Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / svářečka co2 jakou koupit? či jakou máte?

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

svářečka co2 jakou koupit? či jakou máte?
Hrudik

Tak to sem já

12.01.2011 19:58:29
Tak to je super akce kdybych to scháněl tak bych do toho šel hned za ty kačky smajl 44 ti říkám di potom nebo seš mrtvej smajl 1 smajl 1

pawka

12.01.2011 20:35:46
prej da ten invektor jen 80Amax a to 80a svaris porad ne? kolikati svarite na inverktorech? na stary elektrode davam tak 80 - 90a

Hrudik

Tak to sem já

12.01.2011 21:53:08
asi přiblyžně taky tak co sem koukal tak de až na 5 mm matroš což si myslím že je slušný.ale počkáme na vyjádření odbornějších smajl 7

pawka

13.01.2011 08:32:22
vidim to asi na tu co jsi daval ty,je mala a ma lepsi procesor a je to novinka a silu snad ma,kdyztak mam elektrodu. je to kitin 2040 mig za 14 i s kabelem.pak sehnat budik,kuklu,bombu,drat. kdyby nekdo mel neco za hubicku tak at nabidne.

tom

13.01.2011 09:51:54
Jen otázka? Co s tím vlastně chceš svářet? Samozřejmě,pokud děláš zámečnické práce tak je to vše vysvětleno,ale jestli to máš na nějaké kutilství,to znamená sem tam něco doma přivařit,myslím,že se to nevyplatí. Sváření v ochranné atmosfeře má svá specifika a už výběr plynu je strašně důležitý a to nemluvím o výběru svařovaného materiálu a nastavení těch mašin. samozřejmě,lidi co s tím dělají denně vědí své. Jenže ti se většinou pohybují okolo jiných mašin.
Dnes,kdo dělá velké serie svárů,tak samozřejmě ano. tomu se vyplatí do toho investovat,a také si to potom nechá zaplatit.
My máme v robotě invertory Kitin 150 tig La. Hodím ho přes rameno,váží čtyři kila a pohoda. Elektrody už jsou tak kvalitní a případně slabounké,že plechy 1,5 mm není problém nabodovat a to se pohybujeme při proudech okolo 40A. Dokonce tato svářečka vaří ještě lépe s elektrodou na nerez,než normální.(nemusí se oklepávet atd.)
Měl jsem u ní i argon a absolutně perfektní. Samozřejmě,že boba Argonu,je cca 2000kč náplň a pronájem lahve. To pak ale znamená s ním neplácat cokoliv,ale jen to co už elektrodou nejde. Tam jsem vařil klidně od O,5mm. Nicméně podmínka je mít materiál perfektně čistý a odmaštěný. Jinak jsi v prd... Ale zase jak na nerezi,tak na plechu to jen šumí a ani neprskne. Jediné,co těm svářečkám občas zlobí je nastavení proudu,protože ten digitál rád přeskakuje jinam. Ale prý to už odstranili.
Jak říkám,CO2 v žádném případě nezavrhuji. Je to vše co píšu myšleno tak,abys nekoupil sváření v ochranné atmosfeře a to JAKEKOLIV a pak ti to neleželo zbytečně v garáži.Přeci jenom je to fůra peněz.
Jinak CO2 jsme měli také,ale protože vaříme z 80% nerez,a spíše opravářsky (Na provoze,v nepřístupných místech)Tak jsme ho po dvou měsících vrátili.Přeci jen tahat to sebou se nikomu nechtělo.A nerez s tím nic moc vařit nešel. No,teď koukám,že jsem ti vlastně nic neporadil.... smajl 1

vlk

VLK

13.01.2011 11:51:18
S Tomem co napsal ve všem souhlasím,ví o čem píše.Nákdady na CO2 jsou dost velké a vratnost je sním pak makat a ne aby stálo v koute a sem tam něco naheftovat,na to mě stači elektroda smajl 44

pawka

13.01.2011 11:58:07
tak potrebuju to na plechy u auta,mam podlahu horsi,pak na vyfuky,terrano potrebuje predni podbeh a zadni dvere vyvarit. Co na tuhle praci koupit?

tom

13.01.2011 14:07:19
Myslím,že i tyto svářečky pujčují v půjčovnách nářadí. Pokud bys to měl namakaný a připravený,tak by to asi nestálo svět. Ceny jsou od cca 300-400kč/den asi podle délky půjčení. A je to bez starostí.
Když bys to kupoval kvůli tomu co píšeš,tak asi za ty peníze,co by tě to stálo,bys sehnal karosáře.

aumirek

13.01.2011 14:45:12
Co jsem se zbavil nebavilo mne pořád shánět jak a kde to plnit oni chcou abys měl pronajatou bombu a hasičák mi plnit odmítali takže pokud tě to neživí tak ten inventor s tačí a na auto potřebuješ jak CO tak tu bodovačku

pawka

13.01.2011 18:02:02
pujcit nic nechci smajl 43 to za chvili zaplatim to sami v bledemodrym

na ty plechy doporuces spis co2? bombu si nekde naplnim,to uz me netrapi,drat nestoji svet,zbytek se nekupuje

asi vemu tu nabidku z kramu u nas,alf 180 hd s 16 kg dratu za 12500

koupim u nej prilbu linde za 1450 a kabely, snad me udela jeste lepsi cennu,kdyz tolik utratim

bombu z netu za 1000

budik z netu

Romik

13.01.2011 20:49:55
Jeste ze ja tohle nemusim u sveho auta resit ja mam strice co ma autoklempirnu a mam to za par korun smajl 1

aumirek

13.01.2011 22:30:39
pavka bombu naplním to mě netrápi to jsem si řekl také při koupi CO čka poněvadž jsem měl v garáži 8 bomb na CO co jsem běžně chodil plnit do servisu hasičkého.Bohužel zapoměl jsem na to že to bylo za komoušu sice párkrát mi to tam za nějakej ten bakšiš tajně naplnily a pak konec a to jsem měl i platnou tlakovou zkoušku.Bomby šli do kovošrotu a co vyměnil za inventor.

Hrudik

Tak to sem já

14.01.2011 06:07:04
Nevým no bratr si chválí tohle
www.svarecky-obchod.cz/svarecky-co2/43-svarecka-co2-bimax-4135-mig-mag.htm
je sní spokojenej a ne lepení plechu prej ideálni.CO2 se vyplatí když to protlačí firmou jako soukromé osobě se to nevyplatí už jenom kuli nákladům jak píšou kluci nehledě na to že kdykoli tuhle mašinku doplníš a uděláš z ní Céóčko záleží na tobě.

pawka

14.01.2011 08:04:06
je to orisek. chci to jen na plechy. starou elektrodu s usmernovacem mam,jekly to vari suprove . jeste otazka ohledne tikinu 150 tig la, jak slabi material by tim nejmin sel,kdyz pouziju jen elektrodu. a co to kolecko,jak poznam ,ze zlobi.

aumirek

14.01.2011 11:25:22
to co píše hrudík je také řešeni jen dodám že i když z toho to CO očko neudělá tak použije li ten plněnej drát je to obdobné a odpadnou ty problémy z plynem je to dražší ten drát nicméně jak říka použije to jen příležitostně

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme