Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Pokec všeobecný / Navigace. A vše okolo navigovaní.

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Navigace. A vše okolo navigovaní.
tom

08.11.2010 19:25:32
Navigace Garmin umí nahradit palubní počítač
Garmin představuje revoluční technologii ecoRouteHD, která je schopna nahradit funkci palubního počítače v automobilu.

Technologie ecoRouteHD je krokem k bližší integraci přenosné automobilové navigace do systému vozu. Přenosné automobilové navigace mají díky značce Garmin vůbec poprvé přístup k diagnostickým informacím, jako je například okamžitá spotřeba paliva, průměrná spotřeba paliva, otáčky motoru, napětí na baterii, teplota provozních kapalin, emise, chybové hlášení systému a mnoho dalších údajů. Navigační přístroj přitom nezůstává jen u čtení a předání dat ze systému vozu, ale poskytuje řidiči širší vyhodnocení získaných informací s cílem dosažení úspory nákladů a snížení ekologické zátěže související s provozem automobilu. Zařízení EcoRouteHD je založeno na komunikaci přenosné GPS navigace s diagnostikou automobilu prostřednictvím bezdrátového čidla připojeného do konektoru OBD II, který je od roku 1996 používán jako standardní rozhraní v automobilovém průmyslu. Informace z diagnostiky automobilu jsou přenášeny čidlem Garmin ecoRouteHD prostřednictvím Bluetooth technologie. Instalace čidla ve voze a spárování čidla ecoRouteHD s přenosnou navigací Garmin je velice jednoduché a vyžaduje od uživatele jen minimum zručnosti.

Funkce ecoRouteHD je k dispozici pro aktuální navigace řady Garmin nüvi 1260/1370/1390/1490/1690 a novější přístroje, které podporují Bluetooth datový přenos. Kompatibilní navigace mají vzhledem k podpoře funkce ecoRouteHD k dispozici dva kanály pro Bluetooth komunikaci a v případě připojení čidla ecoRouteHD řidič nepřichází o možnost současně využívat navigaci pro volání z mobilního telefonu jako Bluetooth hands free. Bezdrátové čidlo Garmin ecoRouteHD je navíc schopno nejen předávat data z diagnostiky automobilu, ale i tato data zaznamenávat v případě, že řidič právě nevyužívá navigaci k jízdě. Zaznamenaná data jsou tak automaticky přenesena do navigace v okamžiku nejbližšího využití navigace.

Bezdrátové čidlo ecoRouteHD, které je schopno propojit kompatibilní navigace Garmin s diagnostikou automobilu je na českém trhu k dispozici za cenu 2600 Kč s DPH

jozef1974

08.11.2010 21:41:48
sa mi to celkom paci smajl 44

tom

28.11.2010 10:11:14
Blíží se vánoce,a někteří si třeba napsali ježíškovi o Navigaci. Takže článek i o tom,že né vždy musí být navigace drahou záležitostí. Pokud ji používáte jen občas,tak si myslím,že stačí i ty,zmiňované v článku.
sdeleni.idnes.cz/dobra-gps-navigace-nemusi-byt-draha-dty-/tec_sdeleni.asp?c=A101119_134406_tec_sdeleni_bar

Alesh

28.11.2010 10:40:10
To vypadá dost dobře smajl 44

sluník

28.11.2010 12:15:45
Já se naviguji starou, dobrou, papírovou mapou a pak mám taky hubu a v případě nouze se zeptám. Najdou se i tací, kteří neváhají skočit do auta a doprovodit mě až na místo, dokonce to jednou byla i Policie ČR a dva velmi sympatičtí příslušníci. smajl 44

Papír

29.11.2010 11:23:00
Slunik napsala: Já se naviguji starou, dobrou, papírovou mapou.

Tak ty máš mojí mapu co nemůžu už 2 roky najít!!!! smajl 1 smajl 1 smajl 1

Jinak navigace s mapou čr jsou naprd. Občas se chceš podívat na Slováč, do Vídně na vánoce či do skopčákova na nákupy. Je super že mám navi ale když ti za Rozvadovem zčerná tak jsi nahranej.

Já jsem koupil do firmy Garmin nüvi 1390T Lifetime. A spokojenost.
Dokoupil jsem celoživotní aktualizaci map.

Lefa

29.11.2010 15:11:05
nevi nekdo jak se da navigace TomTom aktualizovat nejak zadarmo? smajl 1
sem koukal na jejich stranky a legalne by to vyslo asi na litr...

Santi

29.11.2010 15:17:07
Hodně blbě, pokud nemáš nějaký novější typ. Map je všude kupa, bohužel fungují jen někde. Cena aktualizace se vypočítává dle tvoji verze, takže ten litr je jen základ a pak to šplhá. Počítej, že se můžeš dostat až na dvojnásobek a platba pouze přes net kartou smajl 43

sluník

29.11.2010 15:43:51
Papír: Já mám svoji starou, dobrou mapu. Nevím kde je ta tvoje, ale mojí ti v žádném případě nedám. smajl 1 Můžu ti jí maximálně okopírovat. smajl 3

Alesh

30.11.2010 09:19:29
Sluník: valašská GPS smajl 1

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

30.11.2010 09:25:21
jak bych mozna mohl lefo pomoci. ale nezaracuji. s PDA uplne v pohode smajl 11 ale PNA nevim nevim

Alexxx

30.11.2010 11:02:59
ja se specializuji na garminy nejnovejsi mapa full ma neco kolem 3giga smajl 11

SumavaCZ

19.01.2012 15:32:00
Nemáte někdo zkušenost s nahráváním nových POI do vestavěné navi v nissanu?

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

20.01.2012 03:57:30
Myslíš ten Nissan Connect ?

SumavaCZ

20.01.2012 10:51:41
Nevím jestli je to přímo Connect. Na stránkách nissanu je connect trošku něco jiného. V 370Z mam pevnou navi, název jsem nikde nezjistil. Na manuálu je napsáno " Navigační system pro x-trail, navara, pathfinder, murano, 370Z"
Nikde jinak nic ani v manuálu není.
Psal jsem přímo na zastoupení nissanu a ty odpověděli, že nemají info o nahrávání bodů POI, a že ani neví jestli to jde.
Tak mi řekněte, k čemu je pevná navi, když se do ni nic nedostane.
smajl 28 smajl 28 smajl 28

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme