Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Podvozek / Terrano II - problém s pohonem 4x4

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Terrano II - problém s pohonem 4x4
langic

01.11.2014 23:59:54
Zdravím, poradí mi někdo s problémem pohonu 4x4? Když dám 4x4 tak se mi při plném rejdu jakoby blokují kola a auto uvedu do pohybu jen silou motoru. Když pak rejd srovnám kola se "uvolní" a auto jede bez problémů. Budu rád za typ na závadu či doporučení mechanika na plzeňsku. Petr tel 777333159

Horal

v akci

02.11.2014 09:55:05
A to zkoušíš na silnici,nebo na jiném pevném podkladu?

tom

02.11.2014 10:54:46
Tak jak píše Horal. Na suchém pevném povrchu bys předek vůbec neměl přiřazovat. On vlastně ani není důvod. Minimálně se tím kurví gumy. smajl 1 A myslím, že volnoběžky by ti při bližším pohledu nafackovaly.... smajl 1 Takže můj pohled je ten, že to tak má být. Protože v rejdu je to uzavřený a perou se kola mezi sebou. Pokud by jsi měl návod k obsluze, přímo to tam myslím i píšou. Ale jsou zde v tomto ohledu zkušenější borci. Takže určitě poradí více.

langic

02.11.2014 12:41:47
Dělá to jak na silnici, tak na štěrku. Auto jsem si koupil na tahání vleku s materiálem na stavbu chaty v lese a otáčení na plný rejd je denním chlebem. Jestli je "blokování kol" v plném rejdu normální tak ok ale zdá se mi to "divný". Nerad bych si to nějak zkurvil....

tom

02.11.2014 14:04:25
Myslím, že při zařazení 4L,Nebo 4H se uzavřou volnoběžky v předních kolech. Tím pádem se v plném rejdu kola mezi sebou perou, protože každé z kol obíhá jiný poloměr. Proto by se na pevném suchém povrchu ani neměl předek používat. Jestli není právě toto, co se ti zdá divné. On totiž i zadní diferenciál má částečnou samosvornost a v plném rejdu i tam je značný odpor. Jsou tam takové lamely, které prokluzují až při určitém odporu. To vše pak může způsobovat to, že máš tento pocit, co popisuješ. Prostě off-road. smajl 1

Horal

v akci

02.11.2014 17:18:26
Přesně tak Tome smajl 44 smajl 7

PS: Nejblížší místo,kde mám napsaný použití 4kolky je....................na stínítku u řidiče z druhý strany smajl 1 smajl 1 smajl 1
Jo a ještě při plným rejdu strašlivě skřípou dorazy smajl 1 já to ale patlám vazelínou a mám trošku klid smajl 1 smajl 1 smajl 1

Hrudik

Tak to sem já

02.11.2014 19:30:10
Je to přesně tak jak píšou kluci.4WD buď L nebo H se nedoporučuje používat na pevných komunikacích. cvakání dělá to že slevujou Brdičky v nábojích předpokládám že tam máš automaty. jak psal Tom každé kolo opisuje jinou kružnici a proto Brdička slevý aby nedošlo k poškození
náboje nebo kloubu. Dělalo mi to taky tak že nejsi sám,pokud potřebuješ couvat s těžkým vlekem na pevném podkladu asfalt a podobných tak doporučuji vyměnit originály za manuální mají sice nevýhodu v tom že musíš z auta a uzamknout jí ručně ale mají výhodu v tom že když couveš asfalt beton dáš redukovanou 4L nezamkneš předek a couveš jako pán.
Pokud ti začnou cvakat (drnčet)za jízdy tak sou smetený brzdičky a nevypínají a mají tendenci spínat sou to dvě misky jedna je větší a druhá menší maj na nich natažený bronz na vnitřní je vymačkaný bronz nechá se jim malinko pomoct tím že misku s venkovním bronzem malinko stáhneš na magnetce a na soustruhu se udělá novéj náběh venkem. Nebo koupit nový brzdičky cca.1700,-
Jinak tady najdeš CZ manuál
http://www.nissan-club.cz/Manualy/Terrano_II_Navod_k_obsluze_CZ_1992.pdf

langic

02.11.2014 20:16:35
Chlapi díky za rady, ze kterých jsem pochopil, že se nemám dál vzrušovat. Jinak Terrano mě strašně překvapilo - nikdy jsem offroad neměl a co tohle auto projede je až k neuvěření. Je to paráda, mám 2,4 benzín (nově předěláno na plyn) a jsem fakt spokojený.........

ještě pro ujištění, že jsem správně pochopil řazení 4x4

z dvoukoly na 4H za jízdy do 40 Km/h bez spojky
z 4H na 4L ve stoje se spojkou
z 4L (4H) na dvoukolu je nutné po přeřazení vždy kousek zacouvat

OK?

Horal

v akci

02.11.2014 20:51:31
Asi tak smajl 44 smajl 7

Hrudik

Tak to sem já

02.11.2014 21:06:30
Přesně tak ale 4H bych radši tu spojku sešlápnul jinak na 4X4H se nechá mazat a jestly máš na předním kardanu vůly tak ti bude vybrovat okolo cca.80 Km/h bude vyhrkanej tisicihran na výsuvu za křížem u rozvodovky.

Hrudik

Tak to sem já

04.11.2014 08:00:58
Teď mě tak napadlo co tam máš zač hod sem foto náboje dělaly se dva typy pevná a automatická .

jozef1974

04.11.2014 11:18:44
ja taky videl i mechanicky original.

Hrudik

Tak to sem já

04.11.2014 18:56:03
co sem viděl tak dávaly na Terrána automatickej nebo pevnej předek.Tak nevým

tom

05.11.2014 17:22:10
Martine, vidíš. To jsem ani nevěděl. Myslel jsem, že dvojky mají automaty všechny.

Alexxx

05.11.2014 20:54:49
Já jen přidám jednu informaci která samozřejmě nemusí být pravdou ale ohledně toho 4H a 4L, předem upozorňuji že nemám nissana, tak je přímo přikázáno řadit se sešlápnutou spojkou.

Nicméně hodně teda záleží jestli je to změna poměru na vstupu a nebo až na výstupu. Myslí se HI-LO -> Převodovka -> Diff a nebo Převodovka -> HI-LO -> Diff

A taky jestli má ta ,,redukce,, synchrony smajl 11

Ale předpokládám že sešlápnutím spojky, tedy ne řazením pod tahem, by se nemělo nic stát a nemuselo by docházet k namáhání smajl 11

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme