11.2010 07:59:34
ja denne svietenie nemam, ale svietim stale ci je den,noc alebo sero,naucil ma to ucitel v autoskole este niekedy davno (a nebolo to povinne),zvykol som si na to ako na bezpecnostny pas, nasadnem zapnem si pas,nastartujem a zapnem svetla.

tom

13.11.2010 11:03:52
V každém případě to,že nemusí svítit zadní světla je totál blbost. A v tomto a nastávajícím ročním období by prostě měla všechna auta svítít normálními světly a hotovo.

Alexxx

14.11.2010 08:08:50
odemknu sednu šlápnu na spojku nastartuju rozsvítím zkontroluju rychlost pustím spojku natáhnu pás a nasadím brýle ...... mám to tak naučené už že když udělám náhodou něco napřed tak pak to mám celý rozhozený smajl 1
Žádný denní svícení nepotřebuju je to úplně k ničemu ...... a to že se někdo vymlouvá na to že mu takhle akorád budou odcházet žárovky , tak sám můžu říct že sice odejdou , mě například při každodenním ježdění po městě odešly po téměř 2 letech , a v tom fakt problém nevidím smajl 1

aumirek

14.11.2010 10:17:45
alex ne že bych měl něco proti tvému systému ale upřednostnuji že se o to nemusím starat ale souhlasim s tebou at to svítí celé a plnohodnotně a ty výmluvy větší spotřeba žárovek a paliva.Osobně jsem měnil žárovku naposled asi před 4 roky a ta spotřeba ano je větší ale ty 2 litry ročně oželím.Ale pravda výmluva proč nesvítit se vždy najde.A jak jsem již psal několikrát tahle povinost svítit je jedinej možnej zpusob donutit rožnout blbce co tvrdí že oni vidí dobře i v mlze tak nač by svítily

Santi

14.11.2010 10:29:45
Já to beru, když to mají auta s xenony - osobně o tom uvažuji. Další problém jsou paraboly. Dneska už se šetří na všem, takže i paraboly nejsou to co bývaly a rychle se u nich svícením snižuje životnost. Sami víme co pak stojí nové světlo.
Ale používání světel k dennímu svícení, by mělo projít úpravami smajl 44

aumirek

14.11.2010 12:41:08
ty xenony to je snad jedinej omluvitelnej duvod ale ten klasickej světlomet to jeho stárnuti podle mne neovlivní jestli svítí nebo ne

Santi

14.11.2010 12:46:14
To by jsi koukal smajl 1 Všichni víme, že paraboly se vypalují a celodenní svícení jim určitě nesvědčí smajl 44
Řešení je i udělat si stmívač, jako je např. na lampách doma. Kámoš to má a je to super smajl 44 Samozřejmě na xenony nepoužitelné.

aumirek

14.11.2010 15:18:35
neříkám že časem to neslábne ale nejsem žádnej puntičkář takže tyto světla měním akorát rozbiji li je.Kdežto ty staré poctivé jak píšeš jsem musel pravidelně co tři roky kupovat nové ten chrom rezavěl a odlupoval se.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme