Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Micra K11 - Problem z elektrikou

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Micra K11 - Problem z elektrikou
Romik

03.01.2011 16:00:16
Mam problem z Microu 1.3 rok 95 hledal jsem to vsude i pomoci vyhledavace ale nic v tom jaky mam ja problem mi to nenaslo no zacalo to z prituhovanim zimi kdyz jsem otocil klicek v zapalovani do 2 polohy kdy se maji rozsvitit kontrolky tak v tom prvne zacalo cvakat asi nejake relatko a kontrolky blikali no po par pokusech to prestalo a slo to nastartovat no dneska jsem dosel k auto otocim klickem a nic jako kdyby to relatko uplne odeslo muzu tocit klickem jak chci ale kontrolky porad zhasle ani se mi neozve benzinove cerpadlo radio taky nejde funguje pouze pres klic co mi jde asi jen tak na aute jsou svetla a vystrazne blinkry jinak nic muze mi nekdo prosimvas poradit kde by mohla bit zavada pojistky jsem vsechny prosel a jsou v poradku smajl 12

edit: Nevim no co stim je vsechni pojistky jsem o5 prosel a jsou dobre baterka je taky ok a fakt jediny co mi jde v aute jsou vystrazne blinkry svetla a hodini na pristrojove desce nic jineho nejde jinak elektrika do pojistek jde tam zavada neni do spinaci skrinky taky jde protoze kdyz otocim klicem tak se mi sepnou hodiny ale dal se nemohu dostat abych to rozjel nevim jak dal a jestli je to fakt to relatko jak si myslim tak nevim kde ho mam hledat ale nejspis nektere vedle pojistek ale nevim jake.dekuji za dalsi informace smajl 28

aumirek

03.01.2011 17:03:50
těžko říct ta závada muže bejt ledaskde.Ale klidně mužeš mít podobnej problém jako já.Ono že tam proud jde ještě neznamená že ho je dostatek.Ono stačí bejt některej konektor zaoxidovanej a proud tam sice jde ale při odběru už to nestačí.Je to stejné jako špatnej kontakt přímo na baterce ale je to kousek jinde

Alexxx

03.01.2011 18:33:02
Když se podíváš v autě vedle pojistek tak by tam měly být 4 relátka:
Relé zapalování 3
Relé zapalování 2
Relé pomocných zařízení
Relé zapalování 1

Ještě se podívám co na co je , není tam špatná někde spíš jenom zem ? ta je podle schematu společná pro 1ku 2ku a pomocný.

Romik

03.01.2011 18:46:08
myslis ze bi bila spatna kostra na to se skusim podivat ale ja spis vidim to spatne relatko jo no jsou tam 4 mel jsem je vindane jestli nejsou treba zaoxidovane a jsou v poradku budu muset koupit nove a vimenit doufam ze to pomuze

Brouček

03.01.2011 18:48:21
A nemůže to dělat třeba spínací skříňka?

Romik

03.01.2011 18:54:47
Ta ne protoze kdyz zaclo mrznout tak od pojistek neco cvakalo a blikali kontrolky a az na nekolikaty pokus jsem nastartoval a to jsem musel vzdycky poklepat na vsechny relatka a pak to slo hnedka

Alexxx

03.01.2011 19:07:04
Když jakoby startuješ , tak točí starter ?

Romik

03.01.2011 19:28:13
nemuze tocit protoze se mi ani nerozsviti kontrolky ja muzu z klicem v zapalovani delat co chci a nic

Alexxx

03.01.2011 19:39:06
na 99% spínačka smajl 7 , pokaď do ní napětí přichází a netočí to tak je špatná
Zkontroluj ten tlustej kabel co do ní přivádí je to kabel WB (White Black) Bílej s černou proužkou na něm musí být napětí pořád , kabel na startování je BR (Black Red) Černej s červenou proužkou tam musí být napětí při poloze Start.
1 - Bílej s černou proužkou - Napájení
2 - Bílej - ACC
3 - Bílej s zelenou proužkou - ACC,ON
4 - Černej s červenou proužkou - Starter
5 - Červenej - Start

Romik

03.01.2011 19:42:24
Napeti tam jde kdyz otocim klicem tak se mi aktivujou hodiny takze proud tam jde

Alexxx

03.01.2011 19:51:32
Hodiny jsou zapojený na kontakt 2 takže na Bílej , to znamení přes pojistku , zkus nějak změřit jestli při poloze ON je napětí na 3ce tj. Bílo zelenej a při otočení na start musí být napětí na 4 a 5 tj. Červenej a ČernoČervenej smajl 10

Romik

03.01.2011 20:09:29
Ja musim prvne oskouset ty relatka a pak budu resit dal problem jestli to nepomuze takze musim koupit vsechny 4 nove nemuzu resit tedka spinacku kdyz potrebuju jezdit necim do prace a nebo to udelam uplne jednoduse budu to startovat na novej okruh kterej si udelam

Alexxx

03.01.2011 20:13:01
relatka jsou až za spinačkou , nejdřiv proměř ty vývody smajl 10 neda to zadnou praci kryt pod volantem drži na 4 šroubech takže pohoda smajl 11 smajl 7 smajl 7

Mno ale to nenastartuješ ..... to není škodovka s karburatorem ale stříkačka s jednotkou to jinak nenastartuješ ....

Romik

03.01.2011 20:25:05
To vim no uz jsem to mel dneska oddelany a kontroloval jsem to tam v jakym je to stavu a nic jsem tam nenasel ze bi bilo pokazeny ale ze tak jako z niceho nic to odeslo vcera mi to narmalne jelo a co budu delat kdyz fakt to bude tou spinackou

Brouček

03.01.2011 20:38:44
Každá závada se projeví najednou.A když to bude spínačkou,prostě tam dáš jinou.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme