19.11.2010 22:40:28
Mám prosbu na zkušené Terranisty. Mohl by mi někdo poradit, jak a kdy zařadit pohon všek kol?
No tady už se to řešilo,ale v návodu nebo servisnímu manuálu to máš napsané,osobně ti to neřeknu,já to tam kopu už jen,když jsem opravdu v prdeli a nemohu vyjed,důležité je obutí,jinak jestli máš 4x4 tak také,ale pokud ti neberou pneu,tak je to kničmu,jinak servisní manuál tu seženeš tady http://ulozto.cz/3272352/...ii-navod-k-obsluze-cz.pdf ,tam máš napsané kdy a jak to zařadit !
Zdar,já asobně tedy využívám 4wd takto:
Pokud jedu v terénu a nemohu se dostat odtama tak 4wd.Nejprv lehkou a pak těžkou (ale tu jsem zatím potřeboval jen jednou).Páč si myslím že pokud jedeš terínem tak že potřebuješ použít těžkou tak bys měl jezdit ve dvou aby ti eventuelně pomohl.
Pokud jedu s těžkym vlekem (tahám v práci 1.5 - 3.5 tuny) a potřebuju ostat sílu do kopce nebo z bahna nebo couvat na měkčím povrchu.A když je tam hodně blíta tak zásadně tu těžší.A taky když ten vlek potřebuju popotahovat nebo dát na předen přesně stanovený místo akorát na ní tak taky těžkou páč tam zas šetříš spojku která dostává do zobáku dost při manipulaci vozejkem.
Pokud je uježděnej sníh nebo namrzlo a ujíždí mi prdel a nechci se pohybovat krokem.
No takhle to dělám já.Pokud dělám něco špatně pisněte eventuelně
doplňte.
Ostatně kdosi mě nedávno říkal že dokud to jde tak jed jen na zadek,čtyřku dávaj až ti bude nejhůř.
Špatně jsem se vyjádřil. Jde mi o to, jestli můžu zařadit 4WD za jízdy a jestli je to omezeno rychlostí, nebo musím zastavit. Konkrétně : Jedu po státovce, která je mokrá a tam 4WD nepotřebuju, ale jakmile sjedu na vedlejší kde je sních tak samozřejmně začne zadek jezdit sem a tam.
jo můžeš za jízdy hodit 4wd a to do 100 km rychlosti
Tak to je super. Děkuju všem za rady.
Přesně tak pohon 4x4 se může používat pouze na mokrých blátivých neboli nespevněných povrchách kdy dochzí k prokluzu kol načež na suché pevné vozovce k tomu nedojde a mohlo by to poškodit přední dyferák
myslím si,že kdyby si přečetl ten návod k obsluze,který tu už je díky dobrým duším,kteří se oto ppstarali,tak by tahle debeta byla ukončena ! Vše potřebné je tam opravdu napsané,a pokud hledáš něco závažnějšího,tak sem s tím,jinak tyhle věci jsou tak trochu už jinde.
jak psal Hrudík,4x4 nedávat na tvrdém povrchu,asfalt,beton,samozřejmě že když jsi v prdeli(lidově řečeno) tak to tam zapneš,ale jen podobu nezbytně nutnou,jinak šotoli atd můžeš do raději 80 km,i tak je to dosti,ty sinchrony přece jen dostávají mín zabrat při menší rychlosti,ale vše máš ve svejch rukách,vše potřebné najdeš zde,tady už se snad vyřešilo asi celé terrano ad to byla I nebo II ,takže hledat a hledat a číst !
zdroj internet