Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Pokec všeobecný / Benzín,Nafta,nebo Lpg ?

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Benzín,Nafta,nebo Lpg ?
Papír

11.10.2010 12:49:11
Seznam čerpacích stanic, které neprošly kontrolou ČOI

www.novinky.cz/ekonomika/213755-na-internetu-se-objevil-seznam-cerpacich-stanic-ktere-neprosly-kontrolou-coi.html

kverulant.org/pumpari.html

V seznamu se nejvíce opakuje:
Tank ONO
Pap oil
Unicorn

Naštěstí tam netankuji.
Ale ještě by mě zajímalo co konkrétně neprošlo a proč.

aumirek

11.10.2010 12:54:34
ano samozřejmě je to pokrok a ten nezastavíš.A není to jen to turbo ale vše ostatní u moderního motoru u mne i když vyškubu komplekt dráty motor stále poběží teda pokud mu zajistím naftu.Jinak nemusím auta co za tebe vše skontrolují otestují a hlídaj.Pak při spálené kontrolce třebas od mazáni to zastaví auto a okamžitě volá odtahovku.Z tohoto duvodu nemusím ani automatickou převodovku.Já chci být pánem ve svém vozidle já chci rozhodovat co tam dám já chci v případě té kontrolky zastavit vyhodnotit situaci a bud pokračovat v jízdě nebo zavolat tu odtahovku.I když uznávám že třebas v takovém městkém autobusu je ten automat vynikající věc.

tom

11.10.2010 16:26:00
Pokud můžu,čepuju u Slovnaftu v Pardubicích a spokojenost. Na Slovensku jezdila Maxima jako drak,tak od té doby.
Jinak k té technice a poruchovosti. Občas mi dnes připadá,že automobilky i ty závady snad programují,aby mohli buď vydělávat na servisu,nebo prodávat nová auta. Co taky,kdyby každý měl bezporuchové auto patnact let.... smajl 1

tom

11.10.2011 15:46:00
Test se sice týka Mercedesu,ale pro ty,co by uvažovali o pohonu na LPG je to zajímavé čtení : www.auto.cz/test-mercedes-benz-e-200-ngt-koruna-za-kilometr-62263

Alexxx

18.10.2011 19:28:12
A co CNG ? smajl 10 www.cng.cz/

cs.wikipedia.org/wiki/Stla%C4%8Den%C3%BD_zemn%C3%AD_plyn smajl 10

Myslím si že to je taky něco co má něco do sebe smajl 10

tom

18.10.2011 19:59:06
Otázka je,kolik stojí přestavba a zda ji na osobáky vůbec někdo dělá? Tedy když pominu tovární montáž.

Alexxx

18.10.2011 21:21:24
přestavba je na nic , origo chodí jen tak jak má musí to mit svoji jednotku svoje specialni svicky a vpodstate svoje ale provoz je pak hrozně levnej , levnější než LPG

tom

jozef1974

07.02.2012 13:15:00
tome : doufam ze te nenapadaji nejaky ty bejkarny smajl 1 , kazdy normalni vuz papa benzin a ty lepsi vozi papaji vela benzinu, pak sou jeste lokomotivy co zerou vela vela ropy a zbytek sou nenormani auta na všechno jen ne na jezdeni smajl 1 smajl 1

Netopyr

07.02.2012 13:33:18
přestavba na E85 je kravina... je spousta informací které se o tom dají najít, ale jen jedna za všechny - ethanol hoří déle, přestavby jen prodlužují délku vstřiku => ať si z toho vyvodí každý co chce :c)

pokud se to míchá E85+N95 1:1 tak i moderní auta jezděj bez úprav... ovšem pod +10°C mají výrazně vyšší spotřebu, pod +5°C mají i problém se startováním - toť moje poznatky když jsem jezdil s benzínem :c)

Net.

Papír

07.02.2012 13:38:20
potřeboval bych teda nafťák přestavit E85?? smajl 1

tom

07.02.2012 18:36:14
Jožko,ne,neuvažuji o tom. Líh byl odjakživa k pití po malých,či větších douškách... smajl 1
Maxima bere 10 litrů na sto,a krásně se to počítá. Kdyby chlastala 12 lihobenzinu,tak bych musel používat kalkulačku a to by mne mohlo milovat. smajl 1
Nehledě na to,že se asi tyto motory blbě shánějí. smajl 10

Tomáši,zkus LPG to budou detonace.... smajl 1 smajl 44

jozef1974

07.02.2012 19:30:14
ja bych mozna se dal ukecat na NITRO smajl 1 ale jinak nemam duvod nicit moje auti, bo jich mam zatim rad

Netopyr

07.02.2012 22:02:50
líh se kromě chlastu (ale ňáký frajeři na poušti pijou i beno) používal do benzínu - do 10% nemusíš měnit ani nastavení karbecu, líp se chladí kompresní prostor a tim si nasaješ víc vzduchu + líh si ssebo nese kyslík takže opět výhoda...

ovšem to bylo řešeno kvůli výkonu a ne spotřebě :c)
přes léto vklidu můžeš jezdit 1:1 N95:E85 a pokud se ti rozsvítí kontrolka motoru hlídající emise, tak přidej o chlup víc N95 :c)
kontrolka jen dává vědět, že má "kurevsky malý emise až to neni možný" :c)

stejnou zkušenost maj i lidi s BMW a tam jsou motory na palivo hodně citlivý :c) když se rozsvítí kontrolka, tak přidat v poměru trošičku víc bena a jedeeem :c) palivovej systém se krásně vyčistí a jinej problém to nemá

u starejch aut bych dával bacha na gumový těsnění - víc si nepamatuju, ale kdo má starej werk, určitě umí používat gůgl :c)

na čistej E85 bych osobně nejezdil vůbec a přestavby do normálních aut jsou - podle mýho - jen tahání prachů z kapes.
záměrně píšu do normálních aut, páč např. Hummristi si to nemůžou vynachválit - že prej pokud to zrovna jede, tak o pětku na litr levněji :c) jenže to není pravidlem že to všem funguje OK a tak stejně míchají 1:1 :cD

Net.

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme