Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Svítí dobijení :(

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Svítí dobijení :(
Demon

04.05.2014 00:21:27
Klucí kamarádí od nissanů víte že sem nissan přiznivcem ale zadek si v něm už delší dobu nevozim ale k věci . Prosím o rady a nápovědy .

Momentálně mám Renault Safrane 2.2 RT a zničeho nic se mi rozsvítila kontrolka ( baterka ) dobijení . Prohlídl sem všechno co sem mohl řemen je v pořádku napnutej , ze zhora co je vidět a co jsem dosáhnul tak všechny kabely jsou v pořádku ale kontrolka fůrt svítí . Ale zajímaví je že už jsem od tý doby co se to rozsvítilo najel cca 70 km a auto chytá jede necuká vše funguje a tak je mi divný že kdyby to nedobijelo tak na kapacitu baterky tolik nenajedu . A hlavně jakmile se motor vytočí nad 3 tis otáček kontrolky zhasnou . Měřil sem to a na volnoběh to má nějakých 11,6 až 11,8 . Kdyby to byli uhlíky ? tak by to nejelo vůbec né ? nevím po čem mám pátrat smajl 6 zítra jedu na rampu abych se mohl podívat ze spodu jen se děsím aby to nebyl celej altík protože novej stojí 8 tis a to opravdu dávat nechci smajl 6 .
Jo a další věc když sem přejel přes retardér tak najednou kontrolky zhasli a po projetí další nerovnosti se znovu rozsvítili jak kdyby byl někde špatnej kontakt nebo něco takovýho . Při normální jízdě od 1000 do nějakých 2900 otáček to svítí nad 3000 tis otáček to zhasne .. Za veškerý nápovědy a rady předem děkuju a prominte za to že sem cpu něco co není Nissan .

tom

04.05.2014 08:58:58
A safra. Saránek si žije svým životem. Na ten volnoběh je to určitě málo a klidně by to ty uhlíky mohly být. Minimálně rozebrat a kouknout na ně budeš muset. No a samozřejmě projít všechny kontakty co se na altíku vyskytují. Ještě by tam asi měl být nějaký regulátor napětí....

Alexxx

04.05.2014 11:31:46
Asi bude chubka někde na buzení bych to tipnul, asi možná můstek na altiku, po nastartováni by to mělo dobíjet na 13.8V

Demon

04.05.2014 11:34:31
Pojedu na rampu aby se vše prohlídlo ze spoda protože ze zhora k tomu alternátoru moc místa není smajl 43

Děkuju za rady doufám že to bude jen nějaká maličkost smajl 6smajl 6

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme