Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Pokec všeobecný / Benzín,Nafta,nebo Lpg ?

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Benzín,Nafta,nebo Lpg ?
Netopyr

07.02.2012 22:04:48
ještě jsem zapoměl zmínit to LPG u dieselů :c)
u velkejch náklaďáků se to fakt používá - zlepší to krouťák... nedávno jsem četl, že to někdo používal i na patrolovi a že v táhlých kopcích s plaťákem to bylo super - ovšem hodně citlivý na množství toho plynu do sání... tzn. nepoužívá se to místo nafty, ale jako přídavek :c)

vik2

08.02.2012 09:54:55
LPG+Diesel jsem taky cetl. Videl jsem LC80 s touhle upravou na Bazosi.
snizuje to spotrebu a zlepsuje vykon. Udajne.
nejake info: www.lkauto.cz/dieselgas

sel bych klidne do toho, kdyby to nebylo jako obvykle predrazene

Papír

08.02.2012 11:34:43
DieselGas, To musí udělat paseku když má člověk filtr pevných částic. Teď to řeším na Pažoutu co mám půjčeného. Jen Dolití té srágory do FAP filtru+ kalibrace stojí 4800,- bez DPH. To se snad vyplatí to vykuchat.

Netopyr

08.02.2012 20:12:39
filtr pevných částic je super věc, a uplně nejlepší na něm je to, že ho můžeš vyřezat a hodit hooooodně daleko :c)

Net.

vik2

09.02.2012 08:00:05
jen jestli by to rozdejchala elektronika? Kdybys ho vyrezal...

Hrudik

Tak to sem já

10.02.2012 06:10:47
No nevím nevím ale mám dojem že je zapsanej v technyčáku takže bych s tou demontáží byl opatrnější

Netopyr

10.02.2012 07:40:03
elektronika s tim nemá co dělat ne?
to není katalyzátor se dvěma lambdama (před a za) - u spousty osobáků se to normálně vyřeže a je to vpohodě

Net.

vik2

10.02.2012 14:14:17
ja myslel ze to ma nejaka cidla,, kdyz se naplni a pak se musi vypalit nebo co.......

Netopyr

10.02.2012 15:34:39
vypaluje se po určitym počtu kiláků a při určitym druhu jízdy (dálnice) - takže podle mě to řeší ŘJ... ale tím mé chybé vědomosti končí :c)

Net.

Alexxx

11.02.2012 21:40:05
U koncernu se musí ještě přeflešovat jednotka jinak to pojede v nouzovým režimu smajl 10

Neaktivní člen

11.02.2012 22:40:32
Filtr pevnejch častic mužeš vypalit rychlou,ale neekonomickou jizdou,je to že jedeš na hodně vysoké otačky motoru a strašně dlouho,to je jako s turbem třeba u Sharana,má natačení turba a to se zanaší hlavně didlaním po městech a atd........pak je bud vyměna,nebo to zkusit prohnat na mnoho otaček po dalnici..........ale ten F pev.častic funguje aj tak,že pokud je zlej,tak ti auto jede zle,prostě jednotka ho odstaví skoro od štavi,tak si myslím,že asi bude mít bud napojeni na ten filtr,nebo v potrubí,ale nekde to sníma mrcha,vím že na třetí řadu Focuse stojí filtr p.čast. okolo40 tis novej............

vik2

12.02.2012 09:04:38
opravte mne pokud se pletu.....
F. p. castic je v sobe zachytava..... jednoho dne rekne jsem plnej, vypal me. zacne vypalovani a on to co zachytil pekne vypusti ven do vzduchu.
???

Neaktivní člen

12.02.2012 15:46:34
no nějak tak podobně,ale neřekne to no smajl 1 přesně nevím,jak to fachčí,ale bylo to napsane zjednodušeně

Alexxx

12.02.2012 17:47:41
Filtr pevných částic

Filtr pevných částic (často DPF - Diesel particulate filter) je zařízení odstraňující z výfukových plynů karcinogenní pevné částice (saze). Systém funguje na principu zachytávání pevných částic na velmi jemném sítku. Filtr je čištěn spálením sazí ze sítka vysokou teplotou, které je dosaženo 2 způsoby: [1]

Pasivní regenerace - probíhá automaticky tehdy, když je motor v trvalém zátahu (např. na dálnici) a výfukové plyny se zahřejí na 350° - 500° C
Aktivní regenerace - probíhá po 300 - 1000 km, kdy nebyla možnost pasivní regenerace (tj. např. v městském provozu), teplota výfukových plynů je uměle zvýšena na asi 600° C - používá se k tomu změna časování vstřiků motoru v kombinaci s vyšším množstvím paliva nebo aditiva, která podporují hoření

Kritika

Systém je však častým terčem kritiky majitelů naftových vozidel a neustálým zdrojem pomluv a obvinění[2] a to napříč všemi značkami[2]. Jmenujme několik hlavních:

Tato "ucpávka" ve výfukovém potrubí může snižit u některých aut výkon motoru, hlavně u starších modelů s více kilometry a zanedbanou údržbou. [2]
Filtr (má-li aktivní regeneraci) zvyšuje spotřebu nafty nebo vyžaduje aditiva [3]
Životnost filtru je např. u vozů Škoda 100 - 150 tisíc km [2]
Cena nového filtru se pohybuje od 13.000 Kč (Peugeot 406) až 140.000 Kč (Honda CR-V) [2]
U některých značek není možné používání bionafty, která má vyšší reakční teplotu než motorová nafta [1]
U některých značek aut nespolehlivost elektroniky (před i za filtrem jsou čidla, která kontrolují správný chod a vyhodnocují zanesení filtru, celý systém pak řídí řídicí jednotka motoru)
Je diskutabilní, co je pro lidské zdraví nebezpečnější : menší množství větších sazí (zachycovaných filtrem) nebo mnohem větší množství mnohem menších sazí na které ty větší ve filtru nebo SCR katalyzátoru shoří, zařízením projdou a snadněji a dél poletují v ovzduší

Mnozí řidiči tak filtr pevných částic z vozu demontují. Vůz pak i nadále plní? emisní limity a projde STK. [3] Taky je možné filtry repasovat, jak u specializované firmy tak i doma což je ovšem údajně velmi nebezpečné (filtr obsahuje karcinogenní částice, které se tím v koncentrované podobě dostávají místně do vzduchu a odpadních vod, kde se z běžného provozu starších aut, traktorů, lokomotiv, kotlů, letadel, ... a díky dešti již stejně běžně nacházejí).

www.tipcars.com/magazin-filtry-pevnych-castic-jsou-casovanou-bombou-4645.html smajl 1

Neaktivní člen

12.02.2012 20:12:11
Honzik smajl 44 smajl 44 daleko od pravdy jsem nebyl smajl 1 smajl 1

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme