Celkem:
členů4377
aut786
témat1373
příspěvků19563

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Technický koutek / Maverick netahne do kopce

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Maverick netahne do kopce
tom

16.01.2014 09:44:43
Opravit se tam nic nedá, ale opatrně, a to velmi opatrně vyčistit technickým benzínem ano. Nicméně třeba u mě jsou tam tak speciálně hloupý šrouby, že jsme to nechali být. smajl 1

robit

16.01.2014 23:31:15
Zdravím všechny. Tak tu krabičku váhy vzduchu jsem nechal být jelikož si myslím že je ok. Když z ní sundám knektor tak ten motor má špatný chod a když to zase zapojím tak je to ok. Turbo se mi už vrátilo, demontoval jsem ho tz auta na popud jednoho místního servisu. Když vzal zaměstnanec servisu za táhlo u přetlaku a táhlo se ani nehlo tak mi řekli že to nemaká a proto to nejezdí jak má.
Ok, takže jako laik který o tom nic neví jsem turbo znovu demontoval a poslal do Velké Bíteše. Pak jsem vám to tady psal a někdo mi to tu vysvetlil jak to je a měl pravdu. Pán který mi volal který přímo turbo prvně reasoval a řekl mi že podle katalogu má táhlo otevřít komoru pro odvod spalin při 0,9 nevím čeho a že to má na měřáku a že to taky tak ukazuje. Tak jsem se omluvil poděkoval a turbo mám už opět na autě. Záměrně jsem nenamontoval výfuk abych si byl jist že není ucpaný výfuk. Není, závada přetrvává. Takže výfuk je ok. Teď bych prosím od vás potřeboval vědět, jak poznám že čerpadlo dává tolik nafty kolik má? Palivový eiltr je nový ale c o v samotném čerpadle, neni tam taky nějaký filtr? Myslím si, že když čerpadlo dá málo nafty tak to nepojede. Díky za odpověď

vik2

17.01.2014 07:50:04
"" ... nechcem myslet, chcem vědět. Vem ho do díry a pust na něj psy, pak budem mýt jistotu co ví a co né ... (Pulp-fiction)""
Promiň, ale úplně se to nabízelo smajl 7
Prostě pokud svítí CHECK, základem je vyblikat chyby. Návod tady někde je.

Ve vstřikovacím čerpadle je ještě jeden filtr/sítko. Stává se, že se ucpe. Je umístěno pod šroubem přívodu paliva s filtru. Je hodně hluboko. Přístup blbej. Určitě to chce sundat servo pumpu, aby se k němu dobře dostal.

PS: o víkendu zajeď za mnou do CV a projedem/porovnáme, mam tu testovací kopec. Prostě podle aut kámošu vím jak to má jet...
telefon ti pošlu do zprávy

robit

17.01.2014 09:26:52
smajl 44 smajl 1 ten film jsem nevidel a stále mi uniká ale fakt si mě rozesmál smajl 1
Rád bych přijel ale zrovna v sobotu budeme vyblikávat závadu. Jsem uz domluveny s kamarádem. Ale urcite mám v plánu za tebou prijet. Budeme na tom makat celý den. Díky. Jen si mě nepotěšil s tím sundaváním serva a pumpy...smajl 7

vik2

17.01.2014 14:57:29
sundání serva je vklidu. neodpojuješ žádné hadice. Dva šrouby a shodíš klíňák. Pak si jí dáš na stranu.
Přívod nafty je trubičkou a kolmo na ní šroub do čerpadla. pod ním je sítko. Hodně hluboko.
Ale počkej až si vyblikáš závadu.

robit

18.01.2014 21:27:34
Ahoj kluci. Tak Maverick už do kopce táhne smajl 1 Nakonec to byla váha vzduchu...dnes jsem si koupil v lékárně propylalkohol opatrně jsem to rozebral a vatičkou do uší velice jemně očistil ty dva drátky. Byly fakt špinavý. Očistil jsem vše kolem nechal řádne oschnout a opatrně zase složil. Výslek, o 100% lepší. Hned jsem mazal na kopec abych věděl co a jak a byl jsem mile překvapen. Ale pořád se mi rozsvěcí Chek. Kámoš dnes nemohl tak vyblikávat budeme až zítra.
Tak zatím vám všem moc děkuju za rady, jsem moc rád že tu taková fóra jsou... Moc nám všem pomáhají smajl 7 díky

tom

19.01.2014 18:52:57
Tak to je Dobrá zpráva. smajl 44

Alexxx

19.01.2014 20:51:16
No tak to je dobře to to nakonec takhle dobře dopadlo. No u Toma tam jsou ,,torxy,, které mají uprostřed kolíček, což o to i takovou sadu máme ale to že bude existovat ještě torx který nemá 6 hvězdiček ale jen 5 tak to mě fakt nenapadlo smajl 1. Ale teď mě napadlo jak to rozdělat, takže Tome těš se muhehe smajl 1

robit

19.01.2014 22:54:50
Já tam mám dva obyč křížové šroubx. Byly tedy zatažené fest ale povolil jsem je. smajl 44

robit

20.01.2014 19:59:20
Ahoj kluci. Zadrhava se mi jeste plyn jako by chtel promazat ale s tim se mi rozsveci ten Check. Rozebrany jsem to jeste nemel tak nevim co me ceka zasd smajl 1 mate s tim zkusennosti? Diky

Hrudik

Tak to sem já

20.01.2014 20:27:12
Nějak nestíhám je toho na mě moc Sem rád že s tou váhou vzduchu to klaplo. Jinak ten pedál zkus prostříknout kontaktolem a uvidíš.

Alexxx

20.01.2014 22:08:13
Broučku díky za odkaz ale už takhle toho nářadí máme kotel smajl 1, mám tušení že i v jedné velikánské sadě jsou tyhle nástavce ale ta je 99% svého času v garáži. A jestli tam nejsou tak je vymontuju jednoduše, stačí mít kvalitní nářadí, teď konkrétně myslím štípací kleště značky Knipex a jimi když špičkama na kolmo chytnu ty šrouby tak je celkem i bez poškození vyšroubuju a pak se tam dají už nějaké normální třeba klasika torx a nebo bimbananus smajl 1

Alexxx

20.01.2014 22:12:37
Jo a ještě jsem zapomenul k tématu. S tím KONTOXEM A NEBO MAZIVEM!!! opatrně na ten pedál, protože jestli se ti to dostane do toho potenciometru tak se může stát že budeš shánět nový.... Teď myslím v případě třeba WD, jinak jestli to stříkneš kontoxem tak stejně doporučuji to potom propláchnout nějakým Lihem nebo izopropylem, respektive něčím co je nevodivé a má to čistící účinky. Kontox je totiž elektrický vodivý a to je v zařízení kde jsou snímány milivolty nežádoucí. smajl 11

robit

20.01.2014 23:05:52
Ahoj kluci, diky moc udelam vse jak radite. Mam ale moznos koupit snimac polohy plynoveho pedalu novy za 800kc a jsem na vaskach protoze nevim jestli bude v coudu zrovna tohle nebo neco jineho.. Koukal jsem na net porovnaval ceny a zrovna levne to neni, tak si myslim ze 800kc neni moc. Myslite ze zrovna ten snimac je vadny? mam prostrikavat ten snimac nebo je tam jeste neco jineho? Normalne bych se nejdrive podival na ten pedal a pak sem psal ale zitra jedu do Nemecka na cely den a vratim se az vecer takze se na ten pedal opet nepodivam..diky moc za odpoved smajl 7 cau

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme