Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Primera / Motor, převodovka / P10 - Ručička teploty

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

P10 - Ručička teploty
jozef1974

10.01.2014 09:50:34
prečti si tuhle diskusi ješte jednou, nebo ten motor uplne dokurviš. možna sem v omylu ale ja to furt vidim jako praskly tesneni pod palici nebo prasknuta palice.
Dam ti ješte jednou dobru a posledni radu,navštiv nekoho spolehliveho treba Kentoyu nebo nekoho komu 100% duvěruješ a vyzna se v motorech,vytlač si tuhle diskusi na papir a ukaž mu ji a nech mu to ať to spravi, bude te to stat miň než dalšich jedenmilion pokusu,nervu,starosti a nemluvě o následných škodách (motor,blok,pisty)

Hrudik

Tak to sem já

11.01.2014 00:04:59
Jožko když sem to tady u mě dolejval tak jsme to na točily a čuměl sem do espanzky vylítlo pár bublin vzduchu a víc nic nebylo to jako u mě v Oseku kdy to se to v mojí espansce vařilo bublinami za celou tu dobu cca. 1/2 hodiny co to tady běželo tak nám 4x sepla sahara hadice byly natlakovaný a v espansce nic nebublalo. Zkusil bych vyhodit termostat hodit do kastrolu s teploměrem a kouknou na kolika se otevírá podle psaný teploty na termostatu a jest ly se otevírá celý nebo jenom kousek nebo jest ly se někde nesekne co Vojta píše nebo mi volá tak je to nepravidelný kdyby to bylo těsnění nebo nedej bože hlava tak při ohřátí by to bylo pravidelný a projevilo by se to na espansce bublinama?

tom

11.01.2014 01:16:58
Bohužel já bych to tipoval také na těsnění. Např. teď nedávno jsme řešili u tatíka to, že kapalina unikala těsněním ven z motoru a zůstávala v žebrech. Dělalo to jenom ve chvíli, kdy motor zchladl. Ono taky záleží, v kterém místě je případná netěsnost.
Nicméně Vojto zkus tedy chvíli jezdit bez termostatu. A uvidíš.

Hrudik

Tak to sem já

11.01.2014 21:46:09
To je právě to co sem psal ten motor se musí pořádně umejt přesponkovat hadice serva aby nebyly žádný úniky oleje a potom se může hledat dál jak píšeš Tome ale ten termostat bych přeskoušel poppřípadě ho vyhoď uplně a uvidíš?

Alexxx

12.01.2014 08:48:42
No tak hezky po popořadě:
Na obrázku vidíš soustavu chlazení v P10, ve chvíli kdy máš motor studený a nastartuješ tak čerpadlo začne čerpat okruhem chladící medium, ať už je to voda nebo směs chladiva. První co se začne ohřívat je blok, pak teprve hlava. Netěsnost v bloku, respektive ve vložce vyloučíme hned, pak je tam těsnění, v jakém je těsnění stavu těžko říct po 500k kilometrech ale 100% těsnost určitě mít nebude, dál je tam hlava která může mít netěsnost jen povrchovou, to znamená že netěsní mezi těsněním a nebo prasklinu, kdy se buďto dostává přetlak z válce do okruhu a tím se ti tlakuje chladící okruh a nebo opačně kdy ti mizí chladivo a válec ho spotřebovává, to poznáš hned kdy máš místo auta parní stroj. Nejhorší je to že jestli to tlakuje, tak tím že nádobka je mimo okruh, tak NEPOZNÁŠ !!!!! hned po startu že by ti to bublalo do nádobky, protože to termostat nepustí ven.
Další věc je že přetlak může vznikat až od určitých otáček.

Takže zkontroluj:
Dotažení hadic - OK
Víčko chladiče - OK
Chladič - OK
Těsnost hadic - OK
Těsnost čerpadla - OK
Těsnost termostatu - OK
!!!!!!Těsnost okruhu u škrtící klapky, která vyhřívá patronu na natočení škrticí klapky - OK
Těsnost topení - OK

a pokad bude všechno v pořádku, tak na 95% je to:
1, Hlava - ať už jen vyžraná a nebo prasklá
2, Těsnění

Zatím nic dalšího nebudu psát, když mě něco napadne tak to doplním do tohoto příspěvku.

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

27.01.2014 18:09:02
Takze objednána vodní pumpa a zitrauvidime. Dneska natlakovano a zjištěno ze to teče pres výpustní dirku vodní pumpy. Tak doufám ze už to bude oka.
Současné při tom pretesnim servo a vymenim PAL filtr.

Stalo se mi totiž po 5dennim stání a 2dennim stání ze po prvním startu šel od prostoru mezi motorem a PP tlumičem kouř a smrad spaleniny po dobu cca 10 sec. Pak už dobré. Tak snad na to bude mt vliv jenmraz a nebude to nic jiného.

puczmeloun

Toto si vůbec nepamatuju :)

30.01.2014 12:28:37
Takže doufám, že problém vyřešen.
Do expanzky dolito 1cm pod rysku max. po jízdě a noční odstávce bylo ráno v expanzce 6cm pod ryskou. po jízdě cca 15minut bylo v expanzce 1cm pod ryskou. Z toho vyplývá že je problém vyřešen.

Cena vodní pumpy Graf 1340Kč
nemrznoucí G48 500Kč

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme