Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Problém s jízdou

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Problém s jízdou
Tur

13.12.2010 20:06:21
Zdarte,
dnes se mi stalo ráno že mi auto poskakovalo po překročení 2000 otáček vytočit motor na 2500 se nedá.A samo že se objevila kontrolka chceck engine.Po zhasnutí motoru a následného nastartováni kontrolka nesvítí.A opakuje se to viz na začátku.Myslel sem si že mi zmrzla nafta tak sem nechal celej den auto ve vytopené hale a vyměnil filtr.Výsledek stejnej.Mluvil sem o tom s mým dvorním rádcem a odpojil váhu vzduchu.Auto teda jelo už v pohodě i sem to vytočil skoro na 4000.Ale ouha po patnácti minutách zas check engine ale s tím rozdílem že mi auto necuká ale nemá sílu.Dostat z něj pořádný točky nelze.Jednička je v pohodě ta táhne dobře ,dvojka se nechá taky ale pak to jde se sílou auto dolu stejně jako řazení nahoru.Mez 4 a 5 kou zas spadnou otáčky kupříkladu z 2000 na 900 a auto jede jak unavenej Tur.Jako řidič prostě cejtim že to auto nevytáhne ze sebe vše co má.

Poradíte smajl 7

Neaktivní člen

15.12.2010 17:02:31
navštiv nejbližší šrotiště,hlavně si vem osobní doklady a zavolej na jeřábníka,at zapne magnet a kochej se pohledem jak terráno LÍTÁ vzduchem,pak na památku z lisu ti vyskočí malá krabička a tu si uschováš do kufříku na památku TURrána smajl 1 páč to bylo TURráno smajl 1 smajl 1

Tur

15.12.2010 18:58:26
smajl 44 No super......Já tě nemít chlape smajl 21 Ty mi pomůžeš se vším. smajl 15

Neaktivní člen

15.12.2010 19:56:51
víš jak,číslo máš...... tak voolej smajl 1

Hrudik

Tak to sem já

15.12.2010 22:04:32
Jeden čas mi to dělalo taky ale nevěnoval sem tomu pozornost začal kupovat naftu na pumpě přestal sem jezdit k jezeďákům a do nafty sem začal cpát aditiva Sharon se složkou na čištění palivových systémů potom se to zklidnilo a od té doby mám klid.Zkus kouknout do seris manuálu R20 najdi si diagnostiku je tam popsaný postup na domácí diagnostiku kde si viblykáš chybový kók a potom si ho v tabulce vyhledáš a je to a nemusíš cpát prachy za diagnostiku. smajl 7

Tur

15.12.2010 23:50:48
Hrudiku,naftou to není.Měl sem plnou nádrž a kompletně sem jí vycuc do poslední kapky a nalil novou.Beze eměny furt to nejede.Navíc já nemám phm od JZD a aditiva tam dávám super diesel aditiv.Co se týče diagnostiky tak sem si jí chtěl udělat dle návodu tady na foru ale mám smolíka protože mám jinej obd konektor.Alexxx ani Tom mi v tom neporadili,který dva kontakty se mají spojit.

jozef1974

19.12.2010 09:26:20
tur: ja mam dojem ze mas problem v nafte, skus vymenit aj palivove filtre, nafta nezamrza, vytvaraju sa v nej male vločky z parafinu a tie zvyknu ucpat palivovy filtr, a potom nova nafta nepomoze a ani tie zasrate aditiva. smajl 5

Neaktivní člen

19.12.2010 10:00:27
Naftovej má novej,ten ted měnil s tou naftou,ale mu to bud zasekalo teda palivovou soustavu,bo je chyba v elektrické soustavě,ale filtr to není,to už zkusil,není to přece žádnej PEPIK !!! smajl 1
Jinak já neleji žádné aditiva ale zato střídám naftu z firmy,to je jakási kurwa sračka s naftou na benzine a ta se volá Verva Diesel a KURWA JEDE TO JAKO PRASE A SPOTŘEBU JSEM STÁHL O 3 LITRY JEN TOU NAFTOU !!!!!!!!!!!!!!!!
sice ji neřeším,ale zdálo se mi že ta napfat jak si neubévá a tak sjem si to spočítal,ale jinak je to fuck,ale nafta super !!! doporučuji

tom

19.12.2010 11:54:50
A startuje to normálně?

Neaktivní člen

19.12.2010 12:37:14
jj otočí klíčkem a OK

Tur

19.12.2010 12:39:01
Startuje to v pohodě.Na první votočení startéru.No co se týče nafty tak tu samou naftu používáme do generátorů v práci a tam problém nejni,myslím že je ta nafta v normě.Momentálně se to má tak,že mi diagnostika hlásí furt dvě chyby.ale když sem odpojil (CRANK POS SEN)a pročistil tak samo auto zdechlo ale kontrolka check už svítí pořád a nemůžu jí nijak vymazat.Předtim mi vždy zhasle po vypnutí a zpanutí motoru.Autop stále nejede.Vždy když auto chcípnu a hned nastartuju jede to dobře asi tak pšt minut.Dnes skusím vyměnit váhu vzduchu a vzduch filtr.....no uvidíme.

Tady sem vygůglil tu druhou chybu co píše manuál.
Součást Popis
Vstřiku REGULAČNÍ VENTIL
Časování vstřiku, regulační ventil je zabudován do vstřikování paliva
čerpadlo. Ovládá píst časovač pro změnu časování vstřikování paliva.
načasování ventilu je elektromagnetický ventil umístěn v souladu
mezi high-tlakové komory a low-tlakové komoře. Je
změny tlaku paliva v oblasti high-tlakové komory.
Když proud teče přes solenoid (solenoid zapne),
načasování regulačního ventilu se otevírá, postupuje vstřikování paliva načasování.
Když proud neteče přes to, načasování regulačního ventilu
zavře, zpomalovací vstřiku.
ECM vydává ON-OFF cla signál. Čím déle OFFduration,
tím větší je úhel předstihu. Čím delší je
ON-trvání, tím větší je úhel retard. To znamená, že změna
ON-OFF clo poměr umožňuje dosáhnout optimálního
předem úhel a přesné ovládání časování vstřikování paliva.

tom

19.12.2010 12:55:16
Čili chápu to tak,že je to nějaký ventil,řídící předvstřik při zvyšování otáček. Něco jako předstih u benzínu. Možná by to i tomu odpovídalo.
Vím,že u koncernových kokťáků to šlo nastavit buď přes diagnostiku,nebo drobným pootočením řemenice vstřikovacího čerpadla.
Občas se to rozhodilo při výměně rozvoďáku.

Takže studený to funguje normálně?

Neaktivní člen

19.12.2010 13:28:25
Mě to fonguje aji teplé smajl 1 nemám problém s tím,.asi proto že jsem mladej smajl 1

honzikuh

21.12.2010 17:37:49
Jaké máš auto a jaký motor ??,

Tur

22.12.2010 12:01:13
Auto mám velký a zelený,motor špinavej a na hovno!

Terrano II 2002 motor 2,7 tdi

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme