Celkem:
členů4404
aut787
témat1373
příspěvků19565

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Maverick netahne do kopce

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Maverick netahne do kopce
vik2

02.01.2014 09:25:09
Jsem z Chomutova, kdybys chtěl někdy sraz a pokecat, případně porovnat a tak...

Jozefe, on má TDi tam na čerpadlo vedou jen el. drátky smajl 1

robit

02.01.2014 14:43:28
Cau, diky urcite se ozvu a do Chomutova bych prijel smajl 10 diky
A na ty hadicky jeste mrknu zatim diky cau

robit

09.01.2014 01:22:24
Cau lidi, tak jsem byk v jedné místní opravně auta tam se domnívají že turbo které je po repasu prostě nemaká jak má. Totiž ta páčka co je na tompodtlaku je to takovej ten hříbek a vede z něho kovová tyčinka a na druhém konci ma něco uvnitř turba otvírat, vy víte co myslím smajl 1 no tak ta jde hrozně moc ztuha. Rukou s tou páčkou ani nepohnu jen když se o to opřu šroubovákem a zabejčím tak s tím pohnu. A to si i já od samého začátku co mi to turbo poslali říkam...tak jsem volal do opravny kde turbo repasovali zavolal a ti mi řekli že jestli to je tak jak popisuju tak že je chyba v turbu.Turbo jsem tedy uz z auta demontoval párkrát jsem do auta kopl mrsknul s klíčem nadával jsem a byl sprostý smajl 1 ale je venku a zítra ho pošlu zpět do firmy TURBO-CAR VELKÁ B. Tak doufám, že to tentokrát už bude ta závada a já se budu moc věnovat zas jiným věcem smajl 10 ahoj (dámvědět jak jsem dopadl)

robit

09.01.2014 01:26:10
Omlouvám se za překlepy ... Píšu z malého telefonu a je to hrůza na tom psát...

vik2

09.01.2014 06:53:41
Podle toho, jak jsi to popsal, tak je to úplně normální. Odhaduju, že s turben nic není. A nebo jsem to špatně pochopil. Ta páčka je prostě silou natlačená směrem k předku auta a otevírá se směrem k řidiči.

Wastegate - to je ten mechanismus s páčkou, je zavřený a otvírá až tlakem turba a ten na stojícím autě nikdy nezjistíš, protože turbo je poháněné spálinama nafty a těch je nejvíc při zátěži motoru. Na volnoběh to prostě nenatlakuješ.
Ideální by bylo koupit si budík za 400,-Kč. pak bys věděl, kolik turbo tlačí.

robit

09.01.2014 14:12:24
Cau, ne pochopils to dobre to je ok. Takze pokud to chapu, je tam jeste hadicka gumova ja nevim ten prumer ale slaba jako malicek tak, je to podtlakova hadicka takze by ten tlak uvnitr te hadicky mel ovladat to tahlo behem jizdy. To se mi nechce verit, ze by tak slaba hadicka takovej tlak kterej musim vyvijet rukou ja zmakla..to ani nejde... Jsem amater a nerozumim tomu ale to se mi nezda..proste kdyz za to tahlo vemes rukou tak s tim hnes sotva ze s to hne..to by tam musela bejt jo hadice a fakt poradnej tlak aby to s tim tahlem pohlo. Ale jak pisu, jsem amater a necham si poradit smajl 7 jeste nez jsem to turbo poslal na repas, tak s tim tahlem slo krasne hejbat ale ted je to fakt tuhy..uvidim... Dnes jsem to poslal tak snad uz to budd ok :-/ a jestli ne tak ten kram prodam a kopim si benzinaka smajl 1 diky ahoj

tom

09.01.2014 23:36:50
Mrkni na tohle video a na to schema. Je to poměrně pěkně udělané. Jinak tou hadičkou je teprve ovládaná membrána, nebo píst v tom válci, hříbku-jak píšeš a pak přes to táhlo to ovládá tu klapku. Je to tam vidět, jak to mačká těma rukama. Jde to samozřejmě těžko mačkat, protože zpět to tlačí pružina v tom hříbku a tu musí ten tlak přemoci. Pokud by se to neotvíralo, tak by se to přetlakovávalo, a naopak, pokud to zůstane třeba zadřené v poloze otevřeno, tak to pak netlačí. Protože to táhlo otevírá ochoz spalinám okolo turbíny.
www.google.cz/search?q=wastegate&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ESbPUu7fI6jC7Ab8gIHoDA&sqi=2&ved=0CDEQsAQ&biw=1280&bih=618#facrc=_&imgdii=_&imgrc=2R0T2me4r7YDyM%253A%3BDGI2djUoL_8hwM%3Bhttp%253A%252F%252Fs4wiki.com%252Fimages%252F6%252F61%252FWasteGate.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fs4wiki.com%252Fwiki%252FWastegate_bypass_regulator_valve%3B640%3B271

Jinak pokud přidám plyn, tak i na stojícím autě to samozřejmě pracuje, jen s tím rozdílem oproti jízdě, že ve vyšších otáčkách, než když to auto jede a motor je v zátěži.
smajl 7

robit

10.01.2014 00:42:28
Ahoj, diky za super video a i za to schema ted uz vim ze to turbem neni ... Urcite mi turbo vrati s tim ze je vse ok a ja si to pujdu hodit...perfektni video opravdu..koukal jsem na to trikrat, vsiml jsem si ze tam ten pan bejci jak tlaci proti tomu peru takze odpor tam bejt nejakej musi..takze kdyby ten ochoz nemakal ze by zustal zavreny, tak by to turbo slo do max otacek co by vydrzelo, ale to se nedeje...a taky by to auto muselo jet jak slak a to se nedeje...ja nevim...jeste me napadlo az ta m to turbo budu vracet tak nezapojim vyfuk a tak poznam jestli to nebude vyfukem. Muze byt ucpany... cert vi...no to by me pekne nastvalo kdyby celej problem byl ve vyfuku...no uvidim. Taky nevim, proc se mi pri posledni jizde stale rozsvecovala kontrolka CHEK tu posledni jizdu to bylo porad a jen jsem trochu tuknul do pedalu plynovyho a kontrolka zhasla ne pokazde ale vetsinou jo. Nebo jsem musel vic seslapout plyn. Nemohl by problem byt v plynovem pedalu? Ten je elektrickej a ridi se podle nej davkovani nafty zejo? co kdyz to fakt dava malo nafty, to pbk nemuze jet to auto...
Nevim... V kazdem pripade moc dekuji za vase rady smajl 10

vik2

10.01.2014 12:07:42
Tak už hlavně nechoď do té místní opravny...

Zjisti si chybu přes nějakou diagnostiku někde, to je základ, když ti svítí CHECK.... třebas se dovíš, v čem je problém.

PS: síla tlaku nebo podtlaku se násobí se čtvercem plochy. Čím větší plocha, tak při stejném tlaku, větší síla. Je to vidět třebas na posilovači brzd. Bez něj to je u Terrka, jako když šlapeš na kámen...

tom

10.01.2014 19:12:51
Tak jak píše Vik. Pokud se rozsvěcí kontrolka, měla by ta chyba být zaznamenána v registru chyb. Asi by to mělo jít asi i vyblikat, jen nevím, zda si na to troufneš. Popis tu je, ale nevím,zda se hodí i na konektor u Terrana, potažmo Fordu.
Něco je tady: www.nissan-club.cz/diskuze/technicky_koutek/chybova_hlaseni_autodiagnostiky_-197

Ještě by stálo za to, kouknout na váhu vzduchu. Mohla by býti zašpiněná, což by na ní bylo vidět. To by také mohlo dělat. I s tou kontrolkou.

Hrudik

Tak to sem já

11.01.2014 00:25:45
Tenkrát se mi taky po startu jak sem šlápl na plyn rozsvítil CHeck z palivovýho filtru sem vypustil vodu opatrně očistil lihem a vatičkou váhu vzduchu a bylo to dobrý tak nevím co mi ho to rozsvěcelo. Zkus ještě prolést podtlakový na podběhu v motoru na straně řidiče by měly být tři selenoidy u nich začni překontroluj hadičky jest ly nejsou popraskaný hadičky jest ly jsou pořádně nasazený a zajištěný nejlépe sponkou jdi po hadičkách jedna by měla vést k EGR ventylu pod sáním a druhá ke klapce saní potom ještě koukni na turbo z přední části turba vede gumová hadička nahoru k podtlaku bajpásu tam bývá takové kolínko a to sem měl zpuchřený. Taky mě to drbalo s výkonem.

robit

11.01.2014 09:18:36
Moc děkuju za schémata videa a za rady. Já koukám na ty hadicky pořád ale nic nevidím...ještě otřu ten konektor u váhy vzduchu a mrknu na hadicky popravé straně jak píšeš. Jinak jsme domluvený s kámošem že až budu mít doma turbo tak se pokusime vyblikat tu závadu. Já bych to rád
předal servisu aby diagnostikou zjistili co s tím je ale když jim řeknu jak je to starý tak mi řeknou že na to nemají diagnostiku, že u těchto aut jde většinou o mechanickou závadu. Volal jsem i do Nissanu v Mostě a řekli mi to samé.. Ten kámoš mi tu závadu zkoušel už jednou vyblikávat podle manuálu který v angličtině sehnal na netu, ale tvrdí mi, že jsou dva postupy a my starší který máme k dispozici my a novější který nemáme. Tak doufám, že to naco mě navedl tuřím Tom bude ta novější verze diagnostiky. Počkám na turbo, vrátím ho na místo překontroluju znova hadičky, zkusím turbo bez výfuku a tu diagnostiku. Ještě jednou díky...

robit

11.01.2014 09:23:03
smajl 1 čtu si po sobě co jsem napsal a jsou tam nějaké bludy a zpřeházená slova...vůbec netuším jak k tomu došlo smajl 1

Hrudik

Tak to sem já

11.01.2014 21:42:35
Si myslím že by si to měl mít stejný jako já je to sice jenom o jeden rok ale řekl bych že by mohl být pouze rozdíl v typu čerpadla.

robit

14.01.2014 10:48:54
Ahoj chlapci, dá se ta krabička váhy vzduchu rozebrat a podívat se dovnitř? Je tam něco co se dá opravit? Díky za odpověď

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme