no chválabohu za to i když ty normi a závady nikomu nic moc neříkaj.Ono u nafty je závada je li tam třebas stopová příměs benzinu a je nevyhovující i když naopak tedkom v mraze to je k dobru
Ono de o to že maj nějakou normu na PHM pokud palivo tuto normu nesplní tak dostanou flastr a to je podle mně v pořádku kdejakou hračku nebo žehličku omýlaj a stahujou z prodeje a zveřejňují výrobce tak proč né s PHM určitě i prodejce PHM má nárok reklamovat.
ono ty narmy to je ošemetné.Dám příklad dělal jsem v energetice na cejchovně elměru.Zákazník si stěžoval že mu to hodně ukazuje a reklamoval elměr.Takže elměr se přecejcoval a ukázalo se že ukazuje méně než má.Ale jelikož je nějaká norma na tu odchylku tak výsledek byl ten že elměr neprošel a zákaznikovi byla reklamace uznána a vrácena část peněz.
Ps ono by bylo ideálni pokud by napsali i dusledek použiti tohoto paliva v motoru ale jinak chvála bohu alespon za tohle
Psaly že pokud má nafta nižší bod vzplanutí pod 53 stupňů což pomalu u všech stanic naměřily průměrně okolo 43 st. tak nafťáku to neublíží naopak v zimě pro něj líp ale co v létě kdy ten motor má uplně jiný teploty a hlavně co na to bude povídat motor po delší konzumaci týhle nafty je snad každému jasný.Podle mého když tankuju a vidím na stojanu cejch kvality a potom se dozvím že prodávaj pajcovanou tak je to brutus a s těmahle kontrolama jedině souhlasím nehledě na to až vyrazej s mobilní laboratoří kde do dvou hodit zjistí kvalitu a na místě okamžitě zakážou prodej to bude šrumec
To by mě zajímalo,kterýmu papalášovi se zadřela Audina,že to konečně uveřejnili. Je zajímavé,že ještě nedávno to bylo protizákonné,a teď,aniž by se změnil zákon to jde. Pohonné hmoty máme nejdrážší v Evropě a nejvíc stojí za hovno.