02.05.2011 01:11:13
SR20DE a nikdy jinak
no a teď vážně, těžko mě srovnávat jiné motory od Nissana, protože mám prvního, nicméně mohu srovnávat s předchozíma a souběžnýma kárama který jsem sedlal a tady ten motor nevychází vůbec zle, pokud vynechám auta z mládí tedy všechny ty Dacie, VAZ a Škoda tak budu srovnávat s Citroen BX ( 1,6 ), SAAB 900 ( 2,0 Turbo ), Volvo 740 ( 2,3 ), Volvo 240 ( 2,1 ), Fabia ( 1,6 ). Z těchto aut je pomyslným vítězem SAAB, nejen, že to auto doslova létalo, ale kupodivu ani spotřeba nebyla nejhorší ( kolem 10l mi při těch jízdních vlastnostech nepřipadlo nijak zlé ), Primera je ovšem v závěsu a to bez turba, motor si většinou ( rozuměj 1800 - 3000 ot. ) tak nenápadně přede, ale jak se zvednou otáčky výš tak se v něm probudí všichni čerti a průměrná spotřeba do 8l je paráda, jinak než jsem auto koupil viděl jsem jich pár a myslím, že hodně záleží na kusu, jel jsem ve dvou litru koupeným v čr po prvním majiteli s nájezdem cca 160tis. se serviskou takže žádná stočenina a to auto mi připadlo strašně líný, nakonec jsem ho nevzal ( i kvůli nějaký místní korozi ) a to co mám teď oproti tomu jezdí jako ďas a to má najeto skoro stejně ( o 15 tis víc ).