Celkem:
členů4407
aut787
témat1373
příspěvků19566

Nejbližší sraz
Členové on-line (0)
Chat OnLine: 0 členů
nissan-club.cz / Diskuze / Pokec adminu / Srazy obecně

Nejste přihlášen. Přihlašte se prosím vpravo nahoře, nebo se zaregistrujte.

Zpět

Srazy obecně
Santi

22.01.2011 15:53:19
Zakládám tohle téma s dotazem a informacemi o současném stavu se srazy.

Narazil jsem na několik dotazů od lidí ohledně srazu a jeden z nich byl cena za vstupné.
Řekl bych, že to bude jeden z problémů proč lidi na srazy nejezdí.
Samotnému mi není zcela jasné proč vstupenka na ples stojí 250,- Kč a co je v její ceně. Je mi jasné, že peníze jdou na pokrytí nákladů, ale jde o to jestli se náklady zbytečně nezvyšují malou účastí. Pak by bylo dobré tento sraz přehodnotit a udělat třeba něco menšího.

Neberte to prosím tak, že já bych nechtěl něco platit, ale jako ostatní bych rád vyřešil současný stav srazů a peníze si myslím mohou být jedním z problémů.

Takže sem můžeme psát nápady a typy, jak lidi vyburcovat k větší aktivitě a účasti na srazech.

Santi

22.01.2011 16:35:28
Ještě připíšu pár poznatků, jak to vidím já.

Hlavní problém je, že na clubu je malá aktivita. Pokud nebudeme mít na clubu aktivní členy nemůžeme čekat vysokou účast na srazech.

Viděl bych prioritu č.1 udržet lidi na clubu a zvýšit jejich aktivitu v příspěvcích.

Další věc bude propagace srazů. Nevím přesně, jakým způsobem teď funguje, takže možná budu psát něco co už běží.

Facebook je nutné zlo (sám nejsem jeho přítelem). V dnešní době je to hodně silný marketingový nástroj na oslovení velké skupiny lidí, takže srazy bych určitě na něm nechával dál.

Letáky
Není problém s předstihem před srazem vyrobit třeba A5 leták a zkusit zajistit jeho distribuci (nástěnky, umístění v Color Caru, stěrače nissanů na parkovišti atd.)smajl 1

Umístění odkazu na starém clubu a na ostatních spřátelených clubech. Nikdy nevíme kdo se chytne a přijede.

E-maily - pokud existuje databáze mailů členů ze starého clubu a nového všem bych rozeslal informaci o srazu + hromadná IP na našem clubu. Hromadnou IP bych použil i několikrát s připomenutím.

Další věc, kterou jsem zaslechl od několika členů je, že těch srazů je prostě hodně v krátkém časovém intervalu. To je věc na zvážení.

Pokud mě ještě něco napadne, tak to sem písnu. A díky, že jste to dočetli až sem. smajl 1 smajl 1

Ještě mě napadla jedna věc. Koukal jsem, že na starém clubu začaly letět srazy typu "sejdeme se na parkovišti a zajdeme pak třeba jen do hospody" Je jasné, že to nastalo ze situace neschopnosti zorganizovat větší sraz. Ale myslím, že takhle by se nechali třeba nalákat noví členové, kteří se třeba bojí nebo nechtějí přijet na velký sraz. Sám jsem si to takhle prožil smajl 1

Neaktivní člen

22.01.2011 18:54:11
Pokusím se Ti odpovědět, snad ve všem, kdyžtak něco připíše sluník bo info doplníme. Začnu proč 250,- korun.
V první řadě - loni to bylo 200,- a snad každej rozumnej pochopí, že ceny stoupají. Za těch 250,- se platí členům kapely večeře a pití. Kapela, která hraje za 50.000,- za večer a my to máme zdarma, si nebude přece vozit v ešusu večeři a platit si pivo. To snad každej pochopí. Dále se platí plakáty ( jsou dva v cc v Hradci, jeden v CC v Pardubicíh, jeden na Jelení v Hospodě). Ve větší propagaci plesu nevidím význam, pac je to akce dělaná pro sponzory a od p. Hrouzka pro klub. Nehledě na to, že pokud by byla akce "veřejná", vzrůstají náklady (musí být přítomen hasič, zdravotník, musí být obeznámena policie, musí být obeznámen městský úřad, radnice a pod., musíš si zajistit povolení, musíš nahlásit co se bude hrát - konkrétní skladby, páč se z toho odvádí autorské poplatky, apod.) - tohle není z mojí hlavy, tohle je upravováno vyhláškou a zákonem. Už takhle by s tím mohl být problém, protože máme plakáty a vybíráme vstupné. Kdyby nám někdo přišel udělat kontrolu, je z toho průser jako barák. Dál se ze vstupného platí občerstvení sponzorům, a bylo by vhodné, aby dostali od klubu nějakou pozornost. A tombola. Upozorňuju, že pak nám nezbyde ani abysme si proplatily se Sluníkem např. papíry, na které se tiskly sponzorům pozvánky, obálky apod.
Všichni moc o ples stáli, proto jsme ho udělaly.

Ted ke srazům obecně.

Na fcb pozvánky fungují. Byly rozeslány všem, v minulém týdnu bylo všem rozesláno SZ s upozorněním a informacemi, to samé bylo uděláno na klubu v IZ. A abych ještě schraňovala emaily a každýmu ještě psala navíc email, na to nemáme vážně při tom všem čas.
Když necháme udělat letáky, nikdo se k nim nevyjádří - ted mluvím o klubových letácích. Případně, když je vytisknout necháme, tak zase posloucháme, kolik to stálo peněz. A kde na to máme vzít, když ne ze srazových poplatků?

V pokladně klubu je 2.600,-. Z posledního srazu jsme si nevyúčtovaly plakáty, pac na ně nezbylo. Bylo to cca 600,- (byla velká propagace, plakáty se dávaly bez vyjímky všem sponzorům).
Ted se dělaly plakáty, je to 125,-. Tiskly se letáky - 708,-, A papíry a obálky potřebné pro pozvání sponzorů - cca 150,-. A jsou objednané skleničky, cca 500,-. Tak, tohle jsou naše náklady, nevyúčtované, peníze, které v tom máme nastrkaný a nejsou odkud vzít, protože jinak nebudou peníze na provoz klubu.

Neaktivní člen

22.01.2011 19:04:40
A pokud to někdo dokáže za peníze podstatně mení, tak prosím, rozhodně v tom nikomu bránit nebudeme.Teda aspon já ne.

Kdybysme si měly vyúčtovat všechny náklady, jako benzín a telefony, asi by všichni koukali. Neděláme to pro prachy, ale kvůli lidem.

A upřímně říkám, a říkala jsem to už několikrát, ovšem tentokrát je to podstatně vážnější, že mám sto chutíse na všechno vykašlat.

A ted ke srazům obecně, Já se ani těm novým členům nedivím. Někdy v minulém týdnu bo před 14 dněma vkládal někdo na chat technický dotaz kvůli motoru. Jistě, vidím, že jsou na chatu lidi, tak napíšu, budu mít odpověd hned. Ale ouha, horal s broučkem dotaz pohřbili, zasekali ho řečma o blbinách a nic. Já bych v tu chvíli byla naštvaná a bud už na klub nechodila bo na sraz s těma pitomcema nejela. Ti nový nevědí, že tyhle na sraz nikdy nepřijedou, a že když chci položit dotaz, tak ho mám vznést v diskuzi. Je tu chat, je to jednodušší, rychlejší, tak proč se probírat stránka,a a diskuzí.
Nejsem si ted úplně jistá, ale myslím si, že kromě inrajových klubů snad chat ani nefunguje. Ale jak říkám, jistá si nejsem a nechce se mi po tom lozit. Proto mě napadlo chat na chvíli uzavřít. Aby ty lidi chodili do těch diskuzí, četli příspěvky apod. Myslím, že to udělá dost.

Neaktivní člen

22.01.2011 19:13:56
A ještě - spřátelené kluby o našich akcích bývají informováni pravidelně

A časové intervaly - když řekneme, že sraz nebude, přemlouvají nás. Pravidelně. Co jarní sraz, co podzimní sraz, co mikulášská, ještě na podzim co ples.... Tak proto ty časové intervaly.

sluník

22.01.2011 19:34:21
Myslím, že Beuča tu napsala vše i za mě. Nemám k tomu co dodat, snad jen to, že ples je polední sraz, kterého se účastním jako organizátorka.

Santi

22.01.2011 20:14:03
OK díky za info. Jen pro upřesnění nechci se do nikoho navážet a znevažovat práci na srazech. Vím co to obnáší a že to vše je práce na úkor vašeho volného času. Nehledě na skryté výdaje o kterých moc lidí neví. Já sám osobně mám zájem pomoct vyřešit problémy se srazy. Proto za mě vznikla tato diskuze.

Neaktivní člen

22.01.2011 23:12:04
Vlastně,nevím,jak začít.... Předně a to je priorita. Pokud je vstupné na ples 250kč,tak jako host,mám dvě možnosti.
a)cena je pro mne přijatelná,a pak jedu...
b)cena je vysoká,nejedu...
Je i třetí možnost,pro mne osobně,prioritní. Cena je taková,že se možná vejdeme do nákladů....
Ale bohužel to zde nepadlo. Santi,ptáš li se na náklady,já se ptám. Poslal jsi už vstupné? Uvědomil jsi si,že je potřeba zaplatit kapele jídlo a pití? Že je potřeba nakoupit tombolu. Že se dělaly plakáty...Že jsou i jiné náklady na pořádání čehokoliv?
Že a že a že? Proboha,lidi jsme vůbec normální??? V Pardubicích neexistuje ples,co by byl pod 300kč. Mám se snad ptát,co je vše obsaženo ve vstupném????
Nevím,co na to říci. Asi nic. Obdivuji holky,že mají ještě sílu v něco věřit. Já bych ji už dávno neměl.Už čtrnáct dní je zrazuji od pořádání plesu.... ALE CO DÁL? TA KAPELA MOHLA HRÁT NĚKDE JINDE. JE DOBA ŽNÍ. A teď přijdeme a řekneme... Prosím,nezlobte se,ale my vás nechceme... A co dál??? Já se ptám? Co dál?
Víte co dál?..... Nic. Prostě to zabalíme. Protože pokud si už nevěříme ani mezi sebou,tak to prostě nemá cenu...
Prostě si řekněme,že ta pitomá padesátka,co je navíc oproti loňskému roku,je smrtelná.... A ona je,protože je to málo...
Přátelé vy co chcete,založte si občanské združení,dávejte si třeba deset tis, příspěvek ročně,jako to měla Zetka,a pak na valné hromadě hodnoťte.... Ale tady??? A teď? Je mi smutno. Z toho co vidím a čtu. Z pitomé padesátky... Co někomu vadí.
Víte co... Přijeďte k pumpě,a zeptejte se,proč je benzín o 5kč dražší,než vloni.... Třeba vám někdo odpoví... A nebo taky ne.
Tak prostě nejezděte...... a nebo si kupte svoji pumpu.
A co dál??? Já osobně bych se na vše vysral.....
Ale možná je to tím,že už jsem na blnutí starej......
Na to,abych lidi přesvědčoval,že má smysl se potkávat jinde,než na FACEBOOKU.... smajl 43 A že jsme jedna rodina??? Vždyť nejsme... Jen si to nechceme připustit...

Santi

23.01.2011 00:08:06
Můj příspěvek byl asi špatně pochopený. Mně nevadí 250,- Kč, ale vadí mi to, že na sraz je registrováno tak málo lidí, proto se snažím zjistit v čem je problém. Mám zájem to vyřešit, tak jako ostatní. Napsal jsem otázku a dostal jsem odpověď. Tím je to pro mě vyřízeno. Pokud se někoho v mém příspěvku něco dotklo nebylo to mým záměrem. Psal sem to již několikrát.
Otázka proč nemám zaplacený příspěvek je jednoduchá. V IP mi přišlo, že peníze je třeba zaplatit do 31.1., tak nevidím problém v tom, že 23.1. nemám uhrazeno. Pokud je třeba peníze poslat dřív stačí mi to říct.
Pro mě vždy byla registrace na sraz závazná a pokud by se něco stalo, tak dám určitě vědět.
Navíc nemáme na 100% ještě domluvené hlídání, takže to nechávám na poslední chvíli.

Neaktivní člen

23.01.2011 12:52:05
Santi ve vašem případě to člověk chápe, stejně jako u lorrykových. Máte malý pískle, a i když bude den před srazem všechno v pořádku, ráno může být všechno jinak a vy nepřijedete. To samozřejmě chápeme a nikdo proti tomu nic nenamítá. Ovšem oni takhle přemýšlejí i jiní členové klubu. Pak se není čemu divit. Příspěvky mají zaplacený pouze já, sluník, tom s ivou, alexxx, puczmik a vrk a jožka s jankou a calibos se šárkou. to je i z těch 19 lidí dost málo. Jak mi potom máme jít nakoupit tombolu? Jak máme objednávat jídlo pro kapelu, když nevíme, jestli ti, co jsou přihlášení vůbec přijedou, protože nemáme ani info o tom,jestli budou spát, co chtějí za jídlo apod.?
Podívej se, jak dopadl jarní sraz, A šly jsme do toho znovu. Pořád a pořád.
A co se týká Tvého příspěvku. Třeba si to nemyslel zle a špatně, ale nediv se, že se nás to dotklo. A ted mluvím i za sluníka. Ono z toho totiž dost dobře vyšlo najevo, že si strkáme peníze do kapes a vy platíte 250 korun za nic. Mrzí nás to o to víc, že to napsal člověk, který je s námi v blízkém kontaktu a vidí do toho víc než ostatní. Kdyby to napsal jakýkoliv jiný člen, který v pátek přijede na sraz, celý víkend pohoda, klídek, zábava a v neděli šupky domů, a za rok znovu, tak se nad tím pousmějeme, protože ten za roh nevidí...

Santi

23.01.2011 19:11:31
Já mám za to, že se nějaký ten pátek známe, abychom dělali ukvapené závěry, že to někdo myslel špatně. Problém je v tom, že se ke mně nedostane moc informací o přípravě srazu atd. Všichni kdo mě odpovídali se častěji vidíte a informace si prostě mezi sebou předáte. Já bohužel nevím téměř nic a když se zeptám a mám chuť pomoct, tak to ještě odnesu. Sorry, ale nechápu co se tu kolem mého příspěvku vše spustilo.
Možná by neškodilo psát sem podrobné informace o připravovaném srazu. Spoustu lidí to zajímá, ale bojí se jen zeptat.

Co se týče tomboly čekal jsem třeba i nějaký dotaz zda budete chtít pomoct sehnat nějaké dárky.

Jen na závěr bych chtěl říct, že tu nejsme od toho, abychom se mezi sebou hádali a vymýšleli různé nesmyslné konspirace. Mně jde o club, jako každému z nás a mrzí mě, když vidím kam to směřuje.

sluník

24.01.2011 12:24:42
To kam club směřuje, bohužel vidíme všichni. smajl 43

Pokud se tě někdo ptal, proč je cena taková a ne maková, měl jsi ho nasměrovat na nás.

Tombola - do tomboly věci kupujeme, protože ples je pořádán hlavně jako poděkování sponzorům, takže od sponzorů věci do tomboly nebereme.

Vím, že jsi to nemyslel nijak zle (teda přesně řečeno v to pevně doufám smajl 1 ) ale dotaz byl vznesen opravdu v nevhodnou dobu na nevhodném místě a navíc od člověka u kterého předpokládáme že ví, jak takové srazy chodí. Nehledě na to, vozíme s Beučou na každý sraz účtenky kolik co stálo na daný sraz a každý tak může bez problémů nahlédnout. Doufám, že naši reakci pochopíš, protože vznést takovýhle dotaz v době, kdy lítáme a finišujeme s plesem, trávíme všechen svůj volný čas psaním lidem o zálohy, doprošujeme se aby přijeli, voláme jak dvě krávy, jezdíme ladit detaily na Jelení a ty se tu vytasíš s takovouhle jobovkou, tak to se nezlob, ale to mi fakt sakra hnulo žlučí.

sluník

24.01.2011 15:51:19
takže, po celodenním přemýšlení jsem dospěla k tomuto závěru:

Prosím Vojtu, aby si přijel pro peníze co jsou už na sraz vybrané a dotáhl to do zdárného konce. Věřím, že to bude vhodné řešení pro celý klub a mě se tím podstatně uleví a nebudu muset poslouchat kolik jsem si chtěla nahrabat atd. Nejsem uražená, jen si myslím, že takovéhle žabomyší války o hovno už dávno nemám za potřebí. Ať se taky jednou postará někdo jiný.Přeji všem kdo se odváží jít do pořádání nějakého takového srazu, pevné nervy, trpělivost a hlavně dost lidí, kteří budou ochotni na srazy jezdit, páč jinak skončíte jako žebráci a na klubu si i tak budou myslet jak jste na tom rejžovali. V tuto chvíli můžu těm, co si myslí, jak si hrabeme do vlastních kapes říct, že už teď jsme ve ztrátě zhruba 3 000 za minulé srazy a to do toho nepočítáme naše výdaje jako je benzín a telefony.

A ještě jedna připomínka, Vojta i Santík stále volají po komunikaci mezi moderátory, ale tady je přesně ten důvod proč se nikdy nemůžeme domluvit.Je zde velice důležité a myslím, že i pro klub velmi bolestivé téma a jediný kdo se tady je ochotný vyjádřit jsou tři lidi. trochu málo na to, kolik lidí tady má práva moderátora, nemyslíte? A dělání moderátora jen když sem na stránku občas vlezu-jednou za rok, jednou za měsíc, je z mého hlediska sakra málo.

Alexxx

24.01.2011 15:55:16
Píšu v uvozovkách a nebudu se nikoho zastávat ,,

Uklidněte to prosim trošku tu diskuzi jo , dá se to přece vyřešit v klidu ne ? jsme lidi , tak se přece nebudem pošťuchovat jak děti . Děkuji
Plně chápu že dotaz byl vznesen ve špatnou dobu jak: Jak po stránce Klubové , tak po stránce plesové ale přece nebudem hnedka zvedat ukazovák a zvyšovat hlas ..... Jestli se tady budete hádat tak ....... víte co by mohlo nasledovat z mojí strany ....
Tak prosím uklidněte to prosím Děkuji smajl 31 smajl 31 smajl 31 smajl 31

Neaktivní člen

24.01.2011 16:21:28
Honzíku, ale Sluník má pravdu. Z 11 lidí to tu řešíme tři. A když je snaha něco vyřešit, sejít se, tak nastane problém. A nediv se, že došly síly a chuť. Podívej se, my si to se Sluníkem řekneme po telefonu, ale nikdo jiný nemá zájem ani o to, napsat sem pár řádek. Vím, že když něco někdo napíše, zní to jinak, než když se to řekne, ale není přeci problém zvednout telefon a zavolat. Všichni na sebe máme čísla, pokud náhodou ne, máme je uvedeny v profilech... A když to přeženu, 20 korun za hovor nikoho nezabije. Když nás nezabíjí větší částky, který vynakládáme pro spokojenost všech členů klubu. Vlastně vynakládaly

Zpět

-
Sponzoři klubu

Autokšeft Kernite Nissan Color Car Emado školní potřeby Stylemax reklamní agentura eLoading - webové stránky, e-shopy, profesionální e-systémy Motoron - výroba věcí pro auta Řeznictví Praha - Hudera a syn Vitráže - Sklenářství Vlašim Exkluzivní kosmetika

Děkujeme