Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Terrano / Podvozek / Všestranné obutí Terana II

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Všestranné obutí Terana II
Hrudik

Tak to sem já

01.10.2010 22:02:34
smajl 36
Dobrý den jsem tu nový a chtěl bych získat nějaké zkušenosti co se týče terénich aut a podělit se o zkušenosti. Toto téma jsem založil abysme se pokusili najít nejvhodnější obutí pro naše Terana a zjistit zda-li existují pneumatiky které Vás obstojně podrží v terénu a budou se dobře chovat na silnici..... Zda-li je to vůbec možné skloubyt? Děkuji za rady a nápady a také za Vaše zkušenosti.

smajl 37
záleží čemu říkáš terén

smajl 37
ak to chces na teren a cestu doporucujem BF GOODRICH all terain

smajl 37
Tak ono se říká 100 lidí 100 chutí ...a většinou každý doporučuje to na čem jezdí,ale každopádně je mezi offroaďakama nejuznavanější značka BFGoodrich a to jak AT (50%cesta 50% teren) a to jak komfortu,funkčnosti tak i km výdrží a nebo přímo MT (ternní pneu)...
Já sám sice jezdím na 3 sadach (AT,MT a v zimě zimáky) a díky levnější ceně jsem se rozhodl pro matadory a to jak AT tak i MT.... ...a jsem spokojeny ,ale až ty ATečka dojezdím tak prubnu taky ty BFG AT

smajl 37
ja budem cochvila obuvat nanovo , silno uvazujem o Matador AT, ale je to vyslovene pneu do terenu

smajl 37
Pravděpodobně jsi myslel Matador MT Wissenta (to je do terenu).....každopádně můžu jen doporučit .....na Terranu fungujou super už na nich jezdím 2 roky a spokojenost

smajl 37
Já pokud mohu se vmísit.Nepovažuji se za nějakého offrodmena,ale koupil jsem si první svoje gumy na tohle auto toyo za solidní cenu a musím říct že v bahně (nevyrovnají se MT samozřejmě),silnici mokré,ale i ve sněhu naprosto dostačující aspoň dle mého.Navíc sem s nima tahal i z promočené louky dvou tunové centrály.Ale je faktem že si budu pořizovat wisenty.

smajl 36
A co ceny,když se řekne "to jde,za tu cenu" co si pod tim mám představit:Napište jaký rozměr,typ pneu a za kolik jste pořídily.On je třeba rozdíl,když koupíte BFG AT v 31/10,50 R15 a nebo v 235/85 R16.Velikostně nic moc rozdíl,ale peněženkově je to docela znát.Taky mě čeká do 14ti dnů koupě pneu,tak se taky chci informovat.A co pneu jako NANKANG nebo WANLI,nějaká zkušenost?Co to třeba vydrží

smajl 36
Jo a neměl jste někdo tyhle,HANKOOK DYNAPRO MT RT03,chtěl bych zjistit hloubku dezénu nové pneu.

smajl 37
Děkuji Vám za Vaše názory rady a nápady. Vaše zkušenosti jsou bohate a jak vidno je z čeho vybírat. Teť už jen zbývá vybrat ,,dobré" pneu za rozumnou cenu...

smajl 37
Já mám General GRABBER AT2 a super,nejsou nijak hlučný a mají docela slušný Km průběh mám je od 10.2008 každý den v provozu převážně silnice,ale celkem palba a ještě mají tak 60% A když dojde na terén jsou super a neucpávají se bahnem Jediné mínus je boční vedení na namrzlém povrchu V zimě sem jezdil všude driftem ale prostě uplně univerzální guma neni žádná

smajl 37
Já jezdím na tomto zimu MAXXIS MA-SW VICTRA SNOW M+S 235/75 R15 109T
a léto Uragano M/T v rozměru 31x10,5 R15

smajl 36
a zkušenosti s těma Maxxiskama??

smajl 37
Tak sou to zimáky na zadokolce a ještě ktomu krátký takže se k tomu člověk musí tak stavět ale jinak berou dobře i vhlubokým sněhu držej pěkně i na uježděným sněhu takže spokojen

smajl 36
Tak teda offroadáci co mi poradíte.Chci koupit nový bačkory leč nevim jaký
Maxxis
Wissenta
BF goodrich mt
popřípadě BF Goodrich TA

smajl 37
Viděl sem wisenty v akci na T2 a doporučoval bych ty ale i BF je to podobný vzorek ale finančně asi jinde takže záleží jak máš nadutou kapsu a jestli jezdíš 70% po cestách tak di do těch ATéček

smajl 37
všechny se daj sehnat s přibližně stejnou cenovkou

smajl 37
Já bych jeko nejuniverzálnější doporučil tu Goodrich AT,vzorek je skoro stejný jako mám na těch Generalech Akorát že v době když sem je kupoval já stál General 2850.- a Goodrich 5000.- v mém rozměru,takže volba byla jasná Tenkrát sem četl recenze OFF gum,ale nemužu to už najít a ty goodriche tam byly i přes tu cenu vítěz

smajl 37
Tak sem to pořešil kupim si http://www.auto-samolepky..._894_918/products_id/5007 páč jezdim po silnici převážně.A do bahna na extra diskách http://www.superlevnepneu...-4x4-265-70-R16-112S.html

smajl 37
Už to tady napsal Prcek Dawe,také mám Wisentty a max spokojenost, hrudík to viděl na vlastní bulvi ,chtěl jsem ty Wolfi co má,ale ty už neprodávaj tak jsem na doporučení kamaráda koupil Matadorky a jsem max spokojenej !! nemám jedinou vytýkající připomínku

smajl 37
ahoj jsem tu nový,ale mam na terranu obuté pneu Matador Izzarda A/T a v terénu docela super,na silnici sice víc hučí,ale myslim si že to asi každé větší pneu.

Helou všichni,je to sice mimo tohle téma ale částečně to tady patří.
Koupil jsem si nový disky s mínus ET a ty matky co k tomu jsou mi nepasujou na štefty závitem jinak jsou dobrý myslím že mají menší stoupání.a ty co mám na autě ted sou malý.Tudíž potřebuji nový a otázka zní jakej přesně mají origo štefty na terrku závit abych to mohl někde objednat.Nebo pokud někdo máte šikovnýho soustružníka nebo víte o dobrym obchodě kde se určo daj koupit.Na nákresu je to co potřebuju.

smajl 37
Jinak KM2 vypadají moooc dobře,hlavně že jsi je objednal v 32 a nee 31,to by na patrolu nevynikli ted to bude vypadat mooc luxusně a co potom až vletíš do Hard terénu ! to bude dělat divi

smajl 37
dle technického oddělení společnosti Nissan Sales Central & Eastern Europe kft jsou na naše auta povoleny jen a pouze tyto
235/75R15 105S-15x7J
215/80R15 102S-15x6J
215R15 100S-15x6J
235/70R16 105T-16x7J

smajl 36
takže co jsem zjistil je to že pčr je napojena online na databázi a vykostěj vás hned když uviděj že tam je něco jinýho.Tak mi řekněte jestli jste někdo nějak tohle řešili.já má teda ted 31a ty tam bejt nesmějí

smajl 37
Proč to řešíš líběj se ti 31" tak si je tam dej a neřešto benga sou gumy a stejně většina o tom vý hovno natož když mu to začneš přepočítávat tak bude uplně vháji protože si neuvědomujou že že sou dva popisi pneu evropskej a britskej nebo jakéj to je

smajl 37
mě si zatím nedovolili zastavit,ale pokud bych měl řešit pičoviny typu co když mě chytnopu ?? tak jsem už i bez práce,nemám terrano a žiju jako poustevník ! to znamená že štěstí přeje odvážným a připraveným,takže já připravenej sem,koukám že i ty Ture a Hrudík je náš patron,takže s policii běž jinam ! navíc bombardáci jsou sice napojeni na online dat. ale nemyslím si že to budou řešit až tak do extremů max budou blbě kecat a to my mohou políbit

smajl 37
Dobře,dobře.....jsem se jen zeptal. však kdybych to extra chtěl řešit tak si to tam nedám.

smajl 37
Zdravím všechny ve spolek,tak takhle to vypadá na 235/85 R16,z obrázku na netu ten vzorek nevypadal nic moc,ale když přišly,tak jsem byl velmi mile překvapen,a na to jak je vzorek hrubej tak mi na silnici hučí úplně minimálně,prakticky slyším víc motor než gumy

smajl 37
No oproti třicítkám co mám v techničáku je to teda jak nebe a dudy,i jízdní komfort je někde jinde.
Kámoše stavěly policajti a největší problém nebyla velikost gum(což je vůbec nezajímalo,jelikož když vás zastaví,tak v techničáku rozměr gum není a nemají si to ani možnost zjistit protože to spadá pod technickou kontrolu a Odbor dopravy) ale to,že mu přesahují před obrys automobylu.Dokonce mu bylo řečeno,ať si tam dá kola jaký chce,hlavně ať mu nekoukaji přes obrys.A něco podobnýho bylo s ochrannými rámy co měl na autě,že prý je nemá v malém techničáku,třeba jako závěs,tak šel na obor dopravy a tam mu řeklasmajl 4roč bych vám je tam psala,když je tam vůbec zapsaný mít nemusíte.To jen aby jste věděly jak se věci mají.

smajl 37
Oni ani samy pořádně nevědí co tam má bejt a nemá zapsaný tomáš to samý s tažným zařízením každej si myslí že když to je ISO 50 že je každej závěs snímatelnej a to i závěsy šroubovaný což je nesmysl protože chci vydět jak na silnici při montáži koule honím utahovací moment bez momenťáku

smajl 37
235 je 235 a nic víc,a je to znát na spotřebě na silnici oproti 10,5 co jsem měl předtím tak o litr a v terénu berou stejně.Stejnej rozměr pneu má Defender i různé typy MB G a co to na nich dělá v terénu je fakt dobrý

smajl 36
Chtěl bych se zeptat, jelikož je zima za dveřmi. Jaké pneu byste dali na své auta do zasněžených horských podmínek?

smajl 37
podle mě asi nejlepší zimáky jsou cooper DISCOVERER M+S RF.Pak stojí za zmínku eště gumy od Nokian a Toyo

smajl 36
Koukal jsem na ty pneumatiky (235/75 R15 109S DISCOVERER M+S COOPER) a vypadají dobře. Má s nimi někdo zkušenosti v horách na hlubokém sněhu? Pořád hledám nějaké zimáky co by obstály v zasněžených kopcích. Děkuji Všem za názory a rady

smajl 37
Diskovery Cooper měl kolega co sem je od něj koupil,bydlel v takovejch končinách,že by tak už ani lyšky nedávali dobrou noc,mě osobně serou tím prostředním pásem,ale recenze a chválu na ně nikdo nešetřil,tak jsem je koupil a uvidím,ale mají mazané rozestupy na odchod materiálu z dezenu a lamel plnou p....l,tak snad budou OK

smajl 36
Zdravím všechny Chci se zeptat zda-li má někdo zkušenosti s pneumatikama Matador IZZARDA?
Jsou na ně dobré recenze...
http://www.matador.sk/ind...veWeb&page=WebPage&s=MP71
A co jsem koukal tak jsou za super cenu... Stále hledám něco do hor na sníh a za rozumnou cenu.
Děkuji Vám za názory a Vaše zkušenosti

smajl 37
Jezdím Izzardy v rozměru 31" už 3 roky a za tu cenu super,už na nich mám 47000 km a stále je na nich 8 mm,ale jako zimní pneu do hor a na sníh ji rozhodně nedoporučuji.
Ve sněhu i na blátě ma dobrý záběr,ale směs je docela tvrdá a s minimem lamel,tudíž na ledě už docela klouže,hlavně při brždění.
Jezdit i v zimě se na nich dá v pohodě,ale rozhodně se zimákum nevyrovná,krom hlubokého sněhu,tam berou supr.
Loňskou zimu jsem prubnul čistokrevné zimáky v 31" od NOKIANU a přiznám že jsou to zatím nejlepší zimáky co jsem kdy jezdil
To co jsem na Izzardach musel 4x4 jsem na Nokianech jel v poho na zadek

smajl 36
potřeboval bych na zimu nejaky pořadny bačkory ,nevite nekdo o nejakejch ? nejaky s pořadnym zimnim vzorkem

smajl 37
Jaký rozměr potřebuješ?Objednávám si hodně přes Ebay,a odkud jsi?

smajl 37
potřeboval bych nejaky pořadny zimaky s peknym velikym vzorkem jestli by to šlo - jinak 235/75/R15

smajl 37
A jakou máš představu o ceně?Měl bych tohle,najdi si v google jak vypadá vzorek a napiš co tomu říkáš a já ti potom napíšu cenusmajl 2UNLOP SP Qualifier TG 20-------TOYO OPAT, OWL--------ROADSTONE/NEXEN Radial AT (RV)--------AVON Ranger A-T OWL-------COOPER WEATHER-MASTER S/T2, Winterreifen-------NEXEN WinGuard---------To je příklad,kdyby se ti nelíbyly,mohl bych ti poslat ještě nějaký,zatim zdar

smajl 36
Za kolik by se dali sehnat Cooper Discoverer M+S v 31 palcích na ebay.

smajl 36
nějak se tam neumim orientovat

smajl 37
Vyjdou něco málo přes tři tisíce

smajl 36
jako za jednu?

smajl 37
jo za jednu

smajl 37
Tak jsem byl také donucen koupit nové obutí na Terranosauruse.Protože ho mám zatím jen pár měsícu a protože nemám zatím dost prostředků na nákup dvojího obložení pneu,musel jsem volit menší zlo ve formě universálních pneu.A tak moje volba padla na Pirelli Scorpion S/T 235/70 R16 105H RB, M+S označení (GAN).
Doufám,že budou dobře sloužit.(jezdím poměr tak 90% silnice na 10% polňačky)
A cena byla za všechny 9176.80 Kč

zdroj internet

COWBOY

05.11.2010 20:49:23
COWBOY

05.11.2010 21:08:06
To co o tom píšou tak to není spatná guma, zesílený plášť a boky to je obtížně prostřelitelný i z devítky smajl 1
http://www.matador.sk/index.cfm?Module=ActiveWeb&page=WebPage&s=MP71

Lubooo

Lubooo

Hrudik

Tak to sem já

13.11.2010 18:57:13
smajl 44 Tak jako ATéčka vypadaj zajímavě smajl 44

vik2

24.08.2011 07:55:55
Malinko ozivim starsi tema.
I kdyz je jasne, ze na pneumatiky ma kazdej svuj nazor.

Koupil jsem auto s Cooperama ATR M+S a musim rici ze prekvapily v terenu(i kdyz v bahne jsem jeste nebyl).

ALE
Pokud chce nekdo maximalni komfort do jakehokoliv terenu, tak koupi pouze jeden vzorek. Kopie Simexu znamej jako "T3"(pneuvranik).
To jsou nekompromisni MT pneu.

Hrudik

Tak to sem já

24.08.2011 20:48:28
J sou to dobré a hlavně učelné pneu

vik2

25.08.2011 13:02:12
Teda docela velke gumy na to obul.......
http://www.youtube.com/user/suzugi4x4#p/u/3/R0rxtWSUWbA

a na dalsich videich je videt, ze se s tim autem moc nesere.
docela koukam smajl 9

vik2

06.10.2011 10:00:58
Tak vcera obul T3 od Vranika. 235/75R15.

Silnice,,,, hruza. clovek ma pocit ze startuje s migem 21. To sem necekal. Na predchozim aute tak nehucely. auto trochu plave.

Teren, nekompromisni pneu. ketry vas podrzej skoro v kazde situaci. nezklamaly...

Jinak je na nich "MS" takze predpokladam ze mohu legalne i od 1.11.

Netopyr

28.12.2011 21:43:06
právě koukám po nějakých MT - nemáte někdo tip?

- v ideálnim případě bych se rád vyhnul protektorům.
- budou to jediný gumy a chtěl bych bez újmy psychiky s tim jet i někam na dovolenou >150km vkuse.
- v zimě by to nemělo být uplně na zabití
- dobrá cena

nejvíc se mi líbí Cooper STT a/nebo BFG MT KM2 - u obojího se mi ale nelíbí cena :c)
hodně chvály jsem slyšel na Matador MP75 Wissenta a měl jsem je i krátce na XJ a nebyly špatný (oproti Vraníkovejm 2000 Truck, kdy zvládly ca stejně ale s nižší hlučností)
původně jsem na XJ před Matadorama chtěl Kumho KL71, jenže se tenkrát nedaly sehnat...
Ale si řikam jeslti někdo nemá eso v rukávu :c)

rozměr 31-33", ovšem vzhledem k tomu že s tim chci i po silnici na denní ježdění do práce tak spíš asi ty 31x10,5x15.

Net.

vik2

29.12.2011 10:37:27
kamos ma na Jeepu tyhle gumy. Je to neco mezi M/T a A/T. vyjede na nich skoro vsechno co ja na T3.
ale nekdy je teda musi brutalne vyfouknout.

Cooper DISC S/T RF OWLS.

Netopyr

29.12.2011 13:51:57
S/T jsou ATčka :c)
nicméně jsou ve stejný cenový hladině jak STT který se mi líběj daleko víc...

diky za tip, ale fakt hledam MT :c)

Net.

vik2

30.12.2011 09:17:22
Dal jsem ti je tam proto, ze jsem je videl mnohokrat v akci. A opravdu uzasne fungujou!!!! Aspon teda na XJ.
Sam bych doi nich sel, jako jedna univerzalni sada kol.

Naopak mnohokrat jsem videl jak NEfunguji BFG M/T....

http://vik2.rajce.idnes.cz/predvanocni_krusne_hory/#SDC14892.jpg
http://vik2.rajce.idnes.cz/predvanocni_krusne_hory/#SDC14894.jpg
http://vik2.rajce.idnes.cz/predvanocni_krusne_hory/#SDC14887.jpg

Netopyr

30.12.2011 10:09:34
co jsem koukal, tak Cooper S/T jsou ještě dražší než STT a ty jsou za >3kkč/ks :c((

Net.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme